Hyppää pääsisältöön

Buddy Holly: Rave On!

Buddy Holly lähikuvassa. Kuva dokumenttielokuvasta Buddy Holly: Rave On.
Buddy Holly lähikuvassa. Kuva dokumenttielokuvasta Buddy Holly: Rave On. Buddy Holly,rock,Pop,musiikkiohjelmat,Buddy Holly: Rave On

Rock'n’roll alkoi Elviksestä, mutta popmusiikin aloitti Buddy Holly & The Crickets.

Buddy Holly (1936–1959) oli hontelo rillipää, joka lauloi kuin olisi jatkuvasti pidätellyt hikkaa. Ulkoiselta olemukseltaan hän oli kaukana 1950-luvun rocktähdestä, mutta sitä hän kiistatta oli. Yksi suurimmista.

Buddy Hollyn tähteys jäi kuitenkin lyhyeksi. Vain 18 kuukautta sen jälkeen, kun That'll Be The Day nousi listaykköseksi, Buddy Holly kuoli lento-onnettomuudessa Iowassa 3. helmikuuta 1959. Se oli päivä josta Don McLean 12 vuotta myöhemmin teki laulun American Pie ja joka tunnetaan “päivänä jolloin musiikki kuoli”. Samassa onnettomuudessa kuolivat Ritchie Valens ja The Big Bopper. Buddy Holly oli kuollessaan vain 22-vuotias.

Dokumentissa työkaverit ja läheiset muistelevat Buddy Hollya ja puhuvat tämän valtavasta vaikutuksesta rockmusiikkiin. Myös kuuluisat fanit pääsevät ääneen. Mukana ovat muun muassa Don McLean, Duane Eddy, Robert Wyatt, Brian May, Don Everly, Bob Harris ja Paul Anka.

George Scottin ohjaama dokumenttielokuva sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla 14.4.2018. Se uusitaan Teemalla 2.2.2019 eli Buddy Hollyn kuoleman 60-vuotispäivän aattona. Areenassa 60 päivää.

 • Buddy Holly: Rave On (Britannia 2017). Dokumenttielokuva, ohjaus George Scott.

Rave on, it's a crazy feelin' and
I know it's got me reelin'
I'm so glad that you're revealin'
Your love for me"
― Buddy Holly: Rave On

Artikkeliin on lisätty uusintatiedot 1.2.2019.

 • Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

  Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

  Kirjallisuus on muuttolintujen parvi ja nyt se lentää Helsinkiin. Helsinki Litin lava on hyvä paikka laskeutua, myös uusille sukupolville, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Helsinki Lit suorana Ylen kanavilla 17.–18.5.2019

 • Teeman kesän 2019 elokuvat

  Leffateemoina mm. westernit, Jean Cocteau ja Jerry Lewis.

  Teema esittää kesällä mm. lännenfilmejä lauantaisin, Jerry Lewisin komedioita ja Jean Cocteaun klassikkoja.

 • Teeman kesä 2019 on länkkärikesä

  Westerneitä klassisesta moderniin lauantaisin.

  Teeman kesä 2019 on länkkärikesä. Lännenfilmejä esitetään joka lauantai-ilta kesäkuun alusta elokuun loppuun: klassