Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Sanctify: Years & Years julkaisi kappaleestaan Alman kanssa uuden version, joka päihittää alkuperäisen

Almalla on tällä hetkellä vireillä useita yhteistyökuvioita ulkomaisten tähtien kanssa. Dua Lipan, Charli XCX:n ja MØn jälkeen listaan voi lisätä nyt myös Years & Yearsin.

Years & Years julkaisi Alman kanssa tehdyn remixin Sanctify-kappaleesta. // Kuva: Annika Miettinen / YleX

Alma on tänä vuonna esiintynyt useiden ulkomaalaisten tähtien kanssa. Tällä kertaa vuorossa on Years & Years, jonka kanssa Alma on tehnyt uuden version brittiyhtyeen Sanctify-singlestä. Biisistä voi sanoa ilman sinivalkoisia lasejakin, että uudelleenversiointi nostaa kappaleen uudelle tasolle.

Sanctify on syntikkavetoista elektropoppia soittavan Years & Years -yhtyeen toista albumia ennakoiva single. Bändin musiikissa on paljon vaikutteita house- ja R&B-musiikista. Samankaltaista soundia on ollut kuultavissa myös Alman aiemmissa biisivierailuissa sekä soolokappaleissa, joten artistien tyylit sulautuvat toisiinsa hyvin luonnollisesti.

Alman raspisessa äänessä kuuluu uudenlaista pehmeyttä, joka tuo lisää väriä ja syvyyttä alkuperäiseen versioon verrattuna. Sanctify on biisinä paljon tummanpuhuvampi kuin yhtyeen aiempi tuotanto. Esimerkiksi debyyttilevyn King-hittikappaleeseen verrattuna Sanctify on virkistävää vaihtelua.

Years & Years on aiemminkin tehnyt kappaleistaan uudelleenversiointeja. Esimerkiksi yhtye julkaisi Desire-singlestään jälkikäteen version, jolla vierailee Tove Lo. Alman ja Years & Yearsin uusista albumeista ei ole vielä paljastettu tarkempia tietoja, mutta todennäköistä on, että molemmat julkaistaan vielä tämän vuoden aikana.

Kaksi vuotta sitten Years & Years esiintyi Ruisrockissa. Keikka on katseltavissa Areenassa.

Lue myös:

Alman elämä on niin siistiä, että hän voi hengailla French Montanan kanssa New Yorkissa – Suomessa artisti haluaa tehdä perusjuttuja, kuten juoda kaljaa Kalliossa

Alma palkittiin Euroopan tärkeimmällä tulokaspalkinnolla: “Tämä on niin hullua”