Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Venlan kukka

Askarrellaan: Venlan kukka
Askarrellaan: Venlan kukka Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askartelu,Kukka,Muki

Vilja askartelee Venlan suunnitteleman kukan.

Tarvikkeet:

 • kaksi pahvimukia
 • sakset
 • liimaa
 • kimalletta
 • neula
 • lankaa

Leikkaa molempien mukien ympäri yläreunasta alareunaan viiltoja kukan terälehdiksi. Taita mukin reunat suoriksi auki pöytää vasten. Laita liimaa mukin pohjalle ja asettele mukit päällekkäin. Liimaa kimalletta kukan keskelle. Pujota lanka neulan avulla terälehden reunasta ripustusta varten.

 • Minä ite! Hyvät liikkumisen taidot vahvistavat lapsen pätevyyden kokemusta

  Lapsi voimaantuu, kun hän saa tehdä asioita itse.

  Lapsi voimaantuu – sekä fyysisesti että psyykkisesti – kun hän saa tehdä asioita itse. Motoriset taidot mahdollistavat pienelle lapselle selviytymisen itsenäisesti monista arkipäivän tehtävistä. Niistä suoriutuminen synnyttää kokemuksen pätevyydestä ja siksi motoristen taitojen harjaannuttamiseen kannattaa varata tilaa ja aikaa.

 • Super-Senja kannustaa liikkumaan!

  Senja opettaa liikkumisen perustaitoja lapsille.

  Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä.

 • Rentoudu Nallen kanssa Pikku Kakkosessa

  Sarjassa opetellaan rauhoittumistaitoja Nallen kanssa.

  Mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista on lapsille? Ja miten niitä voi harjoitella? Rentoudu Nallen kanssa -sarja auttaa lasta ja aikuista harjoittelemaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa.