Hyppää pääsisältöön

Viikon 13 vinkit: luvassa uutuussarjojen superviikko!

Uusi sarja on tarina kahden miehen Mika Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen unelmasta. Mukana myös Ulrika Bachér.
Vintage-valtakunta on sarja kahdesta intohimoisesta keräilijästä ja heidän oudosta liikkeestään. Uusi sarja on tarina kahden miehen Mika Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen unelmasta. Mukana myös Ulrika Bachér. Kuva: HMGvalokuva/Hanna-Maria Gronlund Yle TV1,Vintage-valtakunta

Pääsiäisviikko on täynnä uutuussarjoja ja uusia tuotantokausia! Maanantaina alkavat Mitä mietit, Ronja Salmi? ja Jenny+ 2. tuotantokausi. Jenny+:n uudella tuotantokaudella brunssipöydän äärellä pohditaan muun muassa häpeää, itsetuntoa ja mokaamista. Ronja Salmen ohjelmassa puolestaan kysytään, kohdataan ja kyseenalaistetaan. Asioita lähestytään monipuolisten haastattelujen kautta.

Uutuuksien viikko jatkuu uudella suomalaisella matkaopas-sarjalla Egenland. Luvassa on myös uusi espanjalaissarja La Señora ja Victorian uusi tuotantokausi. Torstaina päästään kurkistamaan uuteen Vintage-valtakuntaan, jossa sarjan päähenkilöt Mike Kairenius ja Tomppa Kekäläinen pyörittävät omaa oudon vanhan tavaran liikettä. Sarjassa sukelletaan nostalgisiin muistoihin menneiltä ajoilta, tutustutaan kummallisiin esineisiin, ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa. Samaisena päivänä päästään myös Au pairin uudelle kaudelle Miamiin.

Viikon leffavinkeissä on muun muassa Aki Kaurismäen tv-ensi-ilta Toivon tuolla puolen, Oscar-palkittu animaatio Henkien kätkemä sekä Berliinin Kultaisella karhulla palkittu iranilainohjaaja Jafar Panahin Taxi Teheran.

Nautinnollista tv- ja radioviikkoa!

MAANANTAI 26.3.

Ylen radioiden aamut

Yle Radio 1, Yle Radio Suomi, Yle Puhe ja YleX arkiaamuisin
Taustoittavaa ja tiukkaa ajankohtaisjournalismia, hauskaa läppää ja levotonta naurua, ajatusten herättelyä sekä oman lähialueen uutisia ja puheenaiheita - ja hyvää seuraa - kaikki löytyy joka arkipäivä Ylen radiokanavien aamuohjelmista. Uuteen päivään herättelevät mm. Olli Seuri ja Päivi Neitiniemi (Ykkösaamu, Yle Radio 1), Viki ja Köpi (YleX Aamu), Juhani Kenttämaa, Linda Vettanen ja Jere Pehkonen (Puheen Aamu, kuvassa) ja Radio Suomen alueradioiden väki.

Exodus: Matkamme Eurooppaan - dokumenttisarja pakolaisten matkasta jatkuu

Yle TV1 klo 19.00
(Exodus: Our Journey to Europe) Vuonna 2016 TV1 esitti moninkertaisesti palkitun dokumenttisarjan, Exodus: Matkamme Eurooppaan. Sarja saa nyt jatkoa, uusi sarja seuraa pakolaisten myöhempiä vaiheita. Nyt selviää muun muassa, miten käy Suomeen päätyneen Sadiqin, millaista on kohtelu hänen unelmiensa maassa ja saako hän jäädä Suomeen? Suurin kansainvaellus sitten toisen maailmansodan jatkuu, eikä loppua ole näkyvissä. Kun suuri aalto pyyhkäisi yli Euroopan vuonna 2015, yleinen mielipide ja monet päättäjät olivat turvaa hakevien puolella. Tulijoita ymmärrettiin, autettiin ja heitä kohtaan tunnettiin myötätuntoa. Nyt tilanne Euroopassa on aivan toinen. Poliittinen ilmapiiri on muuttunut kylmäksi ja asenteet koventunut. Äärioikeisto rummuttaa väsymättä tulijoita vastaan. Turvapaikkaa ja parempaa elämää toivoneita halveksitaan ja uhataan väkivallalla. Yle Areena 90 päivää. Sarjan muut osat nähdään tiistaina 27.3. ja keskiviikkona 28.3.

