Hyppää pääsisältöön

Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

Marko Maunuksela, Maija Salminen ja Jukka Hallikainen seisomassa.
Marko Maunuksela, Maija Salminen ja Jukka Hallikainen seisomassa. Kuva: Yle Levylautakunta,Marko Maunuksela,Jukka Hallikainen,Maija Salminen

Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen.

Pisteet ja kommentteja

1. Matka maailman ympäri: Suutele mua nyt 26 pistettä

(Miro Palokallio)

Jukka: Soundimaailmaan ihastuin heti. Sanoituksessa hyvää asennetta nuorelle naiselle. Kolme sointua riittää, kysykää vaikka AC/DC:ltä. Tällaista on rokkenrolli, menen varmaan kuuntelemaan keikalle. 9 p
Marko: Kunnon meininki, suoraviivaista menoa. Tekstissä ei tarvita maalailua tai kielikuvia, asiat sanotaan suoraan. Raikasta. 9 p
Maija: Kolme sointua todella riittää oikein hyvin. Kaikkea oli annosteltu tässä sopivasti. Pidin solistista, ei yrittänyt olla yhtään 'äijää', niinkuin monet naisrokkarit valitettavasti tekee. 8 p

2. Jonna Ortju ja Namu: Sangriaa 23 pistettä

(Antti Kleemola - Sirpa Peltola)

Jukka: Ihastuin heti tuohon introon, ihan 'Love Boat' -meininkiä. Raikas soundimaailma haettu 80-luvun iskelmästä. Aidon kuuloista. Kokenut, hieno soundi laulajalla. Tarina oli selkeä ja melodia jäi mieleen - loistavaa iskelmää! 8 p
Marko: Tällaisen musiikin parissa olen kasvanut. Ja mullekin tuli Lemmenlaiva -tunnelma. Se saksofonisoolo oli todella hieno. Vähän pelkäsin siellä lopussa, että tuleeko modulaatio, mutta onneksi ei tullut. 8 p
Maija: Luulin, ettei tällaista musiikkia enää tehdä ollenkaan. Ihan oltiin Lemmenlaivan maailmassa. Laulajalla kaunis sävy ja kaunista fraseerausta. 7 p

3. Cecilia Thorngren feat. Staffan Hellstrand: Nånting vackert 22 pistettä

(Staffan Hellstrand)

Jukka: Erittäin toimiva minimalistinen sovitus ja kaunis tarina. Laulut äänitetty jännästi hyvin pintaan, se sopii tällaiseen kertovaan kappaleeseen. Taitavaa työtä. 8 p
Marko: Pidin kovasti, ilmava sovitus, joka pidettiin kivasti pienenä koko ajan. Laulajilla persoonalliset äänet, miehellä etenkin. Tunnelma kesti lempeänä koko matkan. 7 p
Maija: Aito, vilpitön, tosissaan tehty. Kaikki soi hyvin lämpimästi, tunnelma kaunis, pehmeä ja savuinen. Minusta pimeän vuodenajan musiikkia. Vähän häiritsi, että laulajien äänet kovin erilaiset. 7 p

4. Lepolan Akka ja Kulkutauti: Pispalan lait 20 pistettä

(Kulkutauti - Tatu Jeskanen)

Jukka: Tekstissä oli paljon asiaa, josta olisi pitänyt tietää, että olisi pysynyt kärryillä, mutta selvästi tekstissä oli iso sanoma. Tätä tehtiin tosissaan, soundista tuli sellainen kellaribändi-fiilis hyvällä tavalla, vaikka kokeneita muusikoita. Erinomainen rumpusoundi. Selkeästi bändi asialla. 7 p
Marko: Makea laulusoundi naisella, sopi hyvin tarinaan. Mielikuvia ja kielikuvia todella paljon, en ehtinyt ihan kärryille. Kuivahko miksaus oli viehättävä. Tästä riittää kuunneltavaa monellekin kerralle. 7 p
Maija: Tässä Villi Länsi meets Pispala. Paljon ulottuvuuksia oli tekstissä. Kaikilla oli vaan niin hirveän kiire. Laulaja oli asiansa takana. Soundissa mukavaa hiomattomuutta. 6 p

5. Vesta: Lohtulauseita 18 pistettä

(Vesta Burman)

Jukka: Laulajan soundi oli miellyttävä, äänestä ja kappaleesta tuli vahva tunne, että tätä naista on riivitty ja uitettu syvissä vesissä, mutta silti oli vähän lohtua tarjolla. Pidin, että tekstissä sanottiin asiat suoraan, ei peitellen kuten iskelmässä. Tuotanto tämän päivän ajan hermolla. 7 p
Marko: Mielenkiintoinen teksti siitä, miten lauluja syntyy. Hienoja ajatuksia. Lähes puhumalla kerrottua tarinaa ja artisti osasi myös hienosti laulaa. Olihan se hieno biisi. 6 p
Maija: Olipas jännä, jäi hämmentynyt olo ja se ei ole paha asia, että haluaa kuulla tämän uudestaan. Maisemana urbaani Helsinki, tämän ajan musiikkia. Omaperäinen kappale, jossa ei menty helpoimman kautta. 5 p

6. Toni Braxton: Sex and cigarettes 18 pistettä

(Toni Braxton - Antonio Dixon - Patrick Smith - Khristopher Riddick-Tynes - Kevin E. Ross)

Jukka: Tehty kovin monta kertaa tämä biisi, puskettiin samoilla aineksilla kuin monet muutkin. Tämä tulee varmasti myymään miljoonia. Mä en ostanut tuota laulajan tunnetta, joku 16-vuotias poika siellä valitti. 5 p
Marko: Olis voinut olla vaikka ihan live otto, oli todella iholla tuo laulajan tulkinta ja tunnelma. Miten voi näin rajusti tulkitun toistaa useita kertoja samalla tavalla? Mahtavaa tunnelman säilyttämistä. Pidän isoista kaiuista, mutta tässä oltiin jo ylärajoilla. Olipa hieno kappale! 8 p
Maija: Minä jäin nyt kylmäksi. Oltiin kovasti siellä Adele-purkilla. Laulaja mielestäni vain esitti sitä tunnetta, ja ne lopun huokailut oli kamalia. 5 p

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua