Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Etkö ole koskaan katsonut Kotikatua? Nyt on hyvä sauma aloittaa!

Kotikatu-sarjan näyttelijöitä ristiäisissä. Mirjalla ja Mariamilla on sylissään vauvat.
Kotikadun viidennellä kaudella nähdään tuplaristiäiset. Kotikatu-sarjan näyttelijöitä ristiäisissä. Mirjalla ja Mariamilla on sylissään vauvat. Kuva: Jyrki Valkama/Yle Kotikatu,Ristiäiset

Jos et ole koskaan katsonut Kotikatua, mutta haluaisit, kannattaa katsominen aloittaa nyt. Areenassa nyt katsottavissa olevat neljäs ja viides kausi ovat todella hyviä kohtia hypätä sarjaan mukaan.

Neljännen kauden aluksi sarjaan tulee uusi henkilö, kun yhden päähenkilön, Eeva Mäkimaan, äiti Kaisa ilmestyy Kotikadulle. Kaisan kautta tulevat sarjan perheet ja muut hahmot hyvin tutuiksi. Kaisan tarinasta voit lukea tarkemmin neljättä kautta käsittelevästä artikkelista, mutta varo juonipaljastuksia! Vaihtoehtoisesti voit alkaa katsoa kautta Areenassa. Neljäs kausi on katsottavissa 25.4.2018 asti, joten pidä kiirettä. Alla kauden aloitusjakso

Myös viidennen kauden alku on helppo niille, jotka eivät ole sarjaa ennen katsoneet. Viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa Kotikadulle muuttaa uusi perhe. Viidennen kauden alusta voi siis yhdessä Partasten kanssa tutustua niin sarjan väkeen kuin paikkoihinkin. Lisää Partasista ja muiden hahmojen elämästä viidennellä kaudella voit lukea kautta käsittelevästä artikkelista tai voit suoraan katsoa kauden Areenasta. Viides kausi on katsottavissa 24.7.2018 asti. Alla kauden aloitusjakso.

Kotikadun kuudes kausi tulee katsottavaksi Areenaan 26.4.2018 ja on katsottavissa kuusi kuukautta.

 • Lataa aidot pieruäänet vapaaseen käyttöön!

  Ylen äänitehosteita Freesound-palvelussa

  Prööööööt! Pufff! Millä kaikin tavoin pieru voikaan kajahtaa, tussahtaa ja plörähtää. Kuuntele ja lataa pieruja äänitehosteina vapaaseen käyttöön. Yle julkaisee äänitehostekokoelman aarteitaan kaikkien käyttöön Freesound-palvelussa. Tuoreimpana lisäyksenä ovat paljon toivotut pierut. Pääset kuuntelemaan ja lataamaan pierujen muikean kavalkadin tästä linkistä! .

 • Ruusunen ja muita klassikkosatuja Areenassa – tarinoissa mittelevät valon ja pimeyden voimat

  Fiat lux, tulkoon valkeus! Ruususen ja Grimmin satujen taika

  "Fiat lux – tulkoon valkeus!" hyvän haltijan kasvot valaisivat koko tv-ruudun. Vuonna 1982 esitetty televisioteatterin Prinsessa Ruusunen on jättänyt muistiin hehkuvan jäljen. Vielä nytkin silmä sivuuttaa aikansa tv-tekniikan ja näkee taian. Klassikkosaduissa pimeys ja valo, hyvä ja paha hakevat rajojaan voimallisesti. Areenaan kootuissa toivotuissa saduissa nähdään Ruusunen mm. Susanna Haaviston ja Karvakuonon hahmossa, piirrettynä sekä Sinikka Sokan vivahteikkaasti kertomana. Sokan tarinoimina eläväksi tulevat myös monet muut Grimmin sadut.

 • Hyvästit flashille

  Ei enää flashia

  Flash-playerin tarve Areenan web-palvelussa loppuu. Viime viikolla Areenassa saavutettiin jonkinlainen merkkipaalu, kun suorista tv-lähetyksistä muodostettavat tallenteet siirtyivät käyttämään uutta julkaisualustaa.

 • Kirjaudu Yle Tunnuksella äly-tv-laitteesi Areena-sovellukseen

  Helpompi Yle Tunnus -rekisteröityminen äly-tv-laitteilla

  Yle Areenan tv-sovellukset ovat päivittyneet. Uusituilla sovelluksilla on aiempaa helpompi kirjautua Yle Tunnuksella, jolloin käyttäjä saa huomattavasti helpommin käytettävän palvelun. Uusissa Yle Areena -sovelluksissa kirjautuminen tehdään yksinkertaisesti liittämällä äly-tv-laite käyttäjän olemassaolevaan Yle Tunnus -tiliin.