Hyppää pääsisältöön

Strömsön puutarhailta on täällä taas – varaa 7.6. kesän juhlavimpaan iltaan

Strömsön puutrahillan logo
Strömsön puutrahillan logo Kuva: Yle/Strömsö

Strömsössä tapaat muita puutarhaharrastajia klo 16–20. llta on tietenkin ilmainen ihan kaikille.

Kun Strömsö kutsuu puutarhajuhliin Vaasassa, on luvassa karnevaalit koko perheelle. Sekä kokeneilla että aloittelevilla viherpeukaloilla on mahdollisuus tavata asiantuntijamme Owe Salmela ja Alexandra De Paoli.

Alexandra De Paoli bjöd på ogrässhots.
Alexandra de Paoli tarjoili yrttishotteja 2017. Alexandra De Paoli bjöd på ogrässhots. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Alexandra De Paoli,Strömsö

Lapsille (ja tietenkin uteliaille vanhemmille) on luvassa muun muassa kanihyppyä puistossa.

Kurkista kulissien taakse huvilassa

Onko sinua aina kiinnostunut, miten harmonista ja toimivaa kaikki Strömsössä on? Miltä tuntuu seistä Strömsön kuistilla? Miten suuri ja toimiva keittiö on? Saat tilaisuuden tutustua huvilan eri huoneisiin. Jos sinulla on onnea, näet ehkä jonkun tutun tv-kasvon nokosilla kirjastossa.

Trädgårdskväll på Strömsö 2017.
Strömsön huvilalla on avoimet ovet myös tänä vuonna. Tulkaa peremälle! Trädgårdskväll på Strömsö 2017. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö

Kierrätä kasveja taimitorilla

Vieraile Strömsön taimitorilla ja tee kasvilöytöjä. Tule etsimään kasveja kirpputorilta. Jos sinulla on ylimääräisiä kasveja tai pistokkaita, voit myydä tai vaihtaa niitä toisiin taimitorilla. Taimitori on tarkoitettu kaikille kotipuutarhureille.

Plantloppis på trädgårdskvällen 2017.
Kivempi surfatta kasviskirpputorilla kuin nettien tylsillä toreilla. Plantloppis på trädgårdskvällen 2017. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö

Taimitorilla voit myös saada opastusta puutarhaharrastajilta, jotka jakavat mielellään viljely- ja hoito-ohjeita.

Ihmisvilinää ja piknik merimaisemissa

Ehkä rikkaruohojen nyppiminen ja jatkuva kasteleminen ei ole ihan sinun juttusi. Se ei haittaa, viihdyt joka tapauksessa.

Ota mukaan huopa, istahda puistoon, tarkkaile ihmisvilinää ja nauti merimaisemasta, kun Suomen luonto on kauneimmillaan.

Eikä tietenkään unohdeta kahvilan rapeita vohveleita.

Ilmainen bussi Vaasasta

Hyppää bussiin, joka sukkuloi Vaasan kaupungintalon ja Strömsön väliä. Jos on lempeä kesäilta, voit pyöräillä tai kävellä Strömsöhön.

Alue on suljettu autoilta. Jos olet tulossa myymään taimia, voit tuoda ne autolla Strömsöhön ja purkaa kuormasi ennen kuin kello on 16.

Yle Areena ja Vega pitävät sinulle seuraa Strömsöstä

Mikäli laitat ruokaa lapsillesi kotona tai ahkeroit töissä, voit silti seurata tunnelmia ja oppia puutarhaniksejä radion ja Yle Areenan kautta.

Esitykset, haastattelut, kanihyppy ja puutarhatyöt näytetään Yle Areenassa, joten täytä kulho popcornilla ja istahda sohvalle missä päin maailmaa sitten oletkin.

Man och kvinna sitter vid ett bord och sänder radio utomhus.
Sekä Yle Vega että Yle Pohjanmaa ovat tietysti paikalla myös tänä kesänä. Man och kvinna sitter vid ett bord och sänder radio utomhus. Kuva: Yle / Strömsö Joakim Lax

Yle Vega ja Yle Pohjanmaa lähettää myös Strömsöstä illan aikana. Radion kautta sinulla on mahdollisuus kysyä asiantuntijoiltamme. Voit myös seurata meitä sosiaalisissa medioissa.

Mikäli sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä meihin stromso@yle.fi tai kirjoita ne kommenttikenttään.

Tavataan multaa kynsien alla ja hymy huulilla!

Keskustele