Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamari

Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamankuva
Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamankuva Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,Naamari,Lautanen

Vilja askartelee Pennin suunnitteleman kaksipuoleisen naamarin.

Tarvikkeet:

 • kaksi erikokoista pahvilautasta
 • silkkipaperia
 • nappi tai kimallepala
 • lankaa
 • kuviopaperia ja kangasta
 • kertakäyttölusikka
 • sakset
 • liimaa

Leikkaa isompaan pahvilautaseen kaksi reikää silmiä varten. Tee silkkipaperiin ryppyjä rutistamalla se pieneksi palloksi. Avaa silkkipaperi varovasti ja liimaa lautasen pohjapuolelle. Laita liimaa lautasen sisäpuolelle ja taita paperin reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois sekä silmänreiät auki. Liimaa kimallepala tai nappi nenäksi sekä langasta suu. Leikkaa paperista ja kankaasta kaksipuoleiset korvat ja liimaa ne yhteen paikoilleen. Liimaa lusikka kiinni alareunaan. Tee toinen samanlainen kasvojen kuva pienemmälle lautaselle ja liimaa lautaset päällekkäin.

 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.