Hyppää pääsisältöön

Uudessa HasBeen-sarjassa kurkistetaan teinitähden arkeen, kun menestys on jo mennyt menojaan

Ylen uutta sarjaa tähdittävät Kuumaa-yhtyeestä tuttu Johannes Brotherus sekä Mimosa Willamo.

Uudessa HasBeen-sarjassa kuljetaan menestyksen kivikkoista tietä ja seurataan musiikkimaailmaa kulissien takaa.

Sarjan toinen päähenkilö Niklas (Johannes Brotherus) on näyttelijänä juuri ja juuri itsensä elättävä nuorukainen, jonka elämän tähtihetket näyttäisivät olevan jo takanpäin. Niklas on nimittäin laulukilpailusta 14-vuotiaana maineeseen ponnahtanut teinitähti NIC, jonka debyyttialbumi myi viisinkertaista platinaa. Toisen albumin flopattua hänen menestyksensä katosi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Niklaksen tulevaisuudennäkymiin syttyy kuitenkin valonpilke, kun hän lyöttäytyy yhteen parhaan ystävänsä Sallan (Mimosa Willamo) kanssa. Salla sävellystaidot on huomattu levy-yhtiöissä ja hän on päässyt tuottamaan kappaleita nimekkäille artisteille. Hän kuitenkin haaveilee omasta julkaisusta, mutta levy-yhtiössä ei hänen haaveilleen heru ymmärrystä.

Mimosa Willamo ja Johannes Brotherus näyttelevät HasBeen-sarjan päärooleissa. // Kuva: Yle kuvapalvelu

Kaverukset päättävät yhdistää voimansa duoksi. Niklakselle avautuu mahdollisuus pelastaa musiikkiuransa ja Sallan terävästä sävellyskynästä lähteneet kappaleet odottavat julkaisua.

Musiikki on isossa osassa uutta HasBeen-sarjaa, ja sen alkuperäismusiikkia on ollut työstämässä nippu nimekkäitä suomalaismuusikoita. Musiikkia sarjaan ovat säveltäneet Johannes Brotherus, Elias Gould, Iisa Pajula, Minna Koivisto, Antti Heiskala, Miikka Huttunen, Sonny ja Noah Kin.

Yle Areenassa jaksot julkaistaan kolmena peräkkäisenä perjantaina 30.3.–13.4. Kakkosella sarja esitetään konaisuudessaan 17.4. Lisätietoa löytyy sarjan sivuilta.