Hyppää pääsisältöön

Rakkaudesta kotimaanmatkailuun

Salutorget på 1960-talet.
Salutorget på 1960-talet. Kuva: Helsingfors stadsmuseum Helsinki,matkailu,Kauppatori (Helsinki)

Teemalla on maaliskuussa aloittanut uusi kaksikielinen ohjelmasarja Egenland, joka kulkee ympäri Suomen kulttuurikohteesta toiseen yleisöltä saatujen vinkkien pohjalta. Myös Teeman Elävä arkisto on tien päällä kotimaassa - ja lisäksi aikamatkalla, joka ulottuu 1940-luvulta 80-luvulle.

Matkailuohjelmia Teemalla:
Torstaina 12.4. klo 22.40, perjantaina 13.4. klo 15 ja maanantaina 16.4. klo 12.

Kolin korkeuksista Saimaan saaristoon on hieno mustavalkoinen teos vuodelta 1948. Siinä kuljetaan jalan, linja-autolla ja sisävesilaivalla. Yövytään teltassa ja ihaillaan Olavinlinnaa.

Sitten laskeudumme Helsinkiin ja tarkastelemme pääkapunkia brittituristin silmin. Katselin Helsinkiä ohjelma on vuodelta 1965. Siinä Tony Scree Isosta-Britanniasta tutustuu kesäiseen Helsinkiin. Katsoja saa jännittää, löytääkö britti oikean bussin Otaniemeen ja osaako taksikuski yhtään englantia. Matkailuohjleman on ohjannut Riitta Degerholm ja selostajana toimii Ere Kokkonen.

Lopuksi näemme Kaunis on maa -sarjasta jakson Järvi-Suomen matkailunähtävyyksiä. Ohjelma on vuodelta 1983 ja siinä käydään mm. Joutsan joutopitäjässä, Rapalan luolissa ja Sysmän Suvi-Pinxissä.

  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema