Hyppää pääsisältöön

Mämmi mehevöittää mokkapalat – tämän herkullisempaa tapaa käyttää ylimääräiset mämmit ei ole!

Mämmimokkapaloja pöydällä.
Mämmimokkapaloja pöydällä. Kuva: Yle Puoli seitsemän

Jäikö pääsiäisestä mämmiä yli? Ei hätää! Makea ja kostea mämmi on omiaan mehevöittämään myyjäisten ja lastenkutsujen klassikkoleivosta. Puoli seitsemän ohje on muokattu Haaveena kahvila-blogin ohjeesta.

Pohja

5dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1 tl suolaa
1 1/2dl vettä
200g margariinia
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl vahvaa kahvia
1dl mämmiä
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola- seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos.
Sekoita kahvi ja mämmi keskenään tasaiseksi ja lisää taikinan joukkoon. Kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat.

Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna mokkapalapohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta.

Kuorrute

100g voita tai margariinia
0,5 dl vahvaa kahvia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 pkt tomusokeria

Sulata rasva. Lisää joukkoon kahvi ja kaakao, sekoita tasaiseksi. Siivilöi tomusokeri joukkoon välillä sekoittaen. Levitä valmis kuorrute jäähtyneiden mokkapalojen päälle.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän