Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamari

Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamankuva
Askarrellaan: Pennin kaksipuoleinen naamankuva Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,Naamari,Lautanen

Vilja askartelee Pennin suunnitteleman kaksipuoleisen naamarin.

Tarvikkeet:

  • kaksi erikokoista pahvilautasta
  • silkkipaperia
  • nappi tai kimallepala
  • lankaa
  • kuviopaperia ja kangasta
  • kertakäyttölusikka
  • sakset
  • liimaa

Leikkaa isompaan pahvilautaseen kaksi reikää silmiä varten. Tee silkkipaperiin ryppyjä rutistamalla se pieneksi palloksi. Avaa silkkipaperi varovasti ja liimaa lautasen pohjapuolelle. Laita liimaa lautasen sisäpuolelle ja taita paperin reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen paperi pois sekä silmänreiät auki. Liimaa kimallepala tai nappi nenäksi sekä langasta suu. Leikkaa paperista ja kankaasta kaksipuoleiset korvat ja liimaa ne yhteen paikoilleen. Liimaa lusikka kiinni alareunaan. Tee toinen samanlainen kasvojen kuva pienemmälle lautaselle ja liimaa lautaset päällekkäin.