Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Ronjan kissa

Askarrellaan: Ronjan kissa
Askarrellaan: Ronjan kissa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen askartelu,Pikku Kakkonen,kissa

Vilja askartelee Ronjan suunnitteleman kissan.

Tarvikkeet:

  • rusinapaketti tai muu pahvinen rasia
  • sakset
  • liimaa
  • askartelusilmät
  • värikynä
  • pahvia
  • paperia
  • paksu neula
  • piippurassi
  • sivuleikkurit

Päällystä rasia paperilla. Liimaa selkäpuolelta paperia kanteen asti ja leikkaa se kuonon malliseksi. Taivuta kantta alaspäin, liimaa askartelusilmät paikoilleen ja kuonon päähän nenä. Taita pahvinpala puoliksi ja leikkaa korvan muotoon. Väritä sisus. Tee korvien alaosiin taitteet ja leikkaa viilto keskelle. Laita taitteen molempiin reunoihin liimaa ja taita osittain päällekkäin korvien muotoilemiseksi. Liimaa korvat rasiaan paikoilleen. Tee terävällä neulalla reikä rasian päätyyn ja pujota piippurassi ensin kissasta kokonaan läpi. Taita hännän päätyä paksummaksi ja vedä rasian pohjaan kiinni. Leikkaa sivuleikkureilla häntä sopivan pituiseksi.