Hyppää pääsisältöön

Tuotantoyhtiöt Yle Draaman hankkeisiin valittu

Yle Draama kilpailutti alkuvuoden 2018 aikana kolme tv-draaman hankettaan. Tavoitteena oli löytää kotimaiset tuotantoyhtiökumppanit draamojen toteutukseen.

Kilpailutuksessa oli mukana kolme erilaista hanketta. Niiden tekijöiksi etsittiin myös profiililtaan erilaisia tuotantoyhtiöitä.

Hankkeiden kilpailutukseen osallistui yhteensä neljätoista yhtiötä, joista Yle Draaman, lakiasioiden ja talouden kilpailutusryhmä valitsi jatkokeskusteluihin kahdeksan yhtiötä.

Valinnat on nyt tehty ja ne ovat perustuneet yhtiöiden referensseihin, muihin näyttöihin vastaavista tuotannoista sekä tuotantoyhtiön kanssa käytyyn keskusteluun kilpailutettavasta hankkeesta.

Yle Draaman hankkeet sekä niihin valitut yhtiöt:

 1. Invisible Heroes, tositapahtumiin perustuva draama, Chile, 6 x 55 min, tuottaja Pekka Ruohoranta, Yle. Tuotantoyhtiö Kaiho Republic
 2. Paradise, rikossarja, Espanja ja Suomi, 8 x 50 min, tuottaja Suvi Mansnerus, Yle. Tuotantoyhtiö Matila Röhr Productions Oy
 3. Kellot soi, komediasarja, Tampere, 10 x 28 min, tuottaja Anna-Maija Halonen, Yle. Tuotantoyhtiö Aito Media

Kiitämme kilpailutukseen osallistuneita yhtiöitä ja toivotamme hyvää draamakevättä!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!