Hyppää pääsisältöön

Jannika B:n tärkein tuki musiikkibisneksen paineisiin löytyy kotoa: "On hyvä, että puoliso ymmärtää luovan työn tuskan"

Jannika B
Jannika B Puoli seitsemän,Jannika B

Muusikko Jannika B:n kalenteri on täynnä keikkoja ja ura kovassa nousussa. Mutta lähellä oli, etteivät urahaaveet kaatuneet kokonaan erääseen mönkään menneeseen laulukokeeseen.

Kun parikymppinen Jannika B vuonna 2006 soitti vanhemmilleen, että on menossa seuraavana päivänä Idolsin koelauluihin, äiti hätääntyi. Ohjelmaformaatin tuntenut äiti halusi suojella tytärtään.

– Se johtui siitä, että äiti ei ollut koskaan kuullut minun laulavan. En ollut laulanut moneen vuoteen, koska viidennen luokan laulukokeessa opettaja tahattomasti naurahti kun aloin jännittyneenä laulamaan. Hän ei tarkoittanut mitään pahaa, mutta se jätti nuoreen tyttöön syvät jäljet. En uskaltanut laulaa koko yläasteaikana.

Äiti ei ollut koskaan kuullut minun laulavan.

Nuori laulajanalku otti kitaran kainaloon ja ajoi lapsuudenkotiin laulamaan. Kuultuaan tytärtään äiti sanoi, että "totta kai menet" ja tytär etenikin Idolsissa semifinaaleihin saakka.

– Se ei vielä ollut ponnahdus artistin uralle, mutta antoi kipinän ja rakkauden musiikkiin. En ollut aiemmin edes ymmärtänyt, että minulla on musiikkiin niin kova palo.

Jannika B:n ura urkeni muita reittejä ja nyt hän on julkaissut kaksi albumia. Seuraava uusi biisi julkaistaan huhtikuussa ja kalenteri on täynnä keikkoja jo pitkälle syksyyn.

Kotona laulajaa kannustavat mies, muusikko Toni Wirtanen ja kaksivuotias tytär Martta. Samalla alalla olevalle puolisolle voi purkaa musiikkibisneksen ja luovan alan paineita.

– On hyvä, että joku ymmärtää ne luovan kauden paineet. Luominen on lähtökohtaisesti tuskaista.

On hyvä, että joku ymmärtää ne luovan kauden paineet.

Syksyllä Jannika B nähdään jälleen myös Idolsissa, mutta tällä kertaa pöydän toisella puolella tuomarina. Tähän tuomariin tekee vaikutuksen aidolla tunteella ja tulkinnalla.

– Minulle täydellinen laulusuoritus ei koskaan ole tärkein vaan laulajan karisma. Luotan siihen, että käsikarvat ja kyynelkanavat kertovat minulle mikä toimii.

Katso Jannika B:n koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän