Hyppää pääsisältöön

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2017

Ruotsin kuningasperheelle vuosi 2017 oli yhtä juhlaa.
Ruotsin kuningasperhe kokoontui kesällä Sollidenin linnaan Öölantiin. Ruotsin kuningasperheelle vuosi 2017 oli yhtä juhlaa. Kuva: Jonas Ekstromer, Kungahuset.se /The Royal Court, Sweden Yle TV1,Ruotsin kuningasperheen vuosi 2017

TV1 sunnuntaina 1.4.2018 klo 12.20 - 13.20
Yle Areenassa 30 päivää

Ruotsin kuningasperheelle vuosi 2017 oli yhtä juhlaa. Kruununprinsessa Victoria täytti 40 vuotta. Syntymäpäiviä juhlittiin kahden päivän ajan. Ensin virallisemmin Tukholmassa ja sen jälkeen kuningasperheen kesäparatiisissa Sollidenin linnassa Öölannissa.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n perinteisessä dokumentissa seurataan vuoden ajan kuninkaallisia heidän arjessaan ja juhlatilaisuuksissa Ruotsissa sekä ulkomailla.

Kuningaspari toivotti maailmaan kuudennen lapsenlapsensa, prinssi Gabrielin. Prinssi Carl Phipilin ja prinsessa Sofian toisen lapsen ristiäisiä vietettiin joulukuussa.

Kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian tekivät valtiovierailun muun muassa Indonesiaan. Kuningas vihki käyttöön vaellustuvan Abiskon kansallispuistossa Pohjois-Ruotsissa.

Kruununprinsessa Victoria vie pikkuprinsessa Estellen saaristoon. Tarkoituksena on tutustua luonnonsuojeluun ja saariston elämään Itämerellä.

Året med kungafamiljen 2017. Tuotanto: SVT, Ruotsi, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.