Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Siirin lankatyttö

Askarrellaan: Siirin Lankatyttö
Askarrellaan: Siirin Lankatyttö Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,tytöt,lanka

Vilja askartelee Siirin suunnitteleman lankatytön.

Tarvikkeet:

 • pahvia
 • sakset
 • liimaa
 • lankaa
 • värikynät

Leikkaa pahvista mekko, pää ja yhdessä palassa olevat jalat. Liimaa lankaa mekon reunoja pitkin. Laita liimaa pään yläreunaan ja liimaa langanpätkiä hiuksiksi. Levitä liimaa jalkoihin ja asettele reilun pituisia langanpätkiä vierekkäin koko alueelta. Anna kuivua ja leikkaa ylimääräiset langat pois. Leikkaa jalkapala kahtia irrallisiksi jaloiksi. Liimaa jalat ja pää mekon takaa paikoilleen. Piirrä tytölle silmät ja suu ja väritä mekko.

 • Pikku Kakkosen Väritysäänikirja

  Väritysäänikirja on kasvava kokoelma oivaltavia satuja.

  Väritysäänikirja on kasvava kokoelma uusia, oivaltavia satuja. Jokaiseen satuun liittyy printattava värityskuva. Myös tekstit voi printata tai kirjoittaa itse värityskuvan viereen ja koota niistä kuvien kanssa ikioman satukirjan. Muutaman minuutin mittaiset sadut on suunniteltu niin, että ne on helppo lukea ääneen lapselle.

 • Pikku Kakkosen kesäkuun tärpit

  Kesäkuussa tavataan uusia animaatiohahmoja.

  Kesäkuussa Pikku Kakkosessa tutustutaan uusiin kavereihin; lääkäriin, gekkoon ja hiiriritariin.

 • Kysytään lääkäriltä Pikku Kakkosessa

  Lääkäri ja ystävänsä gekko pohtivat sairauksia ja terveyttä.

  Hyväntahtoisen lääkärin apulaisena on utelias gekko, joka tuntee itsensä usein sairaaksi ja kyselee erilaisista taudeista ja terveyteen liittyvistä asioista. Kysytään lääkäriltä Areenassa 15.6. lähtien.