Hyppää pääsisältöön

Ulvova mylläri – Arto Paasilinnan klassikkokomedia omalaatuisesta miehestä

Arto Paasilinnan romaaniin perustuva romanttinen komedia.
Mylläri Gunnar Huttunen (Vesa-Matti Loiri) ja maatalousneuvoja Sanelma (Eija Ahvo). Arto Paasilinnan romaaniin perustuva romanttinen komedia. Yle TV1,Ulvova mylläri

TV1 sunnuntaina 28.10.2018 klo 11.15 - 12.50
Yle Areenassa 7 päivää

Mylläri Gunnar Huttunen (Vesa-Matti Loiri) rakastuu maatalousneuvoja Sanelmaan (Eija Ahvo), joka on tullut kylälle opettamaan vihannesten viljelyä. Kun nainen lähtee, mylläri ulvoo ihastuksissaan.

Ulvova mylläri (7) on Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva romanttinen komedia. Elokuva oli 83-vuotiaana kuolleen Jaakko Pakkasvirran viimeisimpiä ohjauksia. Pakkasvirta myös näytteli Ulvovassa myllärissä.

Mylläri puolustaa vapauttaan

Myllärin erikoinen käytös suututtaa kylän silmäätekeviä. Sosiaalilautakunta uhkaa lähettää miehen mielisairaalaan ja määrätä holhoukseen. Sanelman neuvosta Gunnar tapaa kunnanlääkärin, mutta siitäkään ei ole apua.

Gunnar puolustaa vapauttaan viimeiseen asti. Hän piiloutuu metsään ja harhauttaa kerta toisensa jälkeen niin nimismiehen etsintäpartion, maaherran kuin rajakomppanian sotilaat.

Rooleissa nähdään myös Yrjö Järvinen, Harri Tirkkonen, Ahti Kuoppala, Waldemar Pitkänen, Yrjö Kallionpää, Juha Muje ja Olavi Ahonen.

Käsikirjoitus: Jaakko Pakkasvirta ja Arto Paasilinna. Ohjaus: Jaakko Pakkasvirta. Tuotanto: Filmityö Oy, 1982. Elokuva on esitetty edellisen Ykkösellä huhtikuussa 2018.

Dokumentti Suomalainen kirjailija: Arto Paasilinna esitetään Yle TV1:llä sunnuntaina 28.10.2018 klo 10.00.

Keskustele