Hyppää pääsisältöön

Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle - tule mukaan!

Järvi Riisitunturin kansallipuistossa
Riisitunturin kansallispuisto Järvi Riisitunturin kansallipuistossa Kuva: Metsähallitus/ Tiina Laitinen kansallispuistot,Riisitunturin kansallispuisto

Neljäkymmentä kansallispuistoa, kuusi kuukautta aikaa. Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle ja kutsuu kaikki mukaan upeaan suomalaiseen luontoon. Juosten tai kävellen.

13.8.2018 Kilometrejä kertynyt 22 000. Tavoite: 40 000 km
Mennään metsään -polkujuoksukiertue tavoittelee 40 000 juostua tai käveltyä kilometriä. 13.8.2018 Kilometrejä kertynyt 22 000. Tavoite: 40 000 km Kuva: Stina Tuominen / Yle polkujuoksu,juoksukilometrit

Metsä lisää onnellisuutta. Metsässä mieli lepää ja se on suomalaisten suosituin liikuntapaikka. Mennään metsään -polkujuoksukiertueella on mahdollisuus tutustua huhti-lokakuun aikana suomalaiseen luontoon ainutlaatuisella yhteisöllisellä tavalla.

Lähde mukaan upeiden kansallispuistojen metsäpoluille ja koe neulaspolkujen pehmeys lenkkitossun alla, aisti metsän rauha ja nauti liikkumisesta yhdessä muiden kanssa.

Kiertueen ideoijana ja yhteislenkkien vetäjänä toimii Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaava tuottaja Marko Krapu. Mennään metsään -polkujuoksukiertueen myötä syntyy yhteistyössä Metsähallituksen kanssa maamme ensimmäinen kaikki kansallispuistot kattava digitaalinen polkujuoksureitistö, jonka avulla metsään lähteminen on entistä helpompaa ja turvallisempaa.

Polkujuoksukartat voi ladata ja tulostaa osoitteesta yle.fi/mennäänmetsään sekä sivustolta Luontoon.fi.

Liity mukaan Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertueen keskusteluryhmään tästä.

Polkujuoksukiertueen aikataulu

Suomaisema Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Suomaisema Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Kuva: Metsähallitus/ Heikki Sulander Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Huhti-toukokuu
14.4. Nuuksio
21.4. Teijo
28.4. Valkmusa
5.5. Torronsuo
10.5. Liesjärvi
12.5. Kurjenrahka
19.5. Seitseminen
26.5. Oulanka *
27.5. Riisitunturi

Kesäkuu
3.6. Itäinen Suomenlahti
9.6. Petkeljärvi
10.6. Patvinsuo
16.6. Lauhanvuori
17.6. Kauhaneva - Pohjankangas
22.6. Tammisaaren saaristo

Heinäkuu
7.7. Lemmenjoki
8.7. Urho Kekkosen kansallispuisto
14.7. Pallas-Yllästunturi *
15.7. Rokua
21.7. Hossa
22.7. Syöte
28.7. Tiilikkajärvi
29.7. Hiidenportti

Elokuu
2.8. Saaristomeri
4.8. Selkämeri
5.8. Puurijärvi ja Isosuo
11.8. Pyhä-Luosto *
12.8. Perämeri
19.8. Isojärvi
25.8. Pyhä-Häkki
26.8. Etelä-Konnevesi 

Syyskuu
1.9. Repovesi
8.9. Kolovesi
9.9. Linnansaari
15.9. Leivonmäki
16.9. Helvetinjärvi
22.9. Päijänne *
23.9. Sipoonkorpi
29.9. Salamajärvi

Lokakuu
6.10. Koli *

* Oulangalla, Pallas-Ylläksellä, Pyhä-Luostolla, Päijänteellä ja Kolilla ei ole ohjattua yhteislenkkiä vaan Yle on mukana samaan aikaan järjestettävässä isossa polkujuoksukisassa ja tekee niistä raportteja. Näihinkin puistoihin tehdään tulostettava/ladattava reitti, johon voi tutustua omatoimisesti.

Suomen kartta jossa kansallispuistojen sijainnit.
Suomen kartta jossa kansallispuistojen sijainnit. Kuva: Metsähallitus/Maanmittauslaitos karttapalvelut,mennään metsään
Kolin maisemia.
Kolin upeissa maisemissa juostaan polkujuoksukiertueen viimeinen yhteislenkki Kolin maisemia. Kuva: Jari Väätäinen / Geologian tutkimuskeskus Koli,geologia,Luonto-Suomi.

Huomioi tämä ennen ilmoittautumista

Mennään metsään -kampanja on suunnattu kaikille suomalaisille mutta osassa kansallispuistoissa päivittäistä kävijämäärä on kuitenkin rajattu Metsähallituksen toimesta, joten polkujuoksukiertueelle on ilmoittauduttava ennakkoon osoitteessa yle.fi/mennäänmetsään.

Ilmoittautumislomake avautuu aina kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää. Osallistuminen on ilmaista, eikä aikaisempaa polkujuoksukokemusta tarvita. Osallistujia ei ole vakuutettu Yleisradion toimesta, vaan jokainen on omalla vastuullaan. Osallistujat myös vastaavat omista matkakustannuksista.

Muutakin kuin urheilua

Mennään metsään -hanke on paljon muutakin kuin polkujuoksua. Ennennäkemättömän monipuoliseen kampanjaan kuuluu myös esimerkiksi elokuussa alkava puiden elämää käsittelevä monimediakokonaisuus.

Syyskuussa mukaan tulee Elävät puut -sarja, joka kertoo suomalaisten puiden hitaasta, älykkäästä ja taistelun täyttämästä elämästä. Neliosainen sarja vertaa puiden erikoislaatuista elämää ihmisen evoluutioon, ekologiaan ja käyttäytymiseen ja löytää saman perustan. Mennään metsään -kampanja näkyy ja kuuluu niin radiossa, televisiossa kuin netissäkin ja huipentuu lokakuun alussa 1.-7.10.2018.

Mennään metsään- kampanjan logo
Mennään metsään- kampanjan logo logo

Ilmoittaudu tuleviin polkujuoksutapahtumiin ja innostu polkujuoksemisesta - yhdessä!

Edit. 19.4. Otsikkoa muokattu.
Edit. 21.5. Pallas-Yllästunturin tapahtumapäivämäärää muokattu.

 • Rakkaus jalkapalloon yhdisti Göstan ja Kaiden

  Kai "Kaide" Järvinen muistelee Gösta Sundqvistia.

  Kai Järvinen ehti nähdä Gösta Sundqvistin kolme eri puolta: radio- ja levytysstudiossa, sekä pallokentällä. Järvisen esittämä ja Gösta Sundqvistin luoma raitiovaunukuljettaja Aarne Tenkanen seikkaili 90-luvulla Göstan radiohupailujen äänenä ja levytti useamman levyllisen Sundqvistin salanimellä tehtailemaa musiikkia.

 • Naiset puhuvat pimpistä suoraan – katso Jalkojen välissä -sarja

  Suoraa puhetta seksuaalisuudesta tanskalaisessa sarjassa

  Karvaisena vai ilman karvoja? Millainen oli ensimmäinen kerta? Mitä tapahtuu, kun elämä alapään kanssa on hankalaa tai suistuu raiteiltaan? Nuoret tanskalaisnaiset kertovat seksuaalisuudestaan ilman nimiä ja kasvoja – he paljastavat kameralle vain alapäänsä.

 • Viikon 33 vinkit: ohjelmassa digitaitoja, hullua tiedetestausta ja uusia tuotantokausia!

  Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 33

  Viikolla 33 estradille astuvat YleX:stä ja Kioskista tutut Viki, Köpi ja Henkka ohjelmassa, jossa Henkka pistää kaverinsa koville tieteen nimissä! Selviääkö Köpi 500-asteisesta tuli-infernosta? Entä pystyykö pelkkä kahvakuula pelastamaan Vikin korkealta putoavan jääkaapin alta? Se nähdään tiistaina, kun miehet pääsevät vauhtiin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!