Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Etkö ole koskaan katsonut Kotikatua? Nyt on hyvä sauma aloittaa!

Kotikatu-sarjan näyttelijöitä ristiäisissä. Mirjalla ja Mariamilla on sylissään vauvat.
Kotikadun viidennellä kaudella nähdään tuplaristiäiset. Kotikatu-sarjan näyttelijöitä ristiäisissä. Mirjalla ja Mariamilla on sylissään vauvat. Kuva: Jyrki Valkama/Yle Kotikatu,Ristiäiset

Jos et ole koskaan katsonut Kotikatua, mutta haluaisit, kannattaa katsominen aloittaa nyt. Areenassa nyt katsottavissa olevat neljäs ja viides kausi ovat todella hyviä kohtia hypätä sarjaan mukaan.

Neljännen kauden aluksi sarjaan tulee uusi henkilö, kun yhden päähenkilön, Eeva Mäkimaan, äiti Kaisa ilmestyy Kotikadulle. Kaisan kautta tulevat sarjan perheet ja muut hahmot hyvin tutuiksi. Kaisan tarinasta voit lukea tarkemmin neljättä kautta käsittelevästä artikkelista, mutta varo juonipaljastuksia! Vaihtoehtoisesti voit alkaa katsoa kautta Areenassa. Neljäs kausi on katsottavissa 25.4.2018 asti, joten pidä kiirettä. Alla kauden aloitusjakso

Myös viidennen kauden alku on helppo niille, jotka eivät ole sarjaa ennen katsoneet. Viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa Kotikadulle muuttaa uusi perhe. Viidennen kauden alusta voi siis yhdessä Partasten kanssa tutustua niin sarjan väkeen kuin paikkoihinkin. Lisää Partasista ja muiden hahmojen elämästä viidennellä kaudella voit lukea kautta käsittelevästä artikkelista tai voit suoraan katsoa kauden Areenasta. Viides kausi on katsottavissa 24.7.2018 asti. Alla kauden aloitusjakso.

Kotikadun kuudes kausi tulee katsottavaksi Areenaan 26.4.2018 ja on katsottavissa kuusi kuukautta.

 • Helei, suomalainen mytologia puri! Hiisivuoressa tavalliset ihmiset muuttuivat näkymättömiksi

  Hui Hai Hiiden kaikki jaksot ovat nyt Areenassa.

  Pienet, jännityksestä hikiset kädet puristivat Hiisivuoren keiju Bereniken kättä, kun lapsisankarit ratkoivat seikkailun arvoituksia. Berenike eli ohjelman käsikirjoittaja Anu Tuomi-Nikula tiesi, että sadun taika oli saavutettu, kun ohjelman muut tekijät muuttuivat lasten silmissä näkymättömiksi ja he näkivät vain Hiisivuoren maailman.

 • Pekka Töpöhännän kadonnut Radiolähetys ja särähtävät neekerikissat

  Pellonpään ja Väänäsen luenta jälleen kokonaisena Areenassa

  Matti Pellonpään ja Kari Väänäsen lastenkirjaluennat Radiomafialle ovat silkkaa kulttikamaa. Veikkoset elävöittivät Nalle Puhin ja Pekka Töpöhännän seikkailut omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Kuulijalle Töpöhännän Amerikan-seikkailun luennasta kuitenkin särähtää korvaan halventava neekerikissa-sana ja sen käyttö. Samaisesta luennasta myös katosi yksi jakso, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa ensilähetyksensä jälkeen.

 • Kaipaus pukeutuu sanoiksi: Venny ja muut rakkaustarinat nyt Areenassa

  Lokakuu tuo Areenaan rakkautta ja luomisentuskaa.

  "Minä uskon, että toisilleen määrätyt ovat toistensa luona jo ennen kuin kohtaavat", lausui Juhani Aho (Ville Virtanen) rakastetulleen Venny Soldanille (Sara Paavolainen). Nyt Areenaan julkaistavissa ohjelmissa kerrotaan Juhani Ahon ja Venny Soldanin, Eino Leinon ja L. Onervan, Aino ja Oskar Kallaksen sekä muiden vahvojen, mutta eripuraisten pariskuntien tarinat.