Hyppää pääsisältöön

Pohjanmaa

Pohjalaisilla veljeksillä ei ole muita keinoja asioiden hoitoon kuin suora toiminta ja uho.
Veikko Hakalan roolin näyttelee Esko Salminen. Pohjalaisilla veljeksillä ei ole muita keinoja asioiden hoitoon kuin suora toiminta ja uho. Esko Salminen,Yle TV1,Pohjanmaa

TV1 maanantaina 2.4.2018 klo 12.55 - 15.00
Yle Areenassa 7 päivää

Pohjalaisilla veljeksillä ei ole muita keinoja asioiden hoitoon kuin suora toiminta ja uho. Pohjanmaa (12) on Pekka Parikan ohjaama elokuva, joka perustuu Antti Tuurin 1982 kirjoittamaan samannimiseen romaaniin.

Tapahtumat sijoittuvat yhdelle helteiselle sunnuntaipäivälle Kauhavalla. Hakaloiden suku on kerääntynyt jakamaan vuosikymmeniä sitten Amerikkaan muuttaneen ja siellä kuolleen isoisän perintöä.

Rooleissa näyttelevät Taneli Mäkelä, Esko Salminen, Esko Nikkari, Vesa Mäkelä ja Kirsti Ortola.

Elokuva on voittanut kolme Jussi-palkintoa, ohjauksesta, kuvauksesta ja leikkauksesta. Se on saanut myös kaksi ranskalaista palkintoa, Rouenin festivaalin lehdistöpalkinnon ja Ranskan elokuvateattereitten liiton ensimmäisen palkinnon (Prix ACOR).

Ohjaus: Pekka Parikka. Tuotanto: National-Filmi Oy, 1988. Elokuva on esitetty edellisen kerran Yle Teemalla vuonna 2015.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.