Hyppää pääsisältöön

Vitun huora, kuka sä luulet olevasi! Ninja Sarasaloa kiusattiin teininä mallin töistä

Malli Ninja Sarasalo kertoo Jenny+ brunssilla malliuransa alkuajoista ja koulukiusaamisesta. Sarasalon kuvat ripustettiin koulun seinälle, ja viesti oli selvä: "Mene kotiin, rumilus!"

Ninja Sarasalo on ensimmäisiä suomalaisia huippumalleja. Hänen kuviaan julkaistiin vuosituhannen vaihteessa esimerkiksi Voguessa ja Ellessä, ja Sarasalo toimi myös Jean-Paul Gaultierin kasvona.

Sarasalon uran alkuaikoina hän oli vielä teini-ikäinen koululainen. Kun hänen kuviaan julkaistiin One Wayn katalogissa, alkoi kiusaaminen.

Kuvat ripustettiin seinälle, ja niihin kirjoitettiin kaikkea mahdollista:

V-I-T-U-N vinosilmä H-U-O-R-A.
Kuka sä luulet olevasi?
Mee kotiin, rumilus!

– Mä olen aina ollut aika kovanahkainen, mutta siitä lähti sellainen, että okay, let’s play this game. Minulle laitettiin diivan kruunu, vaikka en kokenut olevani lainkaan diiva, Sarasalo muistelee.

– Nykyään kehitys sisältä ulos on minulle tärkeämpää kuin ulkoiset asiat. Totuus on, etten ole vain tämä ulkokuoreni.

Jenny+ brunssilla on toimittaja Jenny Lehtisen keskusteluohjelma. Sarasalo kertoo ohjelmassa mallivuosistaan ja siitä, kuinka ne vaikuttivat hänen itsetuntoonsa. Ensimmäisessä jaksossa Jenny Lehtisen vieraina ovat myös kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim sekä Jennyn ystävä Saara Sarvas.

Jenny+ brunssilla: Kuka säkin luulet olevasi? Katso koko jakso

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Jenny+

Jenny+ Instagram