Hyppää pääsisältöön

Draken etsivätoimisto – kanadalaisen dekkarisarjan vauhdikkaat naiset 20-luvun Torontossa

Kanadalainen dekkarisarja sijoittuu 20-luvun Torontoon, jossa vaikuttaa kaupungin ensimmäinen naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto.
Frankie Drake (Lauren Lee Smith, oik.) ja Trudy Clarke (Chantel Riley). Kanadalainen dekkarisarja sijoittuu 20-luvun Torontoon, jossa vaikuttaa kaupungin ensimmäinen naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto. Kuva: Yle TV1,Draken etsivätoimisto

TV1 lauantaisin 15.2. - 25.4.2020 klo 16.05 - 16.50 (1. kausi) ja 2.5. - 4.7. (2. kausi), Areenassa 30 päivää

Toronton ensimmäinen ja ainoa naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto ei valikoi juttujaan. Toimisto ottaa tapaukset, joita poliisi ei halua tai osaa hoitaa.

Vauhdikas dekkarisarja Draken etsivätoimisto (12) sijoittuu 1920-luvun Kanadaan. Draamasarjasta uusitaan ensimmäinen ja toinen tuotantokausi.

Uuden aikakauden nainen

Draken etsivätoimistoa pyörittävät Frankie Drake (Lauren Lee Smith) ja Trudy Clarke (Chantel Riley), ystävykset jotka täydentävät hyvin toisiaan.

Frankie on alamaailmalle tutun pitkäkyntisen isän tytär, joka joutui varttumaan kovissa olosuhteissa ilman äitiä. Frankien peloton ja seikkailunhaluinen luonne johtaa hänet monesti vaikeuksiin, mutta hän kyllä keplottelee niistä itsensä irti.

Frankie on aikaansa edellä oleva nainen, hän on uuden aikakauden etsivä. Mutta onko maailma valmis kohtaamaan hänet?

Kanadalainen dekkarisarja sijoittuu 20-luvun Torontoon, jossa vaikuttaa naisten etsivätoimisto.
Kanadalainen dekkarisarja sijoittuu 20-luvun Torontoon, jossa vaikuttaa naisten etsivätoimisto. Kuva: Christos Kalohoridis Yle TV1,Draken etsivätoimisto

Toimistoa avustavat alan ammattilaiset, Toronton poliisissa työskentelevä Mary Shaw (Rebecca Liddiard) ja kuolinsyyntutkija Flo (Sharron Matthews).

Draken etsivätoimisto sijaitsee vilkkaalla kaupunkialueella, ja viereinen kuppila toimii kätevänä kohtauspaikkana. 20-luvun katukuvaan kuuluvat niin gansterit, jazzklubit kuin kiiltävät autot.

Murdochin tekijät asialla

Draken etsivätoimistolla on läheisiä yhtymäkohtia toiseen kanadalaissarjaan, Murdochin murhamysteerit. Molempia Torontoon sijoittuvia sarjoja ovat käsikirjoittaneet parivaljakko Carol Hay ja Michelle Ricci.

Vierailevina tähtinä etsiväsarjassa piipahtavat muun muassa Komisario Lewisin näyttelijä Laurence Fox ja Wendy Crewson.

Frankie Drake Mysteries. Idea ja käsikirjoitus: Carol Hay ja Michelle Ricci. Tuotanto: CBC, Shaftesbury, UKTV, Canada Media Fund, Kanada, 2017 - 18. Draamasarjaa on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuonna 2018.

Keskustele