Hyppää pääsisältöön

Uniklubin Jussi Selo isyydestä uuden levyn ilmestyessä: “Väsynyt, mutta onnellinen mies”

Uniklubin Jussi Selon Puoli seitsemän studiossa.
Uniklubin Jussi Selo Puoli seitsemän studiossa. Uniklubin Jussi Selon Puoli seitsemän studiossa. Kuva: Asta Kujala Jussi Selo,Uniklubi,Puoli seitsemän

Perjantaina julkaistaan Uniklubin järjestyksessään kuudes studioalbumi nimeltään Tulennielijä. Isäksi tulon myötä yhtyeen laulajan Jussi Selon arki on nyt hyvin erilaista kuin Uniklubin alkuvuosina.

Uniklubin edellisestä levystä on ehtinyt kulua jo kahdeksan vuotta.

– Pitkään tätä on tosiaan väännetty. Vuonna 2014 meiltä tuli sinkku ja sitten mä oon joka vuosi sanonut, että ensi syksynä tulee levy. Sitten taas kuluu vuosi. Tässä on neljä vuotta lupailtu ja nyt se on tuossa. Fiilis on hyvä.

Pitkään tätä on tosiaan väännetty.

Jussi Selo näkee uuden levyn merkityksellisenä erityisesti yhtyeen kannalta.

– Tämä on tavallaan uusi alku. Ollaan juuri puhuttu jätkien kanssa, että ensin saadaan tämä levy pihalle ja sitten kierretään. Ensi vuosi on juhlavuosi, kun bändin ensimmäisestä levystä tulee 15 vuotta ja perustamisesta 20 vuotta. Sitten taas uutta musiikkia.

Tämä on tavallaan uusi alku.

Selo kuvaa uutta Uniklubin musiikkia rehelliseksi suomirokiksi. Aiemmista Uniklubin levyistä uusi albumi eroaa kuitenkin siinä, että kappaleita on ollut tekemässä koko yhtye. Selon ei ole ollut vaikea luovuttaa tilaa muillekin uuden luomisessa.

– Se on itse asiassa paljon mielekkäämpää, kun on paljon biisintekijöitä. Myös se lopputulos on usein parempi.

Ystävänpäivänä Jussi Selosta tuli isä, joka on jo näkynyt rokkarin arjessa.

– Nyt on ollut sellaista vaipanvaihtoa ja ihanaa isäarkea. Oon väsynyt, mutta onnellinen mies. Ei ainakaan tarvitse miettiä, että mitä tänään tekisi. Ohjelmaa on ihan aamusta iltaan.

Nyt on ollut sellaista vaipanvaihtoa ja ihanaa isäarkea.

Vielä Uniklubin laulaja ei osaa sanoa, tykkääkö tytär yhtyeen musiikista.

– Kyllä hän mun tuutulauluista ihan diggailee, että voisihan se olla, että tykkäisi myös meidän keikasta.

– Mä lauleskelen Tuiki tuiki tähtöstä, mutta omilla sanoilla, kun ihan kaikkea en muista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.