Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Uhattu Eurooppa – Miten Välimeren ihmissalakuljetus saadaan hallintaan?

EU:n korkea edustaja Federica Mogherini haluaa luoda Euroopasta turvallisen paikan. Onnistuuko hän tavoitteissaan?
Operaatio Sophia on yrittänyt estää ihmissalakuljettajien toimintaa ja laitonta maahanmuuttoa Välimerellä. EU:n korkea edustaja Federica Mogherini haluaa luoda Euroopasta turvallisen paikan. Onnistuuko hän tavoitteissaan? Kuva: Springshot Productions Ltd Yle TV1,Ulkolinja: Uhattu Eurooppa

TV1 torstaina 11.4.2019 klo 23.10 - 00.15, Areenassa

Terrorismi, sodat, pakolaiset, ilmastonmuutos ja sisäinen hajaannus haastavat Eurooppaa laajemmin kuin koskaan sitten toisen maailmansodan.

Miten EU on varautunut monimutkaisiin uhkiin, kun samaan aikaan sodan ja rauhan välinen raja on hämärtynyt.

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini haluaa Euroopasta turvallisen alueen olla ja elää. Miten se onnistuu ja onko se mahdollista?

Yhtenä Mogherinin suunnitelmana on käydä taisteluun ihmissalakuljetusta vastaan ja saada aikaan myönteistä kehitystä Euroopan naapurivaltioissa. Saako hän EU:n kurittomimpia jäsenmaita tukemaan omia suunnitelmiaan?

Dokumentin italialainen ohjaaja Annalisa Piras on päässyt seuraamaan kahden vuoden ajan Mogherinin työskentelyä mullistusten Euroopassa.

Europe At Sea. Ohjaus: Annalisa Piras. Tuotanto: Springshot Produciton / Arte / SVT, Ranska, Ruotsi, Britannia, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Kommentit