Hyppää pääsisältöön

Mirette Kangas: Tässä käyttöösi Yle Lean Culture Toolkit – hyvää ketterää muutosmatkaa!

Mirette Kangas 13.3. järjestetyssä Lean Culture in Business and Creative Work -foorumissa
Mirette Kangas 13.3. järjestetyssä Lean Culture in Business and Creative Work -foorumissa Kuva: Yle / Hannu Hellstén Yle,mirette kangas

Lean Culture in Business and Creative Work -foorumi tiistaina 13.3. oli menestys. Ilmapiiri oli innostunut. Kommenttien, palautteiden ja mm. tweettien perusteella tässä tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumissa oli relevanttia asiaa.

Yli 150 johtajaa ja muutosvaikuttajaa osallistui aamupäivän seminaariin ja puolet heistä oli mukana työpajassa iltapäivällä. Lämmin kiitos kaikille, jotka olitte mukana - osallistujina ja tekijöinä.

Avaamme tänään kaikille teille vapaaseen käyttöön muutamia Ylen ketterällä muutosmatkalla sovellettuja työkaluja. Löydät ne tämän sivun lopusta. Toivomme, että niistä on teille iloa ja hyötyä. Käymme mielellämme jatkuvaa vuoropuhelua sekä muutosmatkasta että työkaluista, kaikkien teidän muutosmatkalaisten kanssa. Uskomme, että yhdessä parantamalla ajattelu, tekeminen ja välineet monipuolistuvat.

Kulttuurin kehittäminen on meille konkreettista, käytännöllistä ja päivittäistä työtä.

Kulttuurin kehittäminen on meille konkreettista, käytännöllistä ja päivittäistä työtä. Se ei ole kehitysohjelma eikä hanke. Uskomme, että näin muutos tulee osaksi rakenteita ja rakenteet muuttuvat luonnollisella tavalla. Muutos perustuu samalla vapaaehtoisuuteen, tämä on meillä kasvun ja yhteisen oppimisen perusta.

Kokeilemme erilaisia ketteriä metodeja johtamiseen ja tekemiseen ja omaksumme niitä meille kulloinkin sovellettavalla tavalla. Olemme metodisesti sekakäyttäjiä ja samaa mieltä seminaarin ensimmäisen puheenvuoron pitäneen Jurgen Appelon kanssa: “Less frameworks, more roadworks and fireworks”. Kuten kuvista esityksessäni näkyy, muutosmatka on paitsi haastavaa, myös hauskaa.

Ajattelen, että kulttuuri muuttuu kokeilujen kautta myös johtajan työssä. Johtajan on tärkeää joka päivä ymmärtää, onko hän estäjä vai edistäjä. Tämä tulee arvioiduiksi joka päivä niissä verkostoissa, joissa johtaja toimii ja parhaimmillaan ansaitsee johtajuutensa.

Hyvää verkostomaista yhteydenpitoa jatkossakin! Tässä yksi avain verkostoon: #leanculture.

Mirette Kangas
Ylen Ketterän kiihdyttämön päällikkö
mirette.kangas@yle.fi
Twitter @mirettekangas

Työkaluja ketterään muutosmatkaan:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua