Hyppää pääsisältöön

40 vuotta, 400 jaksoa – alkuperäinen Kettu-näyttelijä Michael Ande jättää sarjan

Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle.
Näyttelijä Michael Ande on tehnyt Gerd Heymannista karismaattisen ja luotettavan rikoskomisarion hahmon. Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle. Yle TV1,Michael Ande,kettu

Kettu-sarjan sunnuntaina 8.4. esitettävä jakso jää saksalaisten poliisisarjojen historiaan.

Saksalaisten poliisisarjojen klassikko Kettu (12) jättää yhden aikakauden taakseen. Paratiisilintu-nimisessä jaksossa kollegat saattelevat rikoskomisario Gerd Heymannin eläkkeelle haikeissa tunnelmissa.

Elämää ilman murhatutkimuksia

Kettu-sarjassa alusta asti näytellyt Michael Ande luopui Heymannin roolistaan ja siirtyi viettämään vapaata elämää. Elämää ilman jokaviikkoisia murhatutkimuksia.

Anden lähtöön ei liittynyt dramatiikkaa, sillä hän jättäytyi sarjasta omasta toiveestaan ja yhteisymmärryksessä muiden tekijöiden kanssa.

Saksalainen Ande ehti näytellä rikoskomisario Heymannia lähes 40 vuoden ajan ja yli 400 jaksossa. Kettu-sarjan ensimmäinen jakso sai ensi-iltansa ZDF-kanavalla Saksassa huhtikuun 11. päivä 1977. Loppu onkin historiaa.

Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle.
Michael Ande on ollut Kettu-sarjassa alusta asti. Vuodesta 1977 vuoteen 1986 Gerd Heymannin päällikkönä työskenteli ylikomisario Erwin Köster (Siegfried Lowitz). Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle. Yle TV1,Michael Ande,Siegfried Lowitz,kettu
Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle.
Heymannin toisena päällikkönä aloitti vuonna 1986 ylikomisario Leo Kress (Rolf Schimpf). Kress jäi eläkkeelle vuonna 2008. Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle. Kuva: ZDF/Michael Marhoffer Yle TV1,Michael Ande,Rolf Schimpf,kettu
Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle.
Kolmas ylikomisario Rolf Herzog (Walter Kreye) sai Gerd Heymannista kokeneen ja luotettavan rikoskomisarion. Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle. Michael Ande,Yle TV1,Walter Kreye,kettu
Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle.
Heymannin viimeisin päällikkö, ylikomisario Richard Voss (Jan-Gregor Kremp) hyvästelee kollegansa haikeissa tunnelmissa. Kettu-sarjan alkuperäinen näyttelijä näyttelijä Michael Ande jättää sarjan ja lähtee eläkkeelle. Kuva: ZDF/Michael Marhoffer Michael Ande,Yle TV1,Jan-Gregor Kremp,kettu

Neljä eri päällikköä

Heymann sai uransa aikana työskennellä neljän eri päällikön kanssa.

Nuoren rikosetsivän ensimmäinen päällikkö oli Erwin Köster (Siegfried Lowitz), jonka jälkeen ryhmää ryhtyi vetämään Leo Kress (Rolf Schimpf). Kolmas päällikkö oli Rolf Herzog (Walter Kreye). Nyt ryhmää johtaa ylikomisario Richard Voss (Jan-Gregor Kremp).

Heymann on seissyt sarjan ensimmäisestä jaksosta lähtien kulloisenkin päällikkönsä rinnalla luotettavana ja tarkkana rikostutkijana. Hän on ollut aina tilanteen tasalla ja ottanut johdon käsiinsä, kun pomo on ollut poissa.

Kettu-sarjan jakso Paratiisilintu nähdään sunnuntaina 8.4. klo 19.30. Jaksossa tutkitaan lupaavan muotisuunnittelijan murhaa. Jakso on esitetty Saksassa 8.4.2016.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.