Hyppää pääsisältöön

Päällikkönimityksiä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa

paula pokkinen, teijo valtanen, satu nurmio, tuomas ferm
paula pokkinen, teijo valtanen, satu nurmio, tuomas ferm Kuva: Pekka Tynell / Yle päälliköt,Nimitysuutinen,Teijo Valtanen,virkanimitykset,tuomas ferm

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan Pasilan aihetoimitukset muotoutuvat uudelleen.

30.4. alkaen viidestä aiemmasta toimituksesta (Politiikka, Talous, Kulttuuri, Hyöty ja Tiede, Julkinen Suomi) muodostuu kolme vahvempaa ja seuranta-alueiltaan laveampaa toimitusta: Politiikka ja yhteiskunta, Talous ja arki sekä Kulttuuri ja elämäntapa.

Politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päälliköksi on nimitetty YTM Paula Pokkinen, 41. Pokkinen on aloittanut Ylellä vuonna 2002 ja hän siirtyy tehtävään uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikön tehtävästä. Pokkinen on aiemmin työskennellyt mm. sisältötuottajana, Aamu-tv:n tuottajana, politiikan toimittajana, tutkivana toimittajana ja oikeustoimittajana. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta ja lisäksi opiskellut oikeustiedettä Helsingin yliopistossa.

Talous ja arki -toimituksen päälliköksi on nimitetty KTM Teijo Valtanen, 52. Valtanen on työskennellyt Ylessä vuodesta 2009 muun muassa yhtiön henkilöstöjohtajana, aluetoiminnan ja radion ajankohtaisten päällikkönä, sekä taloustoimituksen ja kotimaan toimituksen päällikkönä. Ennen Yleä Valtanen on työskennellyt mm. Finanssialan keskusliiton viestintäjohtajana, STT:n toimituspäällikkönä, Kauppalehden uutispäällikkönä, Alma-konsernin Skandinavian-kirjeenvaihtajana sekä taloustoimittajana MTV:n uutisissa ja Helsingin Sanomissa. Valtanen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta.

Kulttuuri ja elämäntapa -toimituksen päälliköksi on nimitetty YTM Satu Nurmio, 41. Nurmio on työskennellyt Ylessä vuodesta 2001 mm. Kulttuuri ja ilmiöt -toimituksen päällikkönä, Aamu-tv:n tuottajana, tv-uutisten tuottajana sekä kulttuuritoimittajana. Ennen Yleä Nurmio on työskennellyt mm. MTV:n ja Radio Novan uutistoimituksessa. Nurmio on valmistunut Tampereen yliopiston multimedian maisteriohjelmasta ja opiskellut tiedotusopin lisäksi taidehistoriaa ja kansainvälistä politiikkaa.

Satu Nurmion perhevapaan ajan Kulttuuri ja elämäntapa -toimituksen vt. päällikkönä toimii Tuomas Ferm, 41. Ferm on työskennellyt Ylessä vuodesta 2002 ja toimii tällä hetkellä uutis- ja ajankohtaistoiminnan editoivana sisältöpäällikkönä. Aiemmin Ferm on työskennellyt mm. Hyöty ja tiede -toimituksen päällikkönä, tuottajana Aamu-tv:ssä ja YleX:ssä sekä toimittajana Yle24-kanavalla, Radio Peilissä, Radiouutisissa sekä Yle Uutisissa.

Toimitusten päälliköt raportoivat päätoimittaja Riikka Venäläiselle.

Politiikan toimituksen nykyinen päällikkö Ari Hakahuhta jatkaa Politiikka ja yhteiskunta -toimituksessa politiikan erikoistoimittajana.