Hyppää pääsisältöön

Rakkaudesta kotimaanmatkailuun

Salutorget på 1960-talet.
Salutorget på 1960-talet. Kuva: Helsingfors stadsmuseum Helsinki,matkailu,Kauppatori (Helsinki)

Teemalla on maaliskuussa aloittanut uusi kaksikielinen ohjelmasarja Egenland, joka kulkee ympäri Suomen kulttuurikohteesta toiseen yleisöltä saatujen vinkkien pohjalta. Myös Teeman Elävä arkisto on tien päällä kotimaassa - ja lisäksi aikamatkalla, joka ulottuu 1940-luvulta 80-luvulle.

Matkailuohjelmia Teemalla:
Torstaina 12.4. klo 22.40, perjantaina 13.4. klo 15 ja maanantaina 16.4. klo 12.

Kolin korkeuksista Saimaan saaristoon on hieno mustavalkoinen teos vuodelta 1948. Siinä kuljetaan jalan, linja-autolla ja sisävesilaivalla. Yövytään teltassa ja ihaillaan Olavinlinnaa.

Sitten laskeudumme Helsinkiin ja tarkastelemme pääkapunkia brittituristin silmin. Katselin Helsinkiä ohjelma on vuodelta 1965. Siinä Tony Scree Isosta-Britanniasta tutustuu kesäiseen Helsinkiin. Katsoja saa jännittää, löytääkö britti oikean bussin Otaniemeen ja osaako taksikuski yhtään englantia. Matkailuohjleman on ohjannut Riitta Degerholm ja selostajana toimii Ere Kokkonen.

Lopuksi näemme Kaunis on maa -sarjasta jakson Järvi-Suomen matkailunähtävyyksiä. Ohjelma on vuodelta 1983 ja siinä käydään mm. Joutsan joutopitäjässä, Rapalan luolissa ja Sysmän Suvi-Pinxissä.

 • Aleksei German kuvasi Neuvostoliiton kipeitä aikakausia

  Venäläisen elokuvaohjaaja Aleksei Germanin syntymästä tulee

  Venäläisen elokuvaohjaaja Aleksei Germanin syntymästä tulee kuluneeksi 80 vuotta 20.7. Teema julkaisee tuona päivänä Areenaan neljä Germanin ohjaamaa elokuvaa: Seitsemäs kiertolainen, Teiden vartiointi, Kaksikymmentä päivää ilman sotaa ja Ystäväni Ivan Lapshin ja näistä elokuvista Teiden vartiointi saa myös tv-esityksen Teemalla torstain Kino Klassikossa 26.7.

 • Maailman vanhin ratsastuskilpailu on elävää historiaa ja siekailematonta korruptiota

  Historiallinen Palio on Sienan kaupungin sydän

  Kahdesti vuodessa Italian Sienan kaupungissa käydään maailman vanhin ratsastuskilpailu – Palio. Cosima Spenderin dokumentti paljastaa tapahtuman juonittelun, korruption ja ratsastajien valmistautumiset strategioineen. Teeman kuukauden dokumentti sunnuntaina 1.7. klo 12.00. Areenassa 60 päivää Koko Sienan kansa on saapunut keskiaikaisen kaupungin torille seuraamaan suurta hevoskilpailua.

 • Ingmar Bergman 100 vuotta Yle Teemalla ja Femillä

  2018 on ruotsalaisen mestariohjaajan juhlavuosi

  Ingmar Bergmanin juhlavuotta 2018 vietetään sekä Teemalla että Femillä elokuvien, dokumenttien ja keskustelujen merkeissä. Juhlavuoden vietto alkaa heinäkuussa.

 • Kolme ajattelijaa: Marx, Nietzsche, Freud

  Miten näiden uranuurtajien perintö näkyy nykyajassa?

  Nämä miehet muuttivat maailmantaloutta, kyseenalaistivat yhteiskuntaa ja porautuivat ihmismieleen. Millaisessa maailmassa Marx, Nietzsche ja Freud elivät, keitä he olivat ja miten he vaikuttavat nykyajassa? Kolmeosaisessa sarjassa brittiläinen historioitsija Bettany Hughes esittelee kolme ajattelijaa, joiden ideat muovasivat modernia maailmaa.

Yle Teema