Hyppää pääsisältöön

Karjalankielinen viikkokatsaus valtakunnalliseksi

Kuvassa toimittaja Natalia Giloeva
Karjalankieliset uutiset kääntää ja lukee karjalaksi Natalia Giloeva. Kuvassa toimittaja Natalia Giloeva Kuva: Janne Ahjopalo / Yle Natalia Giloeva

Karjalankielisen viikkokatsauksen lähetysalue laajenee valtakunnalliseksi, kun Yle uudizet karjalakse - karjalankielinen viikkokatsaus siirtyy Yle Radio 1:n ohjelmistoon.

Katsaus kertoo kiinnostavimmat valtakunnalliset uutiset viikon varrelta ja mukana on myös karjalan kieleen ja kulttuuriin liittyviä uutisia.

Karjalan kieli sai Suomessa vähemmistökielen aseman vuonna 2009.

Yle aloitti karjalankieliset uutiset vuonna 2015 Yle Pohjois-Karjalan taajuuksilla. Viime vuosina karjalankielinen uutiskooste on kuultu Yle Radio Suomessa alueellisesti Pohjois-Karjalan lisäksi Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa.

"Lähetyksen siirtyminen valtakunnalliselle radiokanavalle mahdollistaa karjalankielisten paremman palvelun", Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko perustelee muutosta.

Karjalankielinen viikkokatsaus siirtyy Yle Radio 1:n ohjelmistoon 7.4.2018. Neliminuuttinen ohjelma lähetetään lauantaisin klo 15.50 alkaen.

Karjalankielinen palvelu toteutetaan yhteistyössä Karjalan kielen seuran kanssa. Uutiset kääntää ja lukee karjalaksi Natalia Giloeva. Hän työskentelee tutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Sisällön koostaa Yle Joensuu.