Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamari

Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamankuva
Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamankuva Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,Naamari,Lautanen

Vilja askartelee Pennin suunnitteleman kaksipuoleisen naamarin.

Tarvikkeet:

 • kaksi erikokoista pahvilautasta
 • silkkipaperia
 • nappi tai kimallepala
 • lankaa
 • kuviopaperia ja kangasta
 • kertakäyttölusikka
 • sakset
 • liimaa

Leikkaa isompaan pahvilautaseen kaksi reikää silmiä varten. Tee silkkipaperiin ryppyjä rutistamalla se pieneksi palloksi. Avaa silkkipaperi varovasti ja liimaa lautasen pohjapuolelle. Laita liimaa lautasen sisäpuolelle ja taita paperin reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois sekä silmänreiät auki. Liimaa kimallepala tai nappi nenäksi sekä langasta suu. Leikkaa paperista ja kankaasta kaksipuoleiset korvat ja liimaa ne yhteen paikoilleen. Liimaa lusikka kiinni alareunaan. Tee toinen samanlainen kasvojen kuva pienemmälle lautaselle ja liimaa lautaset päällekkäin.

 • Ruskean pikkukarhun maailmassa pienet asiat tuovat suurta iloa

  Ruskea pikkukarhu seikkailee kodin lähipiirissä.

  Ruskea pikkukarhu seikkailee serkkunsa, punaisen karhun kanssa kodin lähipiirissä. Parhaiden kaverusten leikkejä ja kommelluksia ympäröivä maailma on värikäs ja naivistinen. Ruskea pikkukarhu nähdään Areenassa 20.12. alkaen ja Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuissa 20.1. alkaen.

 • Joulupukin Kuuma linja herättää jouluun

  Jouluaaton perinteinen ohjelma alkaa aina klo 8:00.

  Jos aattoaamuna jouluvalmistelut ovatkin kesken, Joulupukin Kuuma linja luo jouluisen tunnelman ja matkan joulun taikaan. Ohjelma on perinne, johon tehdään uudistuksia harkiten.

 • Pikku Kakkosen metsäneläinten jouluisat askartelut

  Pikku Kakkosen joulun riemukkaita askarteluideoita.

  Pikku Kakkosen askarteluideoihin on tänä vuonna haettu inspiraatiota Pikku Kakkosen sovelluksen eläinten leikkisästä maailmasta. Askarteluissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä tai helposti hankittavia askartelutarvikkeita. Puuhakasta joulunodotusta Pikku Kakkosen parissa!