Hyppää pääsisältöön

Samuel Daayata on uusi poplahjakkuus, joka löytyi Isac Elliotin ja YleX:n biisikilpailusta – nyt hänen ensimmäinen biisinsä on julkaistu

Samuel Daayata sai räjähtävän startin pop-uralleen. Biisikilpailu poiki kappaleen Isac Elliotin kanssa.

Isac Elliotin ja YleX:n järjestämän biisikilpailun voitti Samuel Daayata, jonka Throw Popcorn -kappale on nyt julkaistu. // Kuva: Juuli Aschan / YleX

Unelmat voivat toteutua odottamatta ja yllättäen. Näin kävi ysiluokkalaiselle Samuel Daayatalle, joka osallistui YleX:n ja Isac Elliotin järjestämään biisikisaan.

Isac Elliot ja YleX tarjosivat nuorelle lahjakkuudelle mahdollisuuden päästä tekemään yhteistyötä poptähden kanssa I wrote a song for you, Isac -biisikilpailun myötä.

Voittajaksi valittiin lukuisien osallistujien joukosta ysiluokkalaisen Samuel Daayatan kirjoittama demo, josta tuli lopulta ammattilaisten kanssa yhteistyössä studiolla Throw Popcorn -niminen biisi.

– Meillä oli studiossa todella hauskaa Isacin kanssa. Hän on todella mukava ja hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Hän on kuin kuka tahansa teini-ikäinen, jos ei huomioi, että hän on pop-tähti, Samuel sanoo.

Samuelista huomaa, miten hän jännittää kappaleen esittämistä ja haastatteluja. Isac Elliot osaa samastua tilanteeseen ja kertoo, miten paljon itse on jännittänyt ensimmäisiä haastattelujaan.

“Isac on aina inspiroinut minua”

Kisavoittaja Samuel on syntynyt Suomessa, mutta osan elämästään hän on asunut Kiinassa. Kolme vuotta sitten Samuelin perhe muutti takaisin Suomeen. Hän on tehnyt paljon kappaleita pöytälaatikkoon. Nuori artisti laulaa ja soittaa kitaraa sekä pianoa. Samuel haaveilee pop-urasta ja ihailee Isac Elliotia, Justin Bieberiä ja Ed Sheerania.

– Halusin tehdä biisin Isacin kanssa, koska hän on aina inspiroinut minua. Oli vaikea uskoa voittoa, koska olen ihan tavallinen poika, joka vain tykkää tehdä musiikkia. Kisassa oli paljon osallistujia ja hän valitsi minut. Tämä on aika hullua. Isac on tosi hauska ja musikaalinen tyyppi, Samuel kommentoi YleX:lle.

Isac Elliot ja Samuel Daayata työstävät Throw Popcorn -kappaletta studiolla. // Kuva: Juuli Aschan / YleX

Isac Elliot innostui demosta ja ilmoitti Samuelille voitosta henkilökohtaisesti yksityisviestillä Instagramissa.

– Demo oli tosi siisti ja diggasin siitä heti, vaikka tässä kilpailussa oli muitakin tosi hyviä. Tuli sellainen olo, että voin tuoda itse tähän biisiin paljon. Samuelilla on siisti soundi ja tyyli, Isac Elliot kommentoi.

Demo oli niin hyvä, että se päätettiin levyttää

Throw Popcorn on sympaattinen rakkauslaulu. Samuel kertoo kappaleen syntyneen, kun hän eräänä iltana oli näppäilyt kitaraansa ja alkoi purkaa ajatuksiaan lauluksi.

– Aluksi se oli vain puuhastelua, mutta sitten huomasin, että tämähän alkaa kuulostaa hyvältä, joten päätin nauhoittaa sen puhelimellani.

Biisi jäi muutamaksi kuukaudeksi odottamaan pöytälaatikkoon, kunnes Samuelin sisko kertoi Isac Elliotin ja YleX:n järjestämästä biisikilpailusta. Siskonsa kehotuksesta hän lähetti demon kilpailuun.

"Halusin tehdä biisin Isacin kanssa, koska hän on aina inspiroinut minua", Samuel sanoo. // Kuva: Juuli Aschan / YleX

– Ajattelin, että kannattaako minun edes lähettää kappaletta kilpailuun, koska en uskonut, että voisin voittaa. Lähetin Throw Popcornin kilpailuun huvin vuoksi. En osannut yhtään odottaa, että kappale julkaistaan.

Biisikilpailun raativalitsi parhaan idean yhdessä Isac Elliotin kanssa. Isac Elliot ja kisavoittaja Samuel työstivät yhdessä tuottaja Rafaelin ja biisinkirjoittaja Axel Ehnströmin kanssa valmiin biisin Kaiku-studiolla Helsingissä. Axel Ehnström on aiemmin kirjoittanut biisejä muun muassa Isac Elliotille, Mikael Gabrielille ja Robinille.

Samuelin demo osoittautui lopulta lupaavammaksi kuin osattiin odottaa. Biisistä tuli niin hyvä, että Sony Music teki Samuelin kanssa sopimuksen kappaleen julkaisemista.

– Mä luulen, että mukana olleet tuottajatkaan eivät osanneet aavistaa, että löydettäisiin kilpailun kautta näin hyvä biisi. Samuelilla oli jo hyvä säkeistö valmiina ja teimme yhdessä kertsin.

Samuel ja Isac kävivät myös Uuden musiikin X:ssä Anne Lainnon vieraina. Haastattelun voit kuunnella tästä alta.