Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Balmoralin tarina – Tältä näyttää kuningatar Elisabetin piilopaikka

Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta.
Kuningatar Elisabet tapasi vuonna 2013 Balmoralissa Uuden-Seelannin pääministeri John Keyn. Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta. Kuva: New Zealand Herald Yle TV1,Kiehtova maailma: Balmoralin tarina

TV1 tiistaina 3.4.2018 klo 19.00 - 19.45, uusinta lauantaisin klo 8.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Windsorin linna on kunigatar Elisabetin koti ja Buckinghamin palatsi toimisto, mutta Balmoralin linna on hänen kaikkein rakkain piilopaikkansa.

Valtavilla tiluksillaan Skotlannin ylämailla, kaukana kaikesta julkisuudesta, kuningatar perheineen on viettänyt monia tärkeitä hetkiä elämänsä aikana. Linnassa on koettu myös kuningasperheen historian dramaattisimpia hetkiä.

Kolmiosainen dokumenttisarja kertaa Balmoralin ja kuningasperheen tarinaa vuodesta 1936 aina nykypäivään asti.

Ohjelmassa nähdään arkistomateriaalia, haastatteluja sekä ainutlaatuista kuvamateriaalia Balmoralin muurien sisäpuolelta.

Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta.
Näyttävä Balmoralin linna sijaitsee Skotlannin ylämailla. Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta. Kuva: patriciahofmeester2010 Yle TV1,Balmoralin linna,Kiehtova maailma: Balmoralin tarina
Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta.
Yorkin herttuatar Elisabet, kuningas Yrjö VI, prinsessa Elisabet ja siskonsa, prinsessa Margaret vuonna 1940. Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta. Kuva: Everett Collection Inc / Alamy Stock Photo Yle TV1,Kiehtova maailma: Balmoralin tarina
Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta.
Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip linnan mailla. Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta. Kuva: Trinity Mirror / Mirrorpix / Alamy Stock Photo Yle TV1,Kiehtova maailma: Balmoralin tarina
Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta.
Prinssi Charles ulkoilee poikiensa Williamin ja Harryn kanssa. Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta. Kuva: Trinity Mirror / Mirrorpix / Alamy Stock Photo Yle TV1,Kiehtova maailma: Balmoralin tarina

Osa 1: Vuodet 1936 - 1954

Balmoralin linna Skotlannissa on rakas paikka kuningatar Elisabetille. Linnan valtavat tilukset ovat toimineet näyttämönä monelle merkittävälle tapahtumalle. Vaikeina aikoina on hyvä vetäytyä linnan rauhaan.

Osa 2: Vuodet 1955 - 1992

Skottilaiset perinteet ovat tärkeitä Balmoralin linnassa. Kuningatar tapaa lomillaan vain pientä joukkoa valikoituja ihmisiä. Mukaan tulevat kuitenkin aina perheenjäsenet, lemmikit ja henkilökunta.

Osa 3: Vuodet 1992 - 2017

Balmoralissa kuningasperhe keskittyy ulkoilmaelämään ja tunnelma on muutenkin rento. Ainoastaan hyvin merkittävät uutistapahtumat saattavat keskeyttää kuningattaren päivittäiset rutiinit.

Inside Balmoral. Tuotanto: Tuotanto Arrow Media, Britannia, 2017.

Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta.
Prinssi Charles poikiensa Williamin ja Harryn kanssa Balmoralissa. Kuningatar Elisabet perheineen viettää Skotlannin ylämailla aikaa kaukana kaikesta julkisuudesta. Kuva: Trinity Mirror / Mirrorpix / Alamy Stock Photo Yle TV1,Kiehtova maailma: Balmoralin tarina
Keskustele