Hyppää pääsisältöön

Viihdekäyttäjät aloittavat uuden popkulttuuri-podcastin – ja paljastavat nyt, mitä pärinä tarkoittaa

YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin analysoivat podcastissa juuri sen sarjan tai leffan, josta nyt puhutaan. Ensimmäisessä jaksossa puhutaan Karpista ja Sillasta.

YleX:n Jussi Latvala ja Katri Norrlin ovat Viihdekäyttäjät – parasta popkulttuuripärinää! // Kuva: Juuli Aschan / YleX

Oletko vielä kuullut, mikä on seksimurha? Minne veisit Saga Norénin treffeille? Kuka on hukuttanut Mariskooli-kriitikon lentokoneen vessaan?

Viihdekäyttäjät-podcast on ratkaisu näihin kysymyksiin! YleX:n Katri Norrlin ja Jussi Latvala pärisevät popkulttuurista joka toinen toinen viikko ilmestyvässä uudessa sarjassa.

Ensimmäisessä jaksossa Jussi ja Katri analysoivat nordic noir -rikossarjoja: onko Ylen uusi Karppi tehty liian myöhään? Entä saiko Silta arvoisensa lopetuksen? Miksi rakastamme katsoa vuodesta toiseen, kun ihmisiä murhataan raa’asti?

Mitä pärinä tarkoittaa?

 • parodioita
 • omia lauluja
 • xD
 • sketsejä
 • tietovisoja
 • Cersei Lannisterin kritiikitöntä ihailua ja palvontaa

Tiukkaa analyysia, mutta jotain muutakin:

- Jokaisessa jaksossa PÄRISTÄÄN reippaasti, Viihdekäyttäjät lupaavat.

Entä mitä on luvassa?

- Aiomme kevään aikana puhua ainakin Westworldistä ja Handmaid’s Talesta, parivaljakko paljastaa.

Mukana podcastissa on suurta tunnetta.

- Nimittäin vihaan Handmaid’s Talea! Katri myhäilee.

Viihdekäyttäjät-podcastia voit kuunnella Yle Areenassa ja podcast-sovelluksilla. Uusi jakso julkaistaan joka toinen viikko.

Jussia ja Katria voi kuulla myös YleX:n radion puolella. Katri juontaa joka lauantai Uuden musiikin viikko -ohjelmaa, Jussi taas on äänessä YleX Etusivu -ajankohtaisohjelmassa.

 • WEEKEND FESTIVAL 2018: Stefflon Donin keikka oli näyttävän viikonlopun piilotettu helmi

  Yleisö voi laskea kuuluvansa pieneen onnekkaaseen joukkoon.

  Weekend Festivalin kolmas päivä läheni loppuaan, kun Stefflon Don, eli Stephanie Victoria Allen, pyöräytti käyntiin YleX:n hostaamaan Vice–lavan viimeisen keikan. 26-vuotiasta artistia oli saapunut katsomaan muutama sata kävijää, vaikka päällekkäisellä slotilla kuulijoista kilpaili päälavalla juhlakansaa liekittävä Martin Garrix.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha