Hyppää pääsisältöön

La Señora on sarja perijättären ja pappismiehen rakkaudesta

Ángel (Rodolfo Sancho) ja Victoria (Adriana Ugarte) sarjassa La Señora
Ángel (Rodolfo Sancho) ja Victoria (Adriana Ugarte) Ángel (Rodolfo Sancho) ja Victoria (Adriana Ugarte) sarjassa La Señora La Señora,teeman sarjat

Kiellettyä rakkautta ja yhteiskunnallisia ristiriitoja 1920-luvun Espanjaan sijoittuvassa uudessa draamasarjassa.
Teema arkisin keskiviikosta perjantaihin klo 20. Uusinnat lauantaipäivisin. Areenassa 90 päivää

Uusi espanjalaissarja sijoittuu Espanjan pohjoisosiin, kuohuvalle 1920-luvulle, joka ei ollut pelkästään riehakasta juhlimista, vaan tiukkojen sosiaalisten normien kahlitsemaa elämää ja eriarvoisuuden synnyttämää luokkataistelua, joka heijastui koko yhteiskuntaan.

Auto ajaa rantamaisemassa sarjassa La Señora
Sarja sijoittuu pohjoisen Espanjan jylhiin maisemiin Auto ajaa rantamaisemassa sarjassa La Señora La Señora,teeman sarjat

Ilman äitiä kasvanut Márquezin liikemiesperheen villikkotytär Victoria (Adriana Ugarte) on viettänyt suojattua elämää, järjestäen kepposia yhdessä vanhemman veljensä kanssa, rakastavan isän ja palveluskunnan kauhuksi. Nyt kun tytär on kasvanut aikuiseksi, häneltä odotetaan paljon.

Isä on järjestänyt suuret juhlat juuri sisäoppilaitoksesta palanneen tyttärensä kunniaksi, luonnollisesti mielessään sopivan sulhasen löytäminen.

Palvelijat tuovat herkkuja Victorian hyväksyttäviksi sarjassa La Señora
Victoria viettää ylellistä elämää Palvelijat tuovat herkkuja Victorian hyväksyttäviksi sarjassa La Señora La Señora,teeman sarjat

Victorian sydän on kuitenkin jo valintansa tehnyt. Köyhän työläisperheen poika Ángel González (Rodolfo Sancho) on Victorian salainen rakkaus, ja tunne on molemminpuolinen. Heitä kuitenkin ajaa erilleen paitsi kuuluminen eri yhteiskuntaluokkaan, myös se, että Ángel on lähetetty pappisseminaariin, ja hänestä on tullut katolinen pappi.

Rakkaus kuitenkin roihahtaa uudelleen erossa vietettyjen vuosien jälkeen, mutta sille voi ennustaa ohdakkeista polkua epäsovinnaisuuden ja yhteiskunnallisen aseman tähden.

Victorian isän omistamassa kaivoksessa louhitaan rautamalmia vaarallisissa oloissa ja kuilussa kuolee tasaisin väliajoin työläisiä, jopa lapsia, ja se synnyttää entistä suurempaa vihaa omistajaluokkaa vastaan.

Victorian isä toivoo paljon lapsiltaan perheyrityksen jatkajana, mutta liikekumppani – mies jolla on silmää naiskauneudelle – seuraa tilannetta läheltä ja soisi pääsevänsä itse samoille apajille.

Sarjan omat sivut (espanjaksi)

 • La Señora, Espanja 2008. Pääosissa: Adriana Ugarte, Rodolfo Sancho, Roberto Enríquez. Käsikirjoitus: Virginia Yagüe, Rodolfo Sirera. Musiikki: Federico Jusid. Tuotanto: TVE s.a., Diagonal TV
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema