Hyppää pääsisältöön

Kuvitteletko olevasi Saga Norèn tai Sofia Karppi? Nämä merkit paljastavat katsotko liikaa rikossarjoja!

Susanna Laine miettii.
Susanna Laine miettii. Puoli seitsemän

Karppi, Sorjonen, Silta... Illat kuluvat laatusarjojen äärellä ja pikkuhiljaa mysteerit valtaavat myös arkielämän. Naapurissa on taatusti jotain outoa tekeillä! Näitä johtolankoja seuraamalla selvität, onko rikossarjoilla sinusta jo liiankin tiukka ote.

1. Sinulla on aina pakoreitti valmiina

Saapuessasi uuteen tilaan kartoitat ensimmäisenä ulosmenoreitit.

Onko takapihalta pääsyä metsään tai ajotielle? Missä on lähin bussipysäkki? Narisevatko ovien saranat vai pystytkö suorittamaan nopean poistumisesi huomaamattomasti?

Kun vierailun emäntä kysyy onko sinulla kaikki hyvin, päädyt hädissäsi ihastelemaan takaoven lukon muotoilua.

2. Yksikään pakettiauto ei jää sinulta huomaamatta

Oikeaa osoitetta etsivä pizzakuski kotikadullasi – vai sittenkin vieraan vallan agentti kartoittamassa arkirytmiäsi? Tai ehkä jopa sinua tarkkaileva murtovaras odottamassa milloin poistut kotoa?

Jokainen hitaasti kulkeva kulkuväline tai pakettiauto merkitsee sinulle lähtökohtaisesti joko rikospaikkaa tai poliisin erikoistoiminnan kotkanpesää. Tästä johtuen suosit usein julkisia liikennevälineitä.

3. Et luota mihinkään tai kehenkään

Saat teatterin narikasta väärän takin. Takki on samanlainen kuin omasi, jopa samaa kokoa! Se ei kuitenkaan ole sinun takkisi, sillä hihassa on jonkun toisen kaulahuivi. Voiko tämä muka olla sattumaa?

4. Sinua ei voi myrkyttää

Työkaverin tarjoama kuppi kahvia tai kakkupala taloyhtiön kokouksessa? Vaara vaanii kaikkialla!

Muiden tarjoamat ruuat ja herkut pääsevät mahalaukkuusi vasta tarkan arvioinnin jälkeen. Mahdollisten vierasesineiden varalta muussaat kakkupalat ja leivokset haarukalla. Juomien sisällön testaat tiputtamalla ensin nestettä kämmenelle nuuhkittavaksi.

Vain kotona voit syödä rentoutuneesti.

5. Hiuskoriste vai vakoilumikrofoni?

Ystävälläsi on näyttävä uusi hiuskoriste. Kookaskin se on. Olisiko kyseessä sittenkin piilotettu mikrofoni kiristysaikeissa tehtävää äänitettä varten?

Vessaan lähtiessäsi sanot ystävän pudottaneen setelin lattialle. Tämän kumartuessa tutkit mahdollista mikrofonia tarkemmin.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän