Hyppää pääsisältöön

Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle - tule mukaan!

Järvi Riisitunturin kansallipuistossa
Riisitunturin kansallispuisto Järvi Riisitunturin kansallipuistossa Kuva: Metsähallitus/ Tiina Laitinen kansallispuistot,Riisitunturin kansallispuisto

Neljäkymmentä kansallispuistoa, kuusi kuukautta aikaa. Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle ja kutsuu kaikki mukaan upeaan suomalaiseen luontoon. Juosten tai kävellen.

8.10.2018 Kilometrejä kertynyt 34 875. Tavoite: 40 000 km
Mennään metsään -polkujuoksukiertue tavoittelee 40 000 juostua tai käveltyä kilometriä. 8.10.2018 Kilometrejä kertynyt 34 875. Tavoite: 40 000 km Kuva: Stina Tuominen / Yle polkujuoksu,juoksukilometrit

Metsä lisää onnellisuutta. Metsässä mieli lepää ja se on suomalaisten suosituin liikuntapaikka. Mennään metsään -polkujuoksukiertueella on mahdollisuus tutustua huhti-lokakuun aikana suomalaiseen luontoon ainutlaatuisella yhteisöllisellä tavalla.

Lähde mukaan upeiden kansallispuistojen metsäpoluille ja koe neulaspolkujen pehmeys lenkkitossun alla, aisti metsän rauha ja nauti liikkumisesta yhdessä muiden kanssa.

Kiertueen ideoijana ja yhteislenkkien vetäjänä toimii Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaava tuottaja Marko Krapu. Mennään metsään -polkujuoksukiertueen myötä syntyy yhteistyössä Metsähallituksen kanssa maamme ensimmäinen kaikki kansallispuistot kattava digitaalinen polkujuoksureitistö, jonka avulla metsään lähteminen on entistä helpompaa ja turvallisempaa.

Polkujuoksukartat voi ladata ja tulostaa osoitteesta yle.fi/mennäänmetsään sekä sivustolta Luontoon.fi.

Liity mukaan Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertueen keskusteluryhmään tästä.

Polkujuoksukiertueen aikataulu

Suomaisema Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Suomaisema Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Kuva: Metsähallitus/ Heikki Sulander Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Huhti-toukokuu
14.4. Nuuksio
21.4. Teijo
28.4. Valkmusa
5.5. Torronsuo
10.5. Liesjärvi
12.5. Kurjenrahka
19.5. Seitseminen
26.5. Oulanka *
27.5. Riisitunturi

Kesäkuu
3.6. Itäinen Suomenlahti
9.6. Petkeljärvi
10.6. Patvinsuo
16.6. Lauhanvuori
17.6. Kauhaneva - Pohjankangas
22.6. Tammisaaren saaristo

Heinäkuu
7.7. Lemmenjoki
8.7. Urho Kekkosen kansallispuisto
14.7. Pallas-Yllästunturi *
15.7. Rokua
21.7. Hossa
22.7. Syöte
28.7. Tiilikkajärvi
29.7. Hiidenportti

Elokuu
2.8. Saaristomeri
4.8. Selkämeri
5.8. Puurijärvi ja Isosuo
11.8. Pyhä-Luosto *
12.8. Perämeri
19.8. Isojärvi

25.8. Pyhä-Häkki
26.8. Etelä-Konnevesi 

Syyskuu
1.9. Repovesi
8.9. Kolovesi
9.9. Linnansaari
15.9. Leivonmäki
16.9. Helvetinjärvi
22.9. Päijänne
23.9. Sipoonkorpi
29.9. Salamajärvi

Lokakuu
6.10. Koli

* Oulangalla, Pallas-Ylläksellä ja Pyhä-Luostolla ei ole ohjattua yhteislenkkiä vaan Yle on mukana samaan aikaan järjestettävässä isossa polkujuoksukisassa ja tekee niistä raportteja. Näihinkin puistoihin tehdään tulostettava/ladattava reitti, johon voi tutustua omatoimisesti.

Suomen kartta jossa kansallispuistojen sijainnit.
Suomen kartta jossa kansallispuistojen sijainnit. Kuva: Metsähallitus/Maanmittauslaitos karttapalvelut,mennään metsään
Kolin maisemia.
Kolin upeissa maisemissa juostaan polkujuoksukiertueen viimeinen yhteislenkki Kolin maisemia. Kuva: Jari Väätäinen / Geologian tutkimuskeskus Koli,geologia,Luonto-Suomi.

Huomioi tämä ennen ilmoittautumista

Mennään metsään -kampanja on suunnattu kaikille suomalaisille mutta osassa kansallispuistoissa päivittäistä kävijämäärä on kuitenkin rajattu Metsähallituksen toimesta, joten polkujuoksukiertueelle on ilmoittauduttava ennakkoon osoitteessa yle.fi/mennäänmetsään.

Ilmoittautumislomake avautuu aina kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää. Osallistuminen on ilmaista, eikä aikaisempaa polkujuoksukokemusta tarvita. Osallistujia ei ole vakuutettu Yleisradion toimesta, vaan jokainen on omalla vastuullaan. Osallistujat myös vastaavat omista matkakustannuksista.

Muutakin kuin urheilua

Mennään metsään -hanke on paljon muutakin kuin polkujuoksua. Ennennäkemättömän monipuoliseen kampanjaan kuuluu myös esimerkiksi elokuussa alkava puiden elämää käsittelevä monimediakokonaisuus.

Syyskuussa mukaan tulee Elävät puut -sarja, joka kertoo suomalaisten puiden hitaasta, älykkäästä ja taistelun täyttämästä elämästä. Neliosainen sarja vertaa puiden erikoislaatuista elämää ihmisen evoluutioon, ekologiaan ja käyttäytymiseen ja löytää saman perustan. Mennään metsään -kampanja näkyy ja kuuluu niin radiossa, televisiossa kuin netissäkin ja huipentuu lokakuun alussa 1.-7.10.2018.

Mennään metsään- kampanjan logo
Mennään metsään- kampanjan logo logo

Ilmoittaudu tuleviin polkujuoksutapahtumiin ja innostu polkujuoksemisesta - yhdessä!

Edit. 19.4. Otsikkoa muokattu.
Edit. 21.5. Pallas-Yllästunturin tapahtumapäivämäärää muokattu.

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Linnan juhlat jännittää kokenuttakin selostajaa Jussi-Pekka Rantasta

  Jussi-Pekka Rantanen selostaa Linnan juhlia jo 7. kertaa.

  Itsenäisyyspäivän iltana suomalaiset – Suomessa ja ulkomailla – seuraavat maailman katsotuinta kättelyohjelmaa. Jussi-Pekka Rantasella on edessään jo seitsemäs perättäinen kerta, kun hän selostaa tasavallan presidentin juhlavastaanottoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.