Hyppää pääsisältöön

Kuinka hyvin tunnistat lintuja? Testaa Yle Luonnon lintutestissä

merikotka
merikotka Kuva: Juha Laaksonen Merikotkat

Lintujen kevätmuuton ensimmäiset tahdit on lyöty. Testaa, miten hyvin tunnistat lintuja! Testissä on tuttuja lajeja ja harvinaisempia vieraita.

Tunnistusohjeisiin voit tutustua halutessasi täällä. Yhteenlasketut pisteesi näet, kun olet vastannut jokaiseen kysymykseen.

1. Mikä lintu?

2. Mikä lintu?

3. Mikä lintu?

4. Mikä lintu?

5. Mikä lintu?

6. Mikä lintu?

7. Mikä lintu?

8. Mikä lintu?

9. Mikä lintu?

10. Mikä lintu?

Kuvat: Juha Laaksonen

Luonto-Suomessa yritetään opastaa lintuharrastuksen alkuun. Miten lintuja oppii tuntemaan? Millaisiin tuntomerkkeihin tulee kiinnittää huomiota, miten lintujen ääniä voi opiskella? Kysy linnuista, lintuharrastuksesta, välineistä tai kerro mikä lintujen tunnistamisessa on vaikeaa. Kysymyksiin ovat vastaamassa Tuukka Kupiainen ja Mikko Kataja. Juontajina ovat Juha Laaksonen ja Juha Blomberg.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto

  • Siperian metsäpalot jatkuvat – miten luonto selviää liekeistä?

    13 miljoonaa hehtaaria metsää on jo palanut tänä vuonna.

    Siperian metsäpaloja ei ole saatu vieläkään hallintaan, vaan ne jatkavat leviämistään. Venäjällä on palanut metsää tämän vuoden aikana jopa 13 miljoonaa hehtaaria. Eläimille ja kasveille metsäpalot merkitsevät dramaattisia muutoksia, joista toipumiseen menee vuosikausia. Pohjoisella pallonpuoliskolla roihuaa tällä hetkellä niin Pohjois-Amerikassa kuin Venäjällä.

  • Majava – metsänomistajan riesa vai ahkera luonnonsuojelija?

    Majavien läsnäolo hyödyttää muita eläimiä.

    Metsiemme uuttera eläininsinööri majava työskentelee ahkerasti luonnon monimuotoisuuden puolesta. Tuore tutkimus paljastaa, että majavalammilla elää lähes kaksi kertaa enemmän nisäkäslajeja kuin tavallisilla metsälammilla. Myös nisäkkäiden yksilömäärä on isompi. Eikä tässä vielä kaikki: majavien läsnäolo hyödyttää kaloja, sammakoita, hyönteisiä ja vesilintuja.