Hyppää pääsisältöön

Puhuva katse – Kati puhuu silmillään

Heidi Marjanderin ohjaamassa Puhuva katse -dokumentissa Kati katsoo maailmaa paikaltaan, mutta hän ei ole jäänyt paikoilleen.
Kati van der Hoeven on mennyt päättäväisesti elämässä eteenpäin. Heidi Marjanderin ohjaamassa Puhuva katse -dokumentissa Kati katsoo maailmaa paikaltaan, mutta hän ei ole jäänyt paikoilleen. Yle TV1,Puhuva katse

TV1 sunnuntaina 18.3.2018 klo 14.30 - 15.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Mitä kaikkea katseen avulla voi kertoa ja tehdä? Millaista on, kun toiset ihmiset ovat sinun kätesi ja jalkasi?

Mikkeliläinen Kati van der Hoeven opetteli kommunikoimaan silmillään, koska ne ovat ainoa kehon osa, jota hän pystyy liikuttamaan – ja jonkin verran päätään. Kati käyttää ilma-aakkosia ja puhekumppani toistaa ääneen kirjaimia, joita Kati katsoi.

Kati menetti parikymppisenä puhe- ja liikuntakykynsä aivorungon infarktin seurauksena. Nuorella naisella oli edessään kansainvälinen mallinura, kun vakava sairaus pysäytti vuonna 1995. Hänellä todettiin aivohalvauksen lisäksi Locked-In-oireyhtymä (LIS).

Elämässä eteenpäin

Heidi Majanderin ohjaamassa Puhuva katse -dokumentissa Kati katsoo nyt maailmaa paikaltaan, mutta hän ei ole jäänyt paikoilleen.

Katin ja hänen läheistensä kanssa vietetään arkisia ja juhlavia hetkiä, treenataan ja tehdään töitä. Hän on mukana Sisulle ääni -kehityshankkeessa yhtenä asiantuntijoista.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heidi Majander. Ääninäyttelijä: Mikaela Moisio. Tuotanto: UBE Helsinki / Videotuotanto E&S, Suomi, 2014 - 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.