Hyppää pääsisältöön

Tee paperista reheviä auringonkukkia pääsiäiseksi

Kaikki tarvitsevat nyt aurinkoa, lämpöä ja kasvillisuutta! Tai ainakin vaikutelman rehevästä kasvillisuudesta. Rehevällä tarkoitan jotain kookasta, kuten reilunkokoisia paperisia auringonkukkia.

Tarvikkeet:

 • pahviputki
 • värillistä paperia A4-arkkeja (mielellään keltaisen eri sävyjä)
 • vihreää kreppipaperia
 • styroksipalloja
 • liimapuikko
 • yleisliimaa
 • liimapyssy
 • teippiä
 • sakset
 • askartelu- tai akryylimaalia
 • kertakäyttömukeja

Auringonkukan keskusta tehdään styroksipallosta. Sen ympärille kiinnitetään terälehdet. Aloita maalaamalla pallo ruskeaksi. Anna sen kuivua.

Leikkaa paloja vihreästä kreppipaperista. Palojen pituuden pitää olla pahviputken ympärysmitta plus pari senttiä. Kiinnitä kreppipaperi pahviputkeen liimapuikolla.

Auringonkukan terälehdet luodaan suuresta määrästä paperitötteröitä, jotka ovat mielellään keltaisen ja oranssin eri sävyjä. Jos lähtökohtana on A4-kokoinen paperi, voi lyhentää sen pituudesta 5-7 senttiä. Leikkaa sitten paperi kolmeen osaan.

Tarvitset runsaasti tötteröitä, joten leikkaa reilu pino papereita!

Tee papereista tötteröitä ja teippaa ne kiinni terävästä päästä. Se, paljonko tötteröitä tarvitset, riippuu siitä, miten tiheään pistelet niitä styroksipalloon ja miten suuri auringonkukasta tulee.

Lämmitä liimapyssy. Kokeile, miten haluat kukanlehdet ennen kuin alat liimata. Kukan muoto riippuu hiukan siitä, mistä kohdasta aloitat liimaamisen.

Närbild på stor solros i papper.
Närbild på stor solros i papper. Kuva: Strömsö - Carina Ahlskog auringonkukka (laji),paperi,koristeet,Tee se itse,kukat (koristekasvit),pääsiäinen

Vedä liimavana tötterön keskeltä kärkeen ja kiinnitä yksi tötterö kerrallaan. Pidä kiinni muutama sekunti, ennen kuin liimaat seuraavan. Kun ensimmäinen kerros on valmis, jatka seuraavaan ja asettele tötteröt lomittain edellisen kerroksen väleihin.

Kun muoto tuntuu hyvältä, auringonkukka on valmis. Nyt on aika kiinnittää pahviputki ja se tehdään paperimukin avulla.

Leikkaa muki kahtia. Laita liimaa mukinpuoliskon yläreunaan ja kiinnitä se styroksipallon takapuolelle. Anna liiman kuivua kunnolla, ennen kuin painat mukinpuoliskon niin syvälle pahviputkeen kuin se menee.

Jos auringonkukan on tarkoitus seistä keskellä huonetta, sen takapuoli on siistittävä. Leikkaa ympyrä vihreästä kreppipaperista ja liimaa sen putken ja kukan saumakohtaan.

Baksida av solros i papper.
Baksida av solros i papper. Kuva: Strömsö - Carina Ahlskog auringonkukka (laji),paperi,Tee se itse,kukat (koristekasvit),pääsiäinen,koristeet

Tee muutama vihreä lehti kukan varteen, että kokonaisuus näyttää paremmalta. Leikkaa lehdet ohuesta vihreästä pahvista. Tee reiät pahviputkeen ja paina lehtien varret niihin. Kiinnitä liimalla.

Jos haluat auringonkukan seisovan ruukussa, on parasta täyttää se hiekalla tai soralla, että se pysyy pystyssä.

Tre stora solrosor gjorda av papper i krukor.
Tre stora solrosor gjorda av papper i krukor. Kuva: Strömsö - Carina Ahlskog auringonkukka (laji),paperi,koristeet,pääsiäinen,Tee se itse,kukat (koristekasvit)
 • Ompele omat vaatteesi - Trikoopaita

  Lasten trikoopaita on mukava ommella

  Lasten trikoopaita on mukava ommella, koska siihen tarvitaan vähän kangasta ja silloin siihen voi käyttää muista projekteista jääneet tilkut ja luoda ainutlaatuisia paitoja, jollaisia kaupoista ei löydy.

 • Ompele omat pehmeät housut veluurista

  Housujen ompelemisessa on hauskaa.

  Housujen ompelemisessa itse on hauskaa se, että voi kikkailla ja ommella hienouksia ja koristeita, joita ei ole kaupasta valmiina ostettavissa housuissa.

 • Ompele omat vaatteesi - Kaavan löytäminen ja piirtäminen sekä kankaan leikkaaminen

  Vaatteiden ompeleminen itse voi olla varsinainen haaste.

  Vaatteiden ompeleminen itse voi olla varsinainen haaste, mutta jos aloittaa jostakin helposta ja käyttää apuna Leen ohjeita, voi ehkä herätellä henkiin vanhat taitonsa tai oppia jotain ihan uutta ja hauskaa. Tämä artikkeli on ajateltu ensiavuksi autuaasti yläasteen käsityötunnit unohtaneille ja vasta-alkajille.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa