Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Emman delfiini

Askarrellaan: Emman delfiini
Askarrellaan: Emman delfiini Kuva: Yle / Pikku Kakkonen askartelu,Pikku Kakkonen,Delfiini,kartonki

Vilja askartelee Emman suunnitteleman delfiinin.

Tarvikkeet:

 • kartonkia
 • sakset
 • liimaa
 • askartelusilmät
 • kynä

Piirrä kartonkiin delfiinin vartalo ja leikkaa irti. Taita pieni pahvinpala ja piirrä taitteesta ylöspäin kapeneva evä. Leikkaa evä irti ja avaa taitos. Leikkaa vartalon alalaitaan viilto ja pujota evä paikoilleen. Taita kartonginpala ja piirrä taitoksesta alaspäin levenevä selkäevä. Leikkaa irti ja liimaa reunat selän kohdalle molemmin puolin. Piirrä pyrstö kartongille ja leikkaa irti. Leikkaa saksilla viilto pyrstön yläpäähän keskelle sekä samoin vartaloon pyrstön kohdalle. Yhdistä viiltokohdista pyrstö kiinni vartaloon. Liimaa askartelusilmät paikoilleen ja piirrä delfiinille suu.

 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.