Lue artikkeli dokumenttisarjasta tästä!

Palkitun dokumenttisarjan uusissa jaksoissa seurataan, mitä pakolaisille kuuluu nyt.
Exodus: Matkamme Eurooppaan jatkuu. Palkitun dokumenttisarjan uusissa jaksoissa seurataan, mitä pakolaisille kuuluu nyt. Yle TV1,Exodus: Matka jatkuu

Dok: Salven vanhat herrat

Yle Fem klo 20.30
(Dok: Herrarna på Salve) Jo neljänkymmenen vuoden ajan viiden hengen herrajengi on kokoontunut yhteiselle lounaalle perjantaisin. Viimeiset 17 vuotta tapaamispaikkana on ollut helsinkiläinen ravintola Salve. Herrojen kantapöytä ja tuolit pääsivät mukaan muuttokuormaan, kun 120-vuotias merimieskapakka muutti uusille sijoilleen syksyllä 2016. Yle Areena toistaiseksi

Jenny + brunssilla - uusi tuotantokausi alkaa

Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena
Kevään brunsseilla nautitaan suurista tunteista, hersyvällä naurulla ja ihmisyyden pimeillä puolilla höystettynä. Jenny+ toinen kausi on myös ystävyyden ja ihmisyyden asialla. Ystävien kanssa ajan viettäminen tekee ihmiselle hyvää. Pelkästään hyvän ystävän ajatteleminen laskee tutkitusti verenpainetta ja stressihormonitasoja. Jenny+ brunssilla vastaa tähän tarpeeseen: se on kuin hyvä ystävä, jonka kanssa voi olla oma itsensä, nojata taakse ja antaa ajatusten tulla. Brunssipöytään Jenny Lehtisen ja Saara Sarvaksen seuraan kuplivan juoman ja keskustelun äärelle istuvat Maryan Abdulkarim, Ninja Sarasalo, Hanna Kinnunen, Sanni, Jani Kokki, Lotta Harala, Yagmur Özberkan, Nata Tolmatsovam, Suvi West, Sanna Ukkola, Rosa Meriläinen, Matti Airaksinen, Sanna Stellan, Kristoffer Ignatius, Kaisa Liski ja Kimmo Vehviläinen. Yle Areena toistaiseksi

Lue lisää Jenny+ Brunssilla -ohjelmasta tästä!

Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas
Jenny+ Brunssilla kutsuu viihtymään keskustelun ja hyvien ystävien seuraan. Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas Kuva: Yle Kuvapalvelu Jenny+

Mitä mietit, Ronja Salmi? 1/10 - uusi sarja alkaa

Yle TV2 klo 21.30
Ronja Salmi luotsaa uutta ohjelmaa, jossa kysytään, kohdataan ja kyseenalaistetaan. Salmen journalistisella tutkimusmatkalla puheenaiheina ovat mm. maailmaloppu, pillusta puhumisen tärkeys, riittämättömyyden tunne ja ystävyys ja yksinäisyys. Haastateltavina on asiantuntijoita Maaret Kalliosta sisäministeriin ja tubettaja Mansikkkaan. Kannattaako hankkia lapsia, jos maailma tuhoutuu ilmastonmuutoksen seurauksena? Miten someaddiktiosta pääsee eroon? Mitä tapahtuu, jos Suomessa syttyy sota? Miten elää riittämättömyyden tunteen kanssa? Entä voiko kaverista erota? Yle Areena toistaiseksi. Ohjelman jälkeen IG-live. Tiistaisin myös podcast Yle Areenassa klo 21.30.

Lue lisää ohjelmasta tästä!

Toimittaja Ronja Salmi katsoo kameraan puhelin kädessään
Mitä mietit, Ronja Salmi? Toimittaja Ronja Salmi katsoo kameraan puhelin kädessään Kuva: Hanna-Maria Grönlund Ronja Salmi

Dokumenttiprojekti: Uhrit 1918 (12)

Yle TV1 klo 21.30
Vuoden 1918 sisällissodan aikana ja sen jälkeen teloitettiin tuhansia suomalaisia. Elokuva kertoo tästä kauhun ja terrorin ajasta kahden sodan uhrin, teloittajan ja teloitetun kautta. Ohjaus: Seppo Rustanius Tuotanto: Illume Oy. Yle Areena 6 kuukautta

Lue dokumentista kertova artikkeli täältä!

TIISTAI 27.3.

Egenland 1/10 - uusi sarja alkaa

Yle Teema klo 20.00
Yleisö laittoi matkaoppaat uusiksi: Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan. Tulisielu, joka rakentaa omin käsin turvesuolle saunakylän. Aavesaari, jonka autioituneet rakennukset houkuttelevat seikkailuihin historian pyörteissä. Maailmanluokan katutaidetta lähiössä peräänantamattomien aktiivien ansiosta. Suomi on täynnä ainutkertaisia elämyksiä, tarinoita ja henkilöitä. Egenland on uusi matkaopas Suomeen. Egenland on sekä tv-ohjelma että matkaopas netissä. Kohteet esitellään myös lyhyissä videopostikorteissa, joita voi jakaa ympäri maailmaa. Sarjan juontajina toimivat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén. Yle Areena toistaiseksi

Mies pitää käsiä sivuillaan, sormet ja peukalot yhdessä muodostavat ympyrät, taustalla jäinen meri ja haloilmiö taivaalla, valot osuvat käsiin
Egenlandissa yleisö on laittanut matkaoppaat uusiksi. Mies pitää käsiä sivuillaan, sormet ja peukalot yhdessä muodostavat ympyrät, taustalla jäinen meri ja haloilmiö taivaalla, valot osuvat käsiin Kuva: Valtteri Karjula Raahe,haloilmiöt,Egenland_Raahe

Historia: Amerikka värikuvissa 1/5 - uusi sarja alkaa

Yle Teema klo 21.00
(America in Colour) Jazz-musiikki, suuri lama, Pearl Harbour, Elvis Presley, ensimmäinen kävely Kuussa… Viisiosainen Amerikka värikuvissa -dokumenttisarja herättää Amerikan 1920–1960-lukujen unohtumattomimmat tapahtumat ja merkittävimmät henkilöt eloon täysissä väreissään: vuosikymmenet ja legendaariset tapahtumat, jotka olemme tottuneet näkemään mustavalkokuvina, nähdään nyt väritettyjen arkistofilmien kautta. Sarja etenee vuosikymmen kerrallaan, näyttäen Amerikan nousut ja laskut, Manhattanin sykkeen, Miamin riennot, muotivirtaukset, poliittiset väännöt, sodat ja kriisit. Tuotanto: Arrow International Media/Smithsonian Network, Yhdysvallat. Yle Areena 90 päivää

Victoria S2 - uusi tuotantokausi alkaa

Yle TV1 klo 21.30
Kuningatar Victorian pitkästä elämästä ja urasta kertova brittisarja jatkuu toiselle kaudelleen. On kulunut kuukausi siitä, kun Victoria (Jenna Coleman) on synnyttänyt esikoistyttärensä. Kaikkien yllätykseksi Victoria vaatii päästä takaisin töihin mahdollisimman nopeasti. Kuningattaren puoliso Albert (Tom Hughes) johtaa maata sijaishallitsijana pääministeri Robert Peelin (Nigel Lindsay) rinnalla. Albert salaa vaimoltaan Afganistanista kantautuvat huolestuttavat tiedot: Britannian armeija on alakynnessä ja hovissa pelätään rökäletappiota. Kun sotilaiden kohtalo paljastuu, ottaa Victoria ohjat käsiinsä. Victorian toisella tuotantokaudella luvassa on valtataisteluja, rakastavaisten riitoja, mustasukkaisuutta ja iloisia perheuutisia – sekä tietysti suuria historiallisia tapahtumia. Sarja perustuu osin kuningatar Viktorian omiin päiväkirjoihin, joiden pohjalta käsikirjoittaja Daisy Goodwin on sovittanut historiallisen draamasarjan. Sarjasta on Britanniassa tekeillä jo kolmas tuotantokausi. Tuotanto: ITV/Mammoth Screen & Masterpiece, Britannia 2017. Yle Areena 30 päivää

Lue lisää tästä!

Kuningatar Viktorian elämästä ja urasta kertova brittisarja jatkuu toiselle kaudelleen.
Victorian toinen kausi alkaa. Kuningatar Viktorian elämästä ja urasta kertova brittisarja jatkuu toiselle kaudelleen. Yle TV1,Victoria,Jenna Coleman,Tom Hughes

St Trinian's 2: Tyttökoulu aarrejahdissa (12)

Yle TV2 klo 22.00
(St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold, Britannia 2009) Tyttökoulun oppilaat sotkeutuvat uusiin salaliittoihin etsiessään muinaista aarretta. Ohjaus: Oliver Parker. Pääosissa: Rupert Everett, David Tennant, Colin Firth. Yle Areena 14 päivää

KESKIVIIKKO 28.3.

La Señora 1/17 (12) - Uusi sarja

Yle Teema ke - pe klo 20.00
(La Señora, S1, S2, S3) Uusi espanjalaissarja sijoittuu Espanjan pohjoisosiin, kuohuvalle 1920-luvulle, joka ei ollut pelkästään riehakasta juhlimista, vaan tiukkojen sosiaalisten normien kahlitsemaa elämää ja eriarvoisuuden synnyttämää luokkataistelua, joka heijastui koko yhteiskuntaan. Ilman äitiä kasvanut Márquezin liikemiesperheen villikkotytär Victoria on viettänyt suojattua elämää, järjestäen kepposia yhdessä vanhemman veljensä kanssa, rakastavan isän ja palveluskunnan kauhuksi. Nyt kun tytär on kasvanut aikuiseksi, häneltä odotetaan paljon. Isä on järjestänyt suuret juhlat juuri sisäoppilaitoksesta palanneen tyttärensä kunniaksi, luonnollisesti mielessään sopivan sulhasen löytäminen.

Victorian sydän on kuitenkin jo valintansa tehnyt. Köyhän työläisperheen poika Ángel González on Victorian salainen rakkaus, ja tunne on molemminpuolinen. Heitä kuitenkin ajaa erilleen paitsi kuuluminen eri yhteiskuntaluokkaan, myös se, että Ángel on lähetetty pappisseminaariin, ja hänestä on tullut katolinen pappi. Rakkaus kuitenkin roihahtaa uudelleen erossa vietettyjen vuosien jälkeen, mutta sille voi ennustaa ohdakkeista polkua epäsovinnaisuuden ja yhteiskunnallisen aseman tähden. Victorian isän omistamassa kaivoksessa louhitaan rautamalmia vaarallisissa oloissa ja kuilussa kuolee tasaisin väliajoin työläisiä, jopa lapsia, ja se synnyttää entistä suurempaa vihaa omistajaluokkaa vastaan. Victorian isä toivoo paljon lapsiltaan perheyrityksen jatkajana, mutta liikekumppani ja mies jolla on silmää naiskauneudelle seuraa tilannetta läheltä ja soisi pääsevänsä itse samoille apajille. Pääosissa: Adriana Ugarte, Rodolfo Sancho, Roberto Enríquez. Käsikirjoitus: Virginia Yagüe, Rodolfo Sirera. Musiikki: Federico Jusid. Tuotanto: TVE s.a., Diagonal TV, Espanja 2008. Yle Areena 90 päivää

Nuori nainen katsoo ulos auton ikkunasta.
La Señora. Nuori nainen katsoo ulos auton ikkunasta. Kuva: RCRE / Yle La Señora

Kino: Taxi Teheran (7)

Yle Teema klo 22.00
(Taxi, Iran 2015) Iranilainen ohjaaja Jafar Panahi kuvaa dokumentaarisella otteella taksinkuljettajana maansa pääkaupungin asukkaita ja heidän mietteitään. Tämä sielultaan kaunis ja keskusteleva elokuva palkittiin Berliinin Kultaisella karhulla 2015. Yle Areena 14 päivää

Nainen ojentaa maljan, jossa on kultakala, autossa istuvalle naiselle.
Taxi Teheran. Nainen ojentaa maljan, jossa on kultakala, autossa istuvalle naiselle. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat

TORSTAI 29.3.

Vintage-valtakunta 1/10 - uusi sarja alkaa

Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena katalogina
Vintage-valtakunta on tarina kahden miehen todeksi käyneestä unelmasta ja siitä, miten pitkälle harrastus voi viedä. Sarjan päähenkilöt Mike Kairenius ja Tomppa Kekäläinen pyörittävät omaa oudon vanhan tavaran liikettä, jonka ympärillä vaikuttaa joukko erilaisia antiikin ja romun harrastajia. Ulrika Bachér puolestaan tulee liikkeeseen pyörittämään Mikeä ja Tomppaa. 10-osaisessa sarjassa sukelletaan nostalgisiin muistoihin menneiltä ajoilta, tutustutaan kummallisiin esineisiin, ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa. Nostalgisuudestaan huolimatta ohjelmasarja on myös nykypäivän kulttuuriajelu läpi kesäisen Suomen. Yle Areena toistaiseksi

Lue Vintage-valtakunnasta lisää tästä!

Kolme miestä katsoo vanhaa isoa asiakirjaa.
Tomppa, Mike ja Kema Vintage-valtakunnassa. Kolme miestä katsoo vanhaa isoa asiakirjaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu televisiosarjat,Vintage-valtakunta

Kino Klassikko: Pelham 1-2-3 kaapattu (12)

Yle Teema klo 21.00
(Taking Of Pelham One Two Three, USA 1974) Taidokas rikosjännäri, jossa aseistetut miehet sieppaavat newyorkilaisen metrovaunun ja vaativat lunnaita matkustajien hengestä. Pääosissa: Walter Matthau, Robert Shaw. Ohjaus: Joseph Sargent. Ei Areena-oikeuksia

Ulkolinja: Uhattu Eurooppa

Yle TV1 klo 22.00
(Europe At Sea) Terrorismi, sodat, pakolaiset, ilmastonmuutos ja sisäinen hajaannus uhkaavat Eurooppaa. EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini haluaa Euroopasta turvallisen, mutta onnistuuko se? Yle Areena 90 päivää

Au pairit Miamissa 1/9 - uusi tuotantokausi alkaa

Yle TV2 klo 22.05
Au pairit -sarjan viidennellä kaudella lennetään elämäniloiseen ja aurinkoiseen Miamiin, kaupunkiin, joka on värikäs sekoitus pilvenpiirtäjiä, surffaajia, eläkeläisiä ja latinokulttuuria. Matkaan lähtevät Jane, Joona, Matleena ja Neea, joista jokainen haluaa kokeilla siipiensä kantavuutta kaukana kotoa. Jane on Seinäjoella asuva amerikkalaisen jalkapallon cheerleader-valmentaja – ja räiskyvä persoona. Hän odottaa au pair -ajasta tervetullutta irtiottoa kiireiseen arkeen – ja Suomeen. Joona on Kauhajoella vanhempiensa kanssa asuva maalaispoika, joka haluaa itsenäistyä ja lakata miettimistä, mitä muut hänestä ajattelevat. Kaverit kuvailevat Joonaa draamakuningattareksi, vaikka hän onkin aluksi uusien ihmisten kanssa ujon oloinen. Joona on homoseksuaali eikä hänellä ole juurikaan kaltaisiaan ystäviä kotiseudullaan. Matleena on määrätietoinen perfektionisti, joka haluaa lääkäriksi. Hän haaveilee työskentelevänsä tulevaisuudessa ulkomailla, ja matka au pairiksi on askel lähemmäs unelmaa, vaikkei hänellä ole juurikaan kokemusta lapsista. Matleena on juuri eronnut poikaystävästään. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Neea on nelikon järki ja omatunto. Hän on tunnollinen ja toimelias, mutta ei myöskään epäröi kertoa mielipiteitään tai puuttua epäkohtiin. Suomessa Neea asuu poikaystävänsä kanssa ja usean kuukauden ero mietityttää häntä. Yle Areena toistaiseksi

au pairit miamissa yle
Au pairit vievät meidät mukanaan Miamiin. au pairit miamissa yle Kuva: Yle/Kendri Rodriguez Au pairit,aupairitmiamissa

PERJANTAI 30.3.

Itse asiassa kuultuna: Helena Ranta

Yle TV1 klo 18.10
Professori Helena Ranta on nähnyt maailman kriisipesäkkeissä pahuutta, julmuutta, kuolemaa ja kärsimystä. Miten työskentelyn keskellä julmuuksia kestää? Haastattelijana Juho-Pekka Rantala.Lue lisää tästä!

Professori Helena Ranta on nähnyt maailman kriisipesäkkeissä pahuutta. Miten työskentelyn julmuuksien keskellä kestää?
Itse asiassa kuultuna: Helena Ranta. Professori Helena Ranta on nähnyt maailman kriisipesäkkeissä pahuutta. Miten työskentelyn julmuuksien keskellä kestää? Kuva: Ilmari Fabritius Helena Ranta,Yle TV1,Itse asiassa kuultuna: Helena Ranta

Kalevala - Uusi aika (12)

Yle TV1 klo 22.00
Ohjaaja Jari Halosen näkemys Kalevalan muinaisen tietämyksen merkityksestä. Elokuva sijoittuu bisnesmaailmaan, jossa monikansallisen yrityksen toiminta uhkaa Suomea. Ikivanha kalevalainen tieto on läsnä myös nykyaikana. Yle Areena 7 päivää

LAUANTAI 21.3.

Lukupiiri: Kalle Päätalon Hyvästi Iijoki

Yle Radio 1 ja Yle Areena klo 19.02
Kalle Päätalon Iijoki-sarjan 25. kirja, Hyvästi, Iijoki ilmestyi vuonna 1995. Radion Lukupiirissä sukelletaan tähän suomalaisuuden rakentumista vuosina 1955 - 1958 kuvaavaan teokseen. Hyvästi Iijoki -romaanissa Kalle Päätalosta tulee kirjailija ja rakennusmestarin elämä saa uuden suunnan. Kaksituntisen suoran lähetyksen studiovieraina ovat kuuntelijoiden kanssa keskustelemassa Päätalon matkassa -teoksen kirjoittaja Kai Hirvasnoro ja kirjailija Juha Hurme. Ohjelman toimittaa Jukka Kuosmanen. Puhelinnumero lähetykseen on 09 144800.

Teemalauantai: Mestari Miyazaki

Yle Teema klo 20.00
Mestari Miyazakin paluu
(Never-ending man: Hayao Miyazaki, Japani 2016). Oscar-voittaja, maailmankuulujen animaatioelokuvien ohjaaja ilmoitti taannoin jäävänsä eläkkeelle. Tavattuuaan nuoria tietokonegrafiikkaan erikoistuneita animaattoreita, hän kuitenkin suostui yrittämään lyhytelokuvan tekoa uusin menetelmin. Ohjelma dokumentoi Miyazakin valtavaa ponnistelua CGI-median kanssa. Yle Areena 30 päivää

Yle Teema klo 21.10
Henkien kätkemä (7)

(Spirited Away, Japani 2001, 125') Huikea, Oscarillakin palkittu japanilaisanimaatio tytöstä, joka joutuu henkien valtakuntaan ja selviytyy sieltä urheutensa ja nokkeluutensa avulla. Ohjaus: Hayao Miyazaki. Ei Areena-oikeuksia. Uusinta

Animaatiokuvassa naamaripäinen hahmo, pieni tyttö ja vanha mummo istuvat pöydän äärellä.
Henkien kätkemä. Animaatiokuvassa naamaripäinen hahmo, pieni tyttö ja vanha mummo istuvat pöydän äärellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Henkien kätkemä

Aloha (S)

Yle TV2 klo 21.00
(USA 2016) Romanttinen komedia Havaijilta, missä uudet ja vanhat rakkaussuhteet johtavat kiharaiseen tunteiden sekamelskaan. Pääosissa: Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams, Bill Murray, John Krasinski. Ohjaus: Cameron Crowe. Ei Areena-oikeuksia

SUNNUNTAI 1.4.

Radioteatterin valiouusinta: Täällä Pohjantähti

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Tämänvuotisen Runeberg-kirjallisuuspalkinnon saajan, Marjo Niemen kirjoittama kuunnelma vuodelta 2010 johdattaa erilaisten ihmiskohtaloiden pariin musiikin säestämänä. Saimi-mummon kelkkamatka lähimpään supermarkettiin sadan kilometrin päähän keskeytyy, kun lumi sulaa alta, ja Pohjois-Karjalassa maanviljelijä kaivaa hautaa itselleen, kun tulva on ensin vienyt omaisuuden ja vaimonkin. Samaan aikaan Helsingissä nuori aktivisti osoittaa mieltään sulavien lumiukkojen keskellä. Ohjaus: Iiro Ollila ja Marjo Niemi. Rooleissa: Antti Jaakola ja Hanna Vahtikari. Musiikki: Iiro Ollila. Äänisuunnittelu: Anders Wiksten ja Iiro Ollila. Valiouusinta vuodelta 2010.

Kotikatsomo: Toivon tuolla puolen (12) - tv-ensi-ilta

Yle TV1 klo 21.05
Aki Kaurismäen elokuva palkittiin vuonna 2017 kahdella merkittävällä kansainvälisellä palkinnolla: Berliinin elokuvajuhlilla parhaan ohjaajan Hopeisella Karhulla ja San Sebastianin elokuvafestivaaleilla elokuva valittiin parhaaksi elokuvaksi kansainvälisen elokuvakriitikoiden järjestön Fiprescin äänestyksessä. Aleppolainen Khaled (Sherwan Haji) rantautuu sattumien kautta hiililaivassa Helsinkiin. Hän anoo turvapaikkaa ja hänet viedään pakolaiskeskukseen odottamaan päätöstä. Kun viranomaiset päättävät palauttaa Khaledin takaisin kotiin, hän jää paperittomana maahan. Piileskellessään Khaled törmää suomalaisen kauppamatkustajaan Wikströmiin (Sakari Kuosmanen), joka on joutunut jättämään vanhan kannattamattoman ammattinsa ja aloittamaan ravintoloitsijana. Kahden tuuliajolla olevan paikkaansa etsijän kautta avautuu kuva suurten muutosten Suomesta ja Euroopasta. Muissa rooleissa: Ilkka Koivula, Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Kati Outinen, Tommi Korpela. Käsikirjoitus ja ohjaus Aki Kaurismäki, Tuotanto Sputnik, 2017. Kuvailutulkkaus. Yle Areena 1 vuosi.

Lue lisää tästä!

Aki Kaurismäen elokuva kertoo syyrialaisesta pakolaisesta ja suomalaisesta kauppamatkustajasta.
Toivon tuolla puolen. Aki Kaurismäen elokuva kertoo syyrialaisesta pakolaisesta ja suomalaisesta kauppamatkustajasta. Toivon tuolla puolen,Yle TV1

Lue myös - yle.fi:stä poimittua