Hyppää pääsisältöön

Maalaa taulu hyönteisistä puutarhasi koristeeksi

Mustavalkoinen maalaus eri hyönteisistä.
Mustavalkoinen maalaus eri hyönteisistä. Kuva: Yle/Camilla Forsén-Ström perhoset,hyönteiset,Akryyliväri,taide,kuvataiteilijat,Camilla Forsén-Ström,Strömsö (tv-ohjelma)

Minusta meidän pitäisi rohkeammin koristella puutarhaamme. Jos voimme sijoitella pieniä betonipatsaita pensaiden sekaan, voimme ehkä ripustaa sinne taulujakin.

Taulu puutarhan pikkuasukkaista on sekä informatiivinen että siisti.

Valitse ne hyönteiset, joita toivot löytyvän puutarhastasi tai joita tiedät ilmestyvän sinne.

Tarvikkeet:

  • luonnospaperia
  • lyijykynä
  • puulevy
  • mustaa maalia
  • valkoista askartelumaalia
  • siveltimiä

Aloita tutkimalla hyönteiskirjoja ja tutki perhosten, mehiläisten, kimalaisten ja kuoriaisten muotoja.

Mieti, mitä kukkia puutarhassasi on ja mitä hyönteisiä näet. Kuka puutarhassasi asuu? Omista yksi päivä valokuvaamiselle!

Tee näin:

  1. Luonnostele lyijykynällä, kunnes löydät oikean muodon.
  2. Maalaa puulevy mustaksi. Anna kuivua. Maalaa tarvittaessa toinen kerros.
  3. Vinkki: Kätevän kiinnityksen saat poraamalla kaksi reikää taulun yläosaan ja solmimalla narun ripustussilmukaksi. Hio reiät hiekkapaperilla ja maalaa ne sisältä.

  4. Valitse, jotka haluat tauluusi. Tee paperille karkea luonnos siitä, miten sijoittelet hyönteiset.
  5. Luonnostele lyijykynällä puutauluun. Maalaa valkoisella maalilla ja ohuella siveltimellä.
  6. Kirjoita mukaan hyönteisten nimet. Suomeksi, latinaksi tai vaikka ruotsiksi. Kielen valitset itse.

Ripusta taulu seinälle ja anna se riippua tuulessa ja tuiskussa. Anna sen muuttua osaksi puutarhaa.

Onnea taiteen ja ötököiden kanssa!

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Vegevalinta – viikkomenu 1

    Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

    On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

  • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

    Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

    Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

    Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

    Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

  • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

    Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

    Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.