Hyppää pääsisältöön

Web-kehittäjät kohtasivat HelsinkiJS-tapaamisessa Ylellä

Web-kehittäjien HelsinkiJS-tapaaminen Studiotalossa Pasilassa 20.3.2018.
Web-kehittäjien HelsinkiJS-tapaaminen Studiotalossa Pasilassa 20.3.2018. Kuva: Yle Yle,Studiotalo

Yle isännöi 20. maaliskuuta web-kehittäjien HelsinkiJS-tapaamista Studiotalossa Pasilassa.

Tapaamisen aiheina olivat muun muassa median tulevaisuus ja Ylen digitaalisen kehittämisen visio. Tilaisuus houkutteli paikalle noin sata kehittäjää.

Tapahtumassa puhuivat Ylen Mikko Rusama, Nordcloudin Arto Liukkonen ja Vincitin Eemeli Aro. Mikko Rusama käsitteli esityksessään median muutosta ja Ylen matkaa perinteisestä broadcast-yhtiöstä tekoälyä hyödyntäväksi moderniksi mediataloksi. Arto Liukkonen ja Eemeli Aro pitivät kaksi ammattilaisille suunnattua teknistä alustusta, joiden aiheina olivat Serverless WordPress ja YAML library.

“Media on yksi nopeimmin muuttuvista aloista, ja Yle tekee Suomen käytetyimpiä ja arvostetuimpia verkkopalveluita. Esimerkiksi Yle Areena on valittu Suomen suosituimmaksi verkkobrändiksi jo viisi kertaa peräkkäin. HelsinkiJS:n kaltaiset tapahtumat ovat hienoja mahdollisuuksia verkottua alan huippujen kanssa, jakaa ideoita ja ajatuksia. Yle haluaa olla kiinteä osa digitaalista kehittäjäyhteisöä”, kertoo Ylen Chief Digital Officer Mikko Rusama.

HelsinkiJS on noin 2 000 hengen yhteisö, joka on koonnut alan ammattilaisia yhteen kuukausittain jo seitsemän vuotta.

“Tapaamiset ovat hyvin suosittuja ja täyttyvät yleensä nopeasti. Pääfokuksena on ajankohtaisten webiin ja JavaScriptiin liittyvien asioiden ja omien kokemusten jakaminen muulle yhteisölle sekä toisiin kehittäjiin tutustuminen. HelsinkiJS:n puhujista suurin osa nousee oman yhteisön sisältä ja esiintymiskynnys pidetään matalana”, kertoo tapaamisen toinen pääjärjestäjä, web-kehittäjä Joonas Salovaara BOND Creative Agencystä.

Lisätietoja:
Mikko Rusama, 050 572 2229, mikko.rusama@yle.fi
Joonas Salovaara, 045 630 1896, joonas.salovaara@bond-agency.com

Korjattu 21.3.2018 klo 14:42: kirjoitusvirhe esittäjän nimessä ja esitysten järjestys