Hyppää pääsisältöön

EDM-superyhtye Swedish House Mafia on täällä taas – Ensimmäinen keikka viiden vuoden tauon jälkeen

No nyt tulvii muistoja 2010-luvun EDM-buumin alkurysäyksen ajoilta.

Swedish House Mafia. // Kuva: EPA/ADE JOHNSON

Ruotsin EDM-ylpeys Swedish House Mafia esiintyi viiden vuoden hiljaiselon jälkeen Ultra Music Festivalilla viikonloppuna Miamissa. Swedish House Mafian tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa Greyhound, Antidote ja Don’t You Worry Child.

Axwellin, Sebastian Ingrosson ja Steve Angellon muodostama yhtye on yksi 2000-luvun suurimmista EDM-musiikin vaikuttajista. Swedish House Mafian myötävaikutuksesta EDM-musiikki on kasvanut 2010-luvun aikana valtavaksi ilmiöksi eikä yhtyeen musiikilta ole voinut juurikaan välttyä. Bändin ollessa aktiivinen heidän hittinsä soivat kaikkialla.

Swedish House Mafialla on ollut vaikutus siihen, miten EDM on lyönyt isosti läpi 2010-luvulla soittolistoilla. Kolmikon jäädessä tauolle he olivat jo raivanneet tietä Hardwellin, Martin Garrixin ja Alesson kaltaisille DJ:lle, jotka ovat nousseet maailmanlaajuisiksi tähdiksi.

Swedish House Mafian viisi vuotta kestäneen tauon aikana Axwell ja Ingrosso ovat työstäneet edelleen yhdessä musiikkia. Yhtyeen tulevaisuuden suunnitelmista ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta EDM-fanit ainakin janoavat Swedish House Mafiaa takaisin keikoille.