Hyppää pääsisältöön

Hanna Kinnusesta piti tulla laulaja, mutta häpeä muutti elämän suunnan

Hanna Kinnunen Jenny+ brunssin kuvauksissa.
Hanna Kinnunen Jenny+ brunssin kuvauksissa. Hanna Kinnunen,Jenny+

Hanna Kinnusta hävetti vuosikausia niin paljon, että hän luopui itselleen rakkaimmasta: musiikista. Vasta lähes kymmenen vuoden, lukuisten improkeikkojen ja vanhemmuuden myötä asiat ovat asettuneet oikeaan mittakaavaan. "Häpeästä täytyy pystyä puhumaan", Kinnunen sanoo Jenny+ brunssilla.

Radiopersoona ja näyttelijä Hanna Kinnusesta piti tulla laulaja. Se oli hänen suurin nuoruuden haaveensa, josta olikin tulossa totta vuonna 2004. Hän julkaisi tuolloin levyn Mitä sä mun sydämellä artistinimellä Hanna B. Ensimmäinen sinkku menestyi, mutta levy floppasi.

– Se meni kaikkien suunnitelmien, tavotteiden, haaveiden vastaisesti, suoraan sanoen perseelleen. Häpesin antimenestystä niin hirveästi, että lopetin kaiken musiikinteon kokonaan, Kinnunen tunnustaa.

Kinnunen meni häpeän vuoksi täysin lukkoon ja lopetti musiikinteon kokonaan. Vasta nyt Kinnunen on valmis kertomaan, mitä tuolloin, yli kymmenen vuotta sitten, tapahtui.

Kinnunen häpesi vuosi yksin ja turhaan

Hanna Kinnunen ei voinut puhua tunteistaan edes parhaalle ystävälleen. Jos joku tuli kehumaan levyä, Hanna vaihtoi nopeasti puheenaihetta.

– Äidilleni puhuin kaiken. Hän sanoi, että että en saisi jättää musiikkia vain sen takia, että minua hävettää. Vasta viime vuosina olen voinut kertoa asiasta ystävilleni, jota ovat olleet ihmeissään. He näkevät asian niin, että olen tehnyt sitä, mitä haluan.

Vasta nyt vuosien jälkeen Kinnunen on pystynyt palaamaan musiikin pariin ja ymmärtänyt, ettei mikään voi viedä häneltä musiikin tuottamaa iloa.

– Minun olisi silloin pitänyt puhua juuri siitä häpeästä, jotta se olisi saanut mittasuhteet ja oikean perspektiivin. En ole mistään katkera, ja koen että olen päässyt tekemään monia asioita.

Sanni ja Hanna Kinnunen avaavat häpeän tunteitaan

Jenny+ brunssilla on toimittaja Jenny Lehtisen keskusteluohjelma. Sarjan toisessa osassa puhutaan häpeästä, mokista ja siitä, miten turhat asiat voivat rajoittaa elämää.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Jenny+

Jenny+ Instagram