Hyppää pääsisältöön

Vanhoista autonrenkaista tulee kauniita ruukkuja

örtodling i ett bildäck
Yrttiviljelmä vanhassa autonrenkaassa. örtodling i ett bildäck Kuva: Yle/Trädgården på Strömsö

Vanhat autonrenkaat ovat loistavia viljelyastioita sekä koriste- että hyötykasveille. Jos niitä vähän käsittelee, ne näyttävät melkein kukilta puutarhassa.

Muista kuitenkin, että jos viljelet jotain syötävää, vuoraa renkaan sisus muovikalvolla, niin minimoit riskin ei-toivottujen kemikaalien joutumisesta viljelymaahan.

Liperi autonrenkaassa
Lipstikka kasvaa yhdessä renkaistamme Liperi autonrenkaassa Kuva: Monica Storm/yle puutarhaviljely,renkaat,Strömsö,yrtit,liperi (kasvi)

Aloita piirtämällä läpän malli renkaaseen liidulla. Leikkaa sitten mallin mukaan mattopuukolla.

Autonrenkaat ovat niin kovia leikata, että mattopuukon terän joutuu vaihtamaan jonkin ajan kuluttua. Mallin voi sahata myös kuviosahalla.

Yksi vinkki on antaa renkaan lämmetä auringossa, niin se pehmenee ja sitä on helpompi leikata.

Siksakilla leikattu autonrengas
Leikattu autonrengas. Siksakilla leikattu autonrengas Kuva: Trädgården på Strömsö/yle renkaat,Kukkaruukku,Strömsö

Leikkaamisen jälkeen rengas käännetään sisäpuoli ulospäin. Se vaatii voimaa, joten työssä on hyvä olla kaksi, mutta jos rengas saa lämmetä auringossa, kääntäminen käy huomattavasti helpommin.

Sijoita renkaat sinne minne haluat ne, laita katekangas tai sanomalehtiä alle, täytä ruokamullalla ja istuta ja pian sinulla on kukkiva kukka!

Kamomillataimia
Kamomillasaunio autonrengasruukussa. Kamomillataimia Kuva: Monica Storm/yle Kamomillasaunio,puutarhaviljely,puutarhanhoito,yrtit,Strömsö