Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Urheilun ja kulttuurin vastakkainasettelu ei ole rakentavaa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 10.4.2018.

Jussi Vaaralan mielestä (ESS, 6.4.2018) Ylen kattava urheilutarjonta työntää kulttuuria näkymättömiin ja estää kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä.

Yle on kulttuuritarjonnaltaan ylivoimaisesti Suomen vahvin mediatalo. Tarjoamme kulttuuria televisiossa, radiossa ja verkossa, suomeksi ja ruotsiksi, joka päivä. Ylen kulttuuritarjonta on monipuolinen ja pitää sisällään muun muassa kulttuuriuutisia, konsertteja, keskusteluja, draamaa ja radioteatteria. Radion sinfoniaorkesteri on yksi pohjoismaiden merkittävimmistä orkestereista.

Olemme Suomessa kulttuuriohjelmien merkittävin - toisinaan myös ainoa- tekijä.

Kulttuurisisällöt ja -palvelut ovat keskeinen osa julkisen palvelun tehtävää ja toteutamme tehtävämme vastuullisesti. Yhtä lailla tehtäväämme kuuluu myös monipuolinen urheilutarjonta. Kulttuurin ja urheilun vastakkainasettelu ei ole mielestämme rakentava tapa ajatella.

Ylen tehtävänä ei sen sijaan ole taata toimintaedellytyksiä millekään toimijalle - ei urheilijoille, eikä taiteilijoille.Teemme kaikki sisältöpäätökset aina journalistisin perustein.

Yle aikoo vastaisuudessakin pitää sekä kulttuuri- että urheilutarjontansa vankkana.

Jere Nurminen
Viestinnän päällikkö
Yle