Hyppää pääsisältöön

Elastinen muutoksen keskellä: “Isyys uusi lähtö koko elämään”

Kimmo Laiho, Elastinen, Puoli Seitsemän -studiossa
Elastinen Puoli seitsemän studiossa. Kimmo Laiho, Elastinen, Puoli Seitsemän -studiossa Kuva: Pekka Tynell / Yle Puoli seitsemän,Elastinen

Rap-artisti Elastinen viettää tänä vuonna taiteilijajuhlaansa samaan aikaan kun Rähinä Recordsille tulee täyteen 20 vuotta. Uraan on mahtunut monia vaiheita, mutta eniten häntä muuttaneeksi asiaksi Elastinen nostaa isäksi tulemisen.

Pääsiäinen on usealle artistille kiireinen ja Elastinen kertookin omien pääsiäisperinteiden liittyvän juuri keikkailuun pohjoisessa.

– Aika vahvat perinteet on tuohon keikkailuun. Pääsiäinen on meille artisteille varmaan lähes prime time, eritoten tuolla pohjoisen laskettelukeskuksissa. Tänä vuonnakin oltiin Tahkolla.

Pääsiäinen on meille artisteille varmaan lähes prime time, eritoten tuolla pohjoisen laskettelukeskuksissa.

Juhlapyhien merkitys on kuitenkin isäksi tulemisen myötä selvästi muutoksessa.

– Varmasti muuttaa. Esimerkiksi joulusta tuli heti kertaheitolla tärkeämpi, Elastinen muotoilee muuttunutta suhtautumistaan.

Kesällä Rähinän juhlavuoden lisäksi Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö tekevät paluun keikkalavoille ja ensimmäistä kertaa historiansa aikana yhdessä.

Kun Fintelligens julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa Renesanssi vuonna 2000, siinä uhottiin, että suomalainen hiphop muuttuu kokonaan.

– Se on hurjaa. En ole varma, että uskoimmeko me itsekään näin konkreettiseen lopputulokseen. Jos katsotte vaikka Spotifyita, niin siellä se kärkikahina on aikalailla suomalaista räppii. Siitä mä oon tosi ylpeä, että meidän kulttuuri on saanut niin vahvan jalansijan. Täällä pystyy ihmiset tekeen suomenkielistä musiikkia selkäsuorana.

Että täällä pystyy ihmiset tekeen suomenkielistä musiikkia selkäsuorana.

Katso myös miten Mikko Kekäläinen yllätti Elastisen lähetyksessä räppäämällä.

Elastinen kertoo isyyden muuttaneen häntä ja tämä tulee kuulumaan uudessa musiikissa. Hän kokee olevansa uudessa kohtaa myös kahdenkymmenen vuoden urallaan.

– Kyllä viime vuoden aikana oon aikuistunut koko sen kahdenkymmenen vuoden edestä. Ehkä tässä on uusi lähtö koko elämässä.

Se on aina ollut mulle sellainen elinehto, että pitää kertoa siitä, mitä on meneillään.

– Mä yritän puhuu aidoista asioista, jotka koskettaa mua. Se on aina ollut mulle sellainen elinehto, että pitää kertoa siitä, mitä on meneillään. Sen takia ne asiat ovat aika paljon muuttuneet. Tästä saattaa tulla aika erilaista, hän naurahtaa paljastamatta kuitenkaan enempää lähiviikkoina julkaistavasta musiikistaan.

Musiikin lisäksi Elastinen on tehnyt kuluneiden vuosien aikana liudan tv-ohjelmia ja syksyllä hänet nähdään Nelosella Idols-tuomarina. Hän on lisäksi mukana kuntosalibisneksessä, joka tulee kasvamaan huhtikuussa yhdellä toimipaikalla.

Oikeisiin asioihin keskittyminen on Elastisen mukaan auttanut häntä olemaan niin monessa menestyksekkäästi mukana.

– Mä pyrin tekemään duuneja ja juttuja, joista oon itse tosi innoissani.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän