Hyppää pääsisältöön

Sideways julkaisi uusia esiintyjiä – paljon hehkutettu Young Fathers esiintyy Helsingissä

Vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt Sideways-festivaali laajensi kattaustaan.

Young Fathers esiintyy Sidewaysissa. // Kuva: Promokuva: Julia Noni

Helsingin Nordiksella järjestettävä Sideways-festivaali täydensi artistikattaustaan. Ensi kesänä festivaaleilla nähdään musiikkialan Mercury Prize -palkinnon voittanut hiphop-yhtye Young Fathers. Hiljattain yhtye julkaisi kolmannen albuminsa Cocoa Sugar. Edellisen kerran Young Fathers vieraili Suomessa Flow-festivaaleilla vuonna 2016 yhdessä Massive Attackin kanssa.

Modernia elektrovaikutteista soundia tarjoilevat muun muassa Actress, DJ-keikan soittava Apparat ja tuottaja-dj Tokimonsta. Nordiksella nähdään myös queer-ikoniksi tituleerattu Ezra Furman ja australialainen Alex Cameron.

Yksi uusista kotimaisista kiinnityksistä on suomalaisen indien superryhmäksi kutsuttu Ruusut. Muun muassa Disco Ensemblesta, The Hearingista ja Zebra & Snakesta tutuista muusikoista koostuva yhtye soittaa ensimmäisen keikkansa Sidewaysissa. Myös kesän ainoan festarikeikkansa Nordiksella soittaa Teksti-tv 666.

Tuoreista kotimaisista nimistä festareille on kiinnitetty myös Kauriinmetsästäjät, rap-kaksikko Sofa ja tällä viikolla Uuden muusikin X:n Ida Karimaan viikon tehona soiva Detalji.

Aikaisemmista tiedoista poiketen Litku Klemetin esiintyminen siirtyy sunnuntailta lauantaille ja Pyhimys on joutunut perumaan esiintymisensä.

Sideways järjestetään Helsingin Nordiksella 8.–10. kesäkuuta. Festivaalin ohjelma täydentyy vielä huhtikuun lopulla yhdellä artistilla. Aiemmin Sidewaysiin on kiinnitetty muun muassa The National, MØ, Warpaint ja Silvana Imam.