Hyppää pääsisältöön

Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle - tule mukaan!

Järvi Riisitunturin kansallipuistossa
Riisitunturin kansallispuisto Järvi Riisitunturin kansallipuistossa Kuva: Metsähallitus/ Tiina Laitinen kansallispuistot,Riisitunturin kansallispuisto

Neljäkymmentä kansallispuistoa, kuusi kuukautta aikaa. Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle ja kutsuu kaikki mukaan upeaan suomalaiseen luontoon. Juosten tai kävellen.

11.6..2018 Kilometrejä kertynyt 8290. Tavoite: 40 000 km
Mennään metsään -polkujuoksukiertue tavoittelee 40 000 juostua tai käveltyä kilometriä. 11.6..2018 Kilometrejä kertynyt 8290. Tavoite: 40 000 km Kuva: Stina Tuominen / Yle polkujuoksu,juoksukilometrit

Metsä lisää onnellisuutta. Metsässä mieli lepää ja se on suomalaisten suosituin liikuntapaikka. Mennään metsään -polkujuoksukiertueella on mahdollisuus tutustua huhti-lokakuun aikana suomalaiseen luontoon ainutlaatuisella yhteisöllisellä tavalla.

Lähde mukaan upeiden kansallispuistojen metsäpoluille ja koe neulaspolkujen pehmeys lenkkitossun alla, aisti metsän rauha ja nauti liikkumisesta yhdessä muiden kanssa.

Kiertueen ideoijana ja yhteislenkkien vetäjänä toimii Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaava tuottaja Marko Krapu. Mennään metsään -polkujuoksukiertueen myötä syntyy yhteistyössä Metsähallituksen kanssa maamme ensimmäinen kaikki kansallispuistot kattava digitaalinen polkujuoksureitistö, jonka avulla metsään lähteminen on entistä helpompaa ja turvallisempaa.

Polkujuoksukartat voi ladata ja tulostaa osoitteesta yle.fi/mennäänmetsään sekä sivustolta Luontoon.fi.

Liity mukaan Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertueen keskusteluryhmään tästä.

Polkujuoksukiertueen aikataulu

Suomaisema Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Suomaisema Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Kuva: Metsähallitus/ Heikki Sulander Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Huhti-toukokuu
14.4. Nuuksio
21.4. Teijo
28.4. Valkmusa
5.5. Torronsuo
10.5. Liesjärvi
12.5. Kurjenrahka
19.5. Seitseminen
26.5. Oulanka *
27.5. Riisitunturi

Kesäkuu
3.6. Itäinen Suomenlahti
9.6. Petkeljärvi
10.6. Patvinsuo
16.6. Lauhanvuori
17.6. Kauhaneva - Pohjankangas
22.6. Tammisaaren saaristo

Heinäkuu
7.7. Lemmenjoki
8.7. Urho Kekkosen kansallispuisto
14.7. Pallas-Yllästunturi *
15.7. Rokua
21.7. Hossa
22.7. Syöte
28.7. Tiilikkajärvi
29.7. Hiidenportti

Elokuu
2.8. Saaristomeri
4.8. Selkämeri
5.8. Puurijärvi ja Isosuo
11.8. Pyhä-Luosto *
12.8. Perämeri
19.8. Isojärvi
25.8. Pyhä-Häkki
26.8. Etelä-Konnevesi 

Syyskuu
1.9. Repovesi
8.9. Kolovesi
9.9. Linnansaari
15.9. Leivonmäki
16.9. Helvetinjärvi
22.9. Päijänne *
23.9. Sipoonkorpi
29.9. Salamajärvi

Lokakuu
6.10. Koli *

* Oulangalla, Pallas-Ylläksellä, Pyhä-Luostolla, Päijänteellä ja Kolilla ei ole ohjattua yhteislenkkiä vaan Yle on mukana samaan aikaan järjestettävässä isossa polkujuoksukisassa ja tekee niistä raportteja. Näihinkin puistoihin tehdään tulostettava/ladattava reitti, johon voi tutustua omatoimisesti.

Suomen kartta jossa kansallispuistojen sijainnit.
Suomen kartta jossa kansallispuistojen sijainnit. Kuva: Metsähallitus/Maanmittauslaitos karttapalvelut,mennään metsään
Kolin maisemia.
Kolin upeissa maisemissa juostaan polkujuoksukiertueen viimeinen yhteislenkki Kolin maisemia. Kuva: Jari Väätäinen / Geologian tutkimuskeskus Koli,geologia,Luonto-Suomi.

Huomioi tämä ennen ilmoittautumista

Mennään metsään -kampanja on suunnattu kaikille suomalaisille mutta osassa kansallispuistoissa päivittäistä kävijämäärä on kuitenkin rajattu Metsähallituksen toimesta, joten polkujuoksukiertueelle on ilmoittauduttava ennakkoon osoitteessa yle.fi/mennäänmetsään.

Ilmoittautumislomake avautuu aina kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää. Osallistuminen on ilmaista, eikä aikaisempaa polkujuoksukokemusta tarvita. Osallistujia ei ole vakuutettu Yleisradion toimesta, vaan jokainen on omalla vastuullaan. Osallistujat myös vastaavat omista matkakustannuksista.

Muutakin kuin urheilua

Mennään metsään -hanke on paljon muutakin kuin polkujuoksua. Ennennäkemättömän monipuoliseen kampanjaan kuuluu myös esimerkiksi elokuussa alkava puiden elämää käsittelevä monimediakokonaisuus.

Syyskuussa mukaan tulee Elävät puut -sarja, joka kertoo suomalaisten puiden hitaasta, älykkäästä ja taistelun täyttämästä elämästä. Neliosainen sarja vertaa puiden erikoislaatuista elämää ihmisen evoluutioon, ekologiaan ja käyttäytymiseen ja löytää saman perustan. Mennään metsään -kampanja näkyy ja kuuluu niin radiossa, televisiossa kuin netissäkin ja huipentuu lokakuun alussa 1.-7.10.2018.

Mennään metsään- kampanjan logo
Mennään metsään- kampanjan logo logo

Ilmoittaudu tuleviin polkujuoksutapahtumiin ja innostu polkujuoksemisesta - yhdessä!

Edit. 19.4. Otsikkoa muokattu.
Edit. 21.5. Pallas-Yllästunturin tapahtumapäivämäärää muokattu.

 • Viikon 25 vinkit: romanttisia elokuvia ja musiikin tähtiä!

  Ylen parhaat ohjelmapoiminnat viikolle 25.

  Juhannusviikolla käydään Kultaranta-keskusteluja, nautitaan uudesta Murha Sandhamnissa -elokuvasta ja kierretään Eurooppaa uudessa Tanja ja kuuro Eurooppa -matkailuohjelmassa, jossa tutustutaan maanosaamme hieman erilaisesta perspektiivistä.

 • Luvassa kaikkien aikojen Areena-kesä!

  Areenassa on tuhti paketti kesäkatsottavaa kaikkeen makuun!

  Yle Areena tuo kesän parhaat ohjelmat vaikka laiturinnokkaan! Handmaid’s Tale, Ennen kuolemaan, Happy Valley, Perilliset….

 • Murha Sandhamnissa jatkuu ja "Scandinavian Blue Sky" -sarjat vetävät myös Keski-Euroopassa - Yle tapasi sarjan ohjaajan Mattias Ohlssonin

  Viveca Stenin dekkareista dramatisoitu Murha Sandhamnissa -s

  Jännitystä ja rikoksia. Auringonpaistetta, merta ja valoisia kesäöitä. Tyyli uppoaa pohjoismaisiin katsojiin, mutta kiehtoo eksoottisuudellaan myös keskieurooppalaisia. - Sille on oma nimityksensä: “Scandinavian Blue Sky”; sinistä taivasta, avomerta ja aurinkoa kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissakin paikoissa.

 • Hae mukaan ohjelmaan Digihuijarit!

  Kerro, miten sinua on yritetty huijata netissä tai somessa.

  Miten sinua on yritetty huijata netissä tai somessa? Onko tietojasi anastettu tai hyväntahtoisuuttasi käytetty hyväksi? Oli kyse sitten epäonnisista kryptovaluuttakaupoista, vainoavasta exästä tai vaikkapa somehuijauksista, me haluamme kuulla tarinasi!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua