Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Emman delfiini

Askarrellaan: Emman delfiini
Askarrellaan: Emman delfiini Kuva: Yle / Pikku Kakkonen askartelu,Pikku Kakkonen,Delfiini,kartonki

Vilja askartelee Emman suunnitteleman delfiinin.

Tarvikkeet:

 • kartonkia
 • sakset
 • liimaa
 • askartelusilmät
 • kynä

Piirrä kartonkiin delfiinin vartalo ja leikkaa irti. Taita pieni pahvinpala ja piirrä taitteesta ylöspäin kapeneva evä. Leikkaa evä irti ja avaa taitos. Leikkaa vartalon alalaitaan viilto ja pujota evä paikoilleen. Taita kartonginpala ja piirrä taitoksesta alaspäin levenevä selkäevä. Leikkaa irti ja liimaa reunat selän kohdalle molemmin puolin. Piirrä pyrstö kartongille ja leikkaa irti. Leikkaa saksilla viilto pyrstön yläpäähän keskelle sekä samoin vartaloon pyrstön kohdalle. Yhdistä viiltokohdista pyrstö kiinni vartaloon. Liimaa askartelusilmät paikoilleen ja piirrä delfiinille suu.

 • Ruskean pikkukarhun maailmassa pienet asiat tuovat suurta iloa

  Ruskea pikkukarhu seikkailee kodin lähipiirissä.

  Ruskea pikkukarhu seikkailee serkkunsa, punaisen karhun kanssa kodin lähipiirissä. Parhaiden kaverusten leikkejä ja kommelluksia ympäröivä maailma on värikäs ja naivistinen. Ruskea pikkukarhu nähdään Areenassa 20.12. alkaen ja Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuissa 20.1. alkaen.

 • Joulupukin Kuuma linja herättää jouluun

  Jouluaaton perinteinen ohjelma alkaa aina klo 8:00.

  Jos aattoaamuna jouluvalmistelut ovatkin kesken, Joulupukin Kuuma linja luo jouluisen tunnelman ja matkan joulun taikaan. Ohjelma on perinne, johon tehdään uudistuksia harkiten.

 • Pikku Kakkosen metsäneläinten jouluisat askartelut

  Pikku Kakkosen joulun riemukkaita askarteluideoita.

  Pikku Kakkosen askarteluideoihin on tänä vuonna haettu inspiraatiota Pikku Kakkosen sovelluksen eläinten leikkisästä maailmasta. Askarteluissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä tai helposti hankittavia askartelutarvikkeita. Puuhakasta joulunodotusta Pikku Kakkosen parissa!