Hyppää pääsisältöön

HasBeen − takana loistava tulevaisuus

Niklas (Johannes Brotherus) seisoo pitäen synkeänä käsissään teinitähti NIC-aikojen viisinkertaista platinalevyä.
Niklas (Johannes Brotherus) seisoo pitäen synkeänä käsissään teinitähti NIC-aikojen viisinkertaista platinalevyä. Kuva: Yle/Inka Hannonen Johannes Brotherus,HasBeen

HasBeen on uusi musaympyröitä käsittelevä draamasarja, joka yhdistää perinteistä tarinankerrontaa ja somesisältöjä. Sarjan verkkokonaisuudessa tarinat jatkuvat ja löydät materiaalia, jota itse sarjassa ei nähdä. Kuka imuroi studion ja mitkä biisit valitaan karaokessa?

HasBeen on tarina musiikin tekemisestä ja kuvioista sen ympärillä. Parhaat ystävät ryhtyvät tekemään yhdessä musiikkia; tuottaja Salla tekee biisit ja Niklas laulaa. Yhteistyö kuulostaa loogiselta, ja Salla on taitava ammattilainen, mutta pystyykö hän kontrolloimaan Niklaksen menneisyyttä ja egoa? Miten parikymppinen päätyy tilanteeseen, jossa hän on jo has been?

Välillä mua vähän sattuu se, että sulla on edelleen faneja.― Salla

Niklas (Johannes Brotherus) on 20-vuotias nuori mies ja elättää itsensä nyt työllä kahvilatyöntekijänä ja näyttelijänä. Niklas tekee pienen osan Uuteen päivään ja herättelee toivoa teatteri- ja leffarooleista. Hän alkaa kuitenkin haaveilla uudestaan artistin urasta, mutta kun taustalla kummittelee kuusi vuotta sitten flopannut lapsitähti NIC:in ura ja maine, nouseminen ei ole yksinkertaista. Niklas toivoo edellisestä menestyksestään olevan hyötyä nousemiseen – NIC myi levyllään viisinkertaista platinaa, mutta uuteen tulemiseen taustasta tuntuu olevan enemmänkin haittaa.

Niklas (Johannes Brotherus) makaa vatsallaan sohvalla puhelin kädessään, kun Salla (Mimosa Willamo) istuu tietokoneen ääressä studiollaan.
Yleensä Salla tekee musat, mutta toisinaan myös Niklakselta tulee ideoita. Niklas (Johannes Brotherus) makaa vatsallaan sohvalla puhelin kädessään, kun Salla (Mimosa Willamo) istuu tietokoneen ääressä studiollaan. Kuva: Yle Johannes Brotherus,Mimosa Willamo,HasBeen
-Haista vi**u.
-Pesin tänä aamuna, mango explosion – tuoksuu hyvältä.
― Niklas ja Salla

Salla (Mimosa Willamo) on Niklaksen paras ystävä ala-asteelta saakka, minkä ulkopuolinen huomaa viimeistään heidän luontevasta tavastaan kuittailla toisilleen lähes kaikesta. Salla on nuori tuottajalupaus, jonka kappaleet ovat vakuuttavia ja joista levy-yhtiöt hierovat mielellään kauppoja – toisille artisteille, ja lopulta Salla kyllästyy, kun ei saa julkaisuja läpi ominaan. Erään kostean illan päätteeksi ystävät saavat ajatuksen yhdistää osaamisensa ja perustaa bändin.

Me ei olla oikeastaan lähdetty enää sellaisiin juttuihin mukaan lainkaan, missä yleisö ei ole valmiiksi sisässä.― Levy-yhtiön A&R

Sarjassa kulkee oleellisesti mukana Sallan ja Niklaksen some. Ystävykset kuittailevat toisilleen päivittäin niin kasvotusten kuin somen välityksellä. Someosuudet nähdään sarjan lisäksi sen sivuilla (yle.fi/hasbeen) ja Niklaksen ja Sallan sometilit löytyvät Instagramista oikeastikin; seuraa heitä nickeillä @nicokiszero ja @musicaecompendium.

HasBeen:n sivuilla näet henkilöiden sarjassa postaamien storyjen eli tarinoiden lisäksi materiaalia, jota itse sarjassa ei edes nähdä – storyt jatkuvat somessa ja henkilöiden taustoja pohjustetaan siellä ennennäkemättömällä materiaalilla. Päivistä tulee pitkiä ja studiolla vietetään yö jos toinenkin. Miltä näyttää krapulaisen Niklaksen naama, kun hän herää toistuvasti kongin soittoon?

HasBeen:ssä kuullaan myös tottakai uutta kiinnostavaa musiikkia ja nähdään useita cameoita eli itsenään esiintyviä henkilöitä kuten Jenni Vartiainen, Anna Abreu, Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali. Pääset kuuntelemaan biisit ja sivuille tästä. Ja kun olet hotkinut koko kauden – hyviä uutisia: lisää on luvassa ja toista kautta kuvataan!

Ensimmäiset jaksot sarjan sivuilla ja Areenassa! Seuraavat julkaistaan perjantaisin 6.4. ja 13.4. Kaikki sarjan jaksot esitetään putkeen Yle TV2:ssa 17.4.

yle.fi/hasbeen
#hasbeenyle

Pääosissa: Johannes Brotherus ja Mimosa Willamo. Ohjaus: Oskari Sipola. Käsikirjoitus: Oskari Sipola ja Johannes Brotherus. Tuotanto Yle ja Welhofilm. Ylen alkuperäissarja.

Salla (Mimosa Willamo) istuu pöydän ääressä tarroitettu läppäri ja kahvikuppi edessään.
Levy-yhtiö ostaisi mielellään Sallan (Mimosa Willamo) tekemät biisit. Salla (Mimosa Willamo) istuu pöydän ääressä tarroitettu läppäri ja kahvikuppi edessään. Kuva: Yle Mimosa Willamo,HasBeen
Niklas (Johannes Brotherus) istuu pöydän ääressä otsassaan suttuisesti tussilla kirjoitettu teksti vi*** mulkku.
Niklaskin (Johannes Brotherus) otetaan vakavasti, mutta vastassa on myös alamäkiä. Niklas (Johannes Brotherus) istuu pöydän ääressä otsassaan suttuisesti tussilla kirjoitettu teksti vi*** mulkku. Kuva: Yle Johannes Brotherus,HasBeen

Lisää ohjelmasta

Keskustele