Hyppää pääsisältöön

Uusi Hasbeen-nuortensarja näyttää kotimaisen musabisneksen raadollisen puolen – jaksoissa nähdään myös Jenni Vartiainen, Abreu ja Arttu Lindeman

Hasbeen-sarjan tähtiä ovat muun muassa Kuumaa-yhtyeestä tuttu Johannes Brotherus sekä Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo. Sarjassa vilahtaa myös artisteja Jenni Vartiaisesta Arttu Lindemaniin.

Jos et halua tietää sarjasta ennakkoon mitään, älä lue tätä juttua. Katso Hasbeen suoraan tästä.

_Hasbeen-_sarjassa seurataan kotimaista musiikkikenttää kulissien takaa. Alta voit nähdä, miten artistit suoriutuvat tv-rooleistaan. Ensimmäisissä jaksoissa ovat mukana muun muassa Elias Gould, Jenni Vartiainen, Abreu, Arttu Lindeman ja Roope Salminen & Koirat -yhtyeen perustaja Ossi Saarinen. Erityismaininnan saa Lindeman, joka osoittaa uskomatonta itseironiaa roolisuorituksensa myötä.

Sarjan toinen päähenkilö Niklas (Johannes Brotherus) on näyttelijänä juuri ja juuri itsensä elättävä nuori, jonka uran tähtihetket näyttäisivät olevan jo takana. Niklas on laulukilpailusta 14-vuotiaana maineeseen ponnahtanut teinitähti NIC, jonka debyyttialbumi myi viisinkertaista platinaa. Toisen albumin flopattua hänen menestyksensä katosi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Silti jotkut fanit muistavat hänet edelleen ja pyytävät yhteiskuvia.

Niklaksen uran suunta muuttuu, kun hän perustaa parhaan ystävänsä Sallan (Mimosa Willamo) kanssa bändin. Sallan sävellystaidot on huomattu isoissa levy-yhtiöissä ja hän on päässyt tuottamaan kappaleita nimekkäille artisteille. Salla kuitenkin haaveilee omasta julkaisusta, mutta levy-yhtiössä se ei kiinnosta ketään. Sallan A&R haluaa ostaa hänen sävellyksensä muille artisteille esitettäväksi.

Musiikki on suuressa osassa Hasbeen-sarjassa, jonka alkuperäismusiikkia on työstänyt joukko nimekkäitä suomalaismuusikoita, kuten Johannes Brotherus, Elias Gould, Iisa Pajula, Minna Koivisto, Antti Heiskala, Miikka Huttunen, Sonny ja Noah Kin.

Oskari Sipolan ohjaama hyvin ajankohtaisella tavalla toteutettu Hasbeen-nuortensarja hyödyntää somen keinoja, kun roolihahmoihin tutustutaan myös snapchat-videoiden avulla.

Hasbeen ilmestyy Yle Areenaan neljän jakson paketteina kolmena peräkkäisenä perjantaina 30.3.–13.4. Kakkosella sarja esitetään kokonaisuudessaan 17. huhtikuuta. Koukuttavaan sarjaan kannattaa tutustua heti.