Hyppää pääsisältöön

Yle esittää Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen -elokuvan kuvailutulkattuna

Khaled (Sherwan Haji) sitter vid ett bord och blir serverad soppa, vid bordet sitter även Wikström (Sakari Kuosmanen) och runtom står tre personer och ser Khaled.
Khaled (Sherwan Haji), Mirja (Nuppu Koivu), Nyrhinen (Janne Hyytiäinen), Wikström (Sakari Kuosmanen) ja Calamnius (Ilkka Koivula) elokuvassa Toivon tuolla puolen. Khaled (Sherwan Haji) sitter vid ett bord och blir serverad soppa, vid bordet sitter även Wikström (Sakari Kuosmanen) och runtom står tre personer och ser Khaled. Kuva: Malla Hukkanen / © Sputnik Oy Sakari Kuosmanen,Janne Hyytiäinen,Ilkka Koivula

Yle tarjoaa kuvailutulkkausta ensimmäistä kertaa MovieReading-sovelluksen kautta.

Aki Kaurismäen palkittu elokuva Toivon tuolla puolen esitetään Yle TV1 -kanavalla kuvailutulkattuna sunnuntaina 1.4.2018 klo 21.05 ja uusintana maanantaina 2.4. klo 22.25. Televisiossa kuvailutulkkauksen saa kuuluviin valitsemalla vastaanottimesta hollanninkielisen äänen.

Yle kokeilee Kaurismäen elokuvassa ensimmäistä kertaa kuvailutulkkauksen tarjoamista näkövammaisille mobiilisti MovieReading-sovelluksen kautta. Elokuva löytyy Yle Areenasta, mutta Areenan kautta ei ole valittavissa kuvailutulkattua audioraitaa. Kuvailutulkkaus on tarjolla vain MovieReading-sovelluksessa.

“Tekniikka kehittyy nopeasti ja nykypäivänä löytyy monenlaisia tapoja tehdä sisällöt paremmin saavutettaviksi. Haluamme kokeilla näitä keinoja yhdessä palvelujen kohderyhmien kanssa. MovieReading-palvelu on jo saanut positiivista palautetta näkövammaisilta käyttäjiltä”, toteaa Ylen kääntämisen ja versioinnin päällikkö Christoffer Forssell.

MovieReading-sovelluksen lataus- ja käyttöohjeet näkövammaiselle löytyvät Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Elokuvan kuvailutulkkaus -verkkosivulta.

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustaja Wikströmistä (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät. Lisää elokuvasta voi lukea Ylen verkkosivuilla.