Hyppää pääsisältöön

Draken etsivätoimisto – kanadalaisen dekkarisarjan vauhdikkaat naiset 20-luvun Torontossa

Kanadalainen dekkarisarja sijoittuu 20-luvun Torontoon, jossa vaikuttaa kaupungin ensimmäinen naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto.
Frankie Drake (Lauren Lee Smith, oik.) ja Trudy Clarke (Chantel Riley). Kanadalainen dekkarisarja sijoittuu 20-luvun Torontoon, jossa vaikuttaa kaupungin ensimmäinen naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto. Kuva: Yle TV1,Draken etsivätoimisto

TV1 maanantaista perjantaihin 5.- 19.4.2018 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 10.00
Yle Areenassa 30 päivää

Kanadalainen dekkarisarja Draken etsivätoimisto (12) sijoittuu 1920-luvun Torontoon.

Kaupungin ensimmäinen ja ainoa naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto ei valikoi juttujaan. Toimisto ottaa tapaukset, joita poliisi ei halua tai osaa hoitaa.

Uudesta draamasarjasta nähdään 11 jännittävää jaksoa.

Ystävysten etsivätoimisto

Draken etsivätoimistoa pyörittävät Frankie Drake (Lauren Lee Smith) ja Trudy Clarke (Chantel Riley), ystävykset jotka täydentävät hyvin toisiaan.

Frankie on alamaailmalle tutun pitkäkyntisen isän tytär, joka joutui varttumaan kovissa olosuhteissa ilman äitiä. Hänestä on kasvanut energinen ja rohkea nuori nainen.

Toimistoa avustavat alan ammattilaiset, Toronton poliisissa työskentelevä Mary Shaw (Rebecca Liddiard) ja kuolinsyyntutkija Flo (Sharron Matthews).

Uuden aikakauden nainen

Frankien peloton ja seikkailunhaluinen luonne johtaa hänet monesti vaikeuksiin, mutta hän kyllä keplottelee niistä itsensä irti.

Draken etsivätoimisto sijaitsee vilkkaalla kaupunkialueella, ja viereinen kuppila toimii kätevänä kohtauspaikkana. 20-luvun katukuvaan kuuluvat niin gansterit, jazzklubit kuin kiiltävät autot.

Frankie on aikaansa edellä oleva nainen, hän on uuden aikakauden etsivä. Mutta onko maailma valmis kohtaamaan hänet?

Murdochin tekijät asialla

Draken etsivätoimistolla on läheisiä yhtymäkohtia toiseen kanadalaissarjaan, Murdochin murhamysteereihin. Molempia Torontoon sijoittuvia sarjoja ovat käsikirjoittaneet parivaljakko Carol Hay ja Michelle Ricci.

Vierailevina tähtinä uudessa sarjassa piipahtavat muun muassa Komisario Lewisin näyttelijä Laurence Fox ja Wendy Crewson.

Frankie Drake Mysteries. Idea ja käsikirjoitus: Carol Hay ja Michelle Ricci. Tuotanto: CBC, Shaftesbury, UKTV, Canada Media Fund, Kanada, 2017 - 18.

Keskustele