Hyppää pääsisältöön

Puhuva katse – Kati puhuu silmillään

Heidi Marjanderin ohjaamassa Puhuva katse -dokumentissa Kati katsoo maailmaa paikaltaan, mutta hän ei ole jäänyt paikoilleen.
Kati van der Hoeven on mennyt päättäväisesti elämässä eteenpäin. Heidi Marjanderin ohjaamassa Puhuva katse -dokumentissa Kati katsoo maailmaa paikaltaan, mutta hän ei ole jäänyt paikoilleen. Yle TV1,Puhuva katse

TV1 sunnuntaina 18.3.2018 klo 14.30 - 15.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Mitä kaikkea katseen avulla voi kertoa ja tehdä? Millaista on, kun toiset ihmiset ovat sinun kätesi ja jalkasi?

Mikkeliläinen Kati van der Hoeven opetteli kommunikoimaan silmillään, koska ne ovat ainoa kehon osa, jota hän pystyy liikuttamaan – ja jonkin verran päätään. Kati käyttää ilma-aakkosia ja puhekumppani toistaa ääneen kirjaimia, joita Kati katsoi.

Kati menetti parikymppisenä puhe- ja liikuntakykynsä aivorungon infarktin seurauksena. Nuorella naisella oli edessään kansainvälinen mallinura, kun vakava sairaus pysäytti vuonna 1995. Hänellä todettiin aivohalvauksen lisäksi Locked-In-oireyhtymä (LIS).

Elämässä eteenpäin

Heidi Majanderin ohjaamassa Puhuva katse -dokumentissa Kati katsoo nyt maailmaa paikaltaan, mutta hän ei ole jäänyt paikoilleen.

Katin ja hänen läheistensä kanssa vietetään arkisia ja juhlavia hetkiä, treenataan ja tehdään töitä. Hän on mukana Sisulle ääni -kehityshankkeessa yhtenä asiantuntijoista.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heidi Majander. Ääninäyttelijä: Mikaela Moisio. Tuotanto: UBE Helsinki / Videotuotanto E&S, Suomi, 2014 - 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.