Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Nannanaa: Roope Salminen & Koirat -yhtyeen sinkulla fiittaa yllättäen Pyhimys

Nannanaa-biisissä ei todellakaan etsitä vaimoa. Roope Salminen räppää, että vastarakastuneet kuuluisivat laitoksiin.

Roope Salminen ja Pyhimys. // Kuva: Promokuva: Warner Music

Kun meemimusiikin asiantuntijat yhdistivät laininsa, syntyi Nannanaa.

Roope Salminen & Koirat sekä Pyhimyksen Teflon Brothers -yhtye ovat olleet kotimaisen meemimusiikin edelläkävijöitä jo vuosia. Nyt räppärit tekevät yhteistyötä Nannanaa-kappaleen merkeissä.

Vuonna 2015 YleX:n haastattelussa Pyhimys oli valmis vaihtamaan Teflon Brothersin Ilari Sahamiehen Roope Salminen & Koirat -yhtyeen Madafakin darra -hittiin. Vaihtokauppoja ei kuitenkaan syntynyt.

Irtosuhteita ihannoivassa Nannanaa-biisissä rakastuneita pidetään sekopäisinä. Rakkautta pidetään yliarvostettuna pr-temppuna ja pelkkänä some-huijauksena.

En eti vaimoja, en sitä ainoaa

vaan tänä iltana, mä haluun nannanaa...

Biisissä on Nylon Beat -viittaus, joka aiheuttaa välittömästi mielleyhtymän Eriniin, mutta taustoja laulaa biisinkirjoittaja Tiina Vainikainen. “Nannanaa niin kuin Nylon Beat” -laini on viittaus duon Viimeinen-kappaleeseen, joka julkaistiin vuonna 1999.

Pyhimys on ollut tänä vuonna paljon esillä etenkin Tapa poika -sooloalbuminsa takia, jota ovat rakastaneet fanien lisäksi myös kriitikot. Aidoille räppipäille yhteistyö Koirien kanssa voi olla liikaa. Toisaalta Pyhimyksen fanit joutuvat elämään myös sen tosiasian kanssa, että hän tekee jatkuvasti striimihittejä Teflon Brothers -yhtyeessä. Nannanaa-biisiä ei ole tehty sille porukalle, vaan niille, jotka haluavat bailata pitkän viikon jälkeen joko klubeilla tai festareilla miettimättä juuri siinä hetkessä elämän tarkoitusta.

Koirien edellinen single oli tammikuussa julkaistu Kusipää. Se meni suoraan Spotifyn soitetuimpien listalla kärkisijoille. Biisi aiheutti myös pienen kohun roiseilla sanoillaan. Siinä missä henkilökohtaiselta tilitykseltä vaikuttanut Kusipää kuulosti Roope Salmisen soolotuotannolta, Nannanaa nojaa vahvasti bändimeininkiin.

Roope Salminen & Koirat kiertää tällä hetkellä yli 30 keikkaa kattavalla Koiran vuosi -kiertueella. Keikkatauko on tehnyt yhtyeelle hyvää, sillä jäsenet haippaavat jatkuvasti somessa, että tekevät parhaillaan elämänsä parhaita keikkoja.

Lue myös:

Biisiesittelyssä Kusipää: Roope Salminen & Koirat julkaisi kappaleen, joka näyttää keskisormea someräyhääjille

#Pämppää, #MadafakinDarra, #JuustoKatolle – näin meemimusiikkia tehdään

Pyhimys: Teflon Brothers haluaa vaihtaa Ilari Sahamiehen Roope Salminen & Koirat -yhtyeen hittiin