Hyppää pääsisältöön

Käsin tehden iloa elämään!

Jyrki ja Neponen
Jyrki ja Neponen Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,herää sukka

Jyrkin ja Neposen uusi sarja Herää sukka! kannustaa lapsia ja aikuisia nauttimaan yhdessä tekemisestä, keksimisen ilosta ja kierrättämisestä. Jyrkin ja Neposen meiningeissä yhteisiin hauskoihin juttuihin ei tarvita kalliita materiaaleja, eikä harrastuneisuutta käsitöihin.

Käsityötuntien traumat on aika heittää romukoppaan:
Jyrkin ja Neposen ohjeilla jokainen voi olla kädentaitaja.

Rikkinäinen sukka ja sakset riittävät nuken muotiluomuksen tekemiseen, ja parittomasta sormikkaasta ja paperinarusta syntyy läjä leikkiporkkanoita heikommaltakin harsijalta. Älä siis viskaa käyttökelpoista materiaalia roskikseen; kulahtanut t-paita on värkkääjän verraton aarre, josta voi kömpelöissäkin käsissä ja ihan ilman ompelutaitoa syntyä uutta, odottamatonta iloa Jyrkin ja Neposen ohjeilla.

Käsitöistä on myös hyötyä lapsen kehitykselle: aistit harjaantuvat erilaisia materiaaleja käsiteltäessä. Havainnointi, luovuus ja ratkaisukyky kehittyvät, samoin motoriikka ja avaruudellinen hahmottamiskyky. Tekemisen prosessi selkiytyy lapselle, kun yhdessä ideoidaan, suunnitellaan, valmistetaan ja arvioidaan valmista tuotosta. Oivalluksista saa onnistumisen iloa! Yhdessä tehden keskitytään ja uppoudutaan puuhailuun, ja synnytetään mukavia muistoja. Tekemisen lopputulos on lapselle merkityksellisellä tavalla syntynyt uusi juttu, josta leikki saa verratonta sytykettä. Samaa ei kaupan hyllyltä valmiina ostettu tavara tarjoa.

Lapsen kanssa kannattaa puuhailla yhdessä. Käsillä värkätessä kiire väistyy, luovuus kukkii ja juttu luistaa. Kierrätysmateriaalista syntyvän uuden asian tekeminen on elämyksellistä, jos mikä. Lopputuloksen äärellä on hauska ihmetellä: tämmöinen osattiin tehdä yhdessä! Ihan itse! Suo itsellesi ja lapselle tekemisen ilo, toivovat Jyrki ja Neponen.

Muokattu 8.6. Poistettu trailerilinkki

 • Pikku Kakkosen syyskuun tärpit

  Pikku Kakkosen arki-illoissa on aina teema.

  Pikku Kakkosen syksyssä on monenmoista mukavaa tarjolla pientä katsojaa varten! Maanantaina käydään koulua, tiistaina katsellaan posteja, keskiviikkoisin liikutaan, torstaisin opetellaan kaveritaitoja ja perjantaisin pohditaan Jaakkopedian toimistossa maailmaa.

 • Jönneli - komediasarja lapsille

  Jönneli on uusi, lapsille suunnattu komediasarja.

  Jönneli on 4-7 -vuotiaille suunnattu lasten komediasarja, jossa seikkailevat arkkityyppiset hahmot satumaisessa maailmassa. Jönneli nähdään lauantaiaamuisin 29.8. alkaen Pikku Kakkosessa ja Areenassa.

 • Salasaaren seikkailijat Pikku Kakkosessa

  Seikkailijalapset lentävät mukaan keskelle satua.

  Salasaaren seikkailijat on uusi sarja, jonka jokaisessa jaksossa kaksi 6-8-vuotiasta lasta pääsee lentämään kuumailmapallolla keskelle satua. Salasaarella lapsi otetaan vastaan seikkailijana - pystyväna, sinnikkäänä, kekseliäänä - sellaisena, jona jokainen lapsi ansaitsee tulla nähdyksi. ”Sinä olet sopiva!” lauletaan Salasaarella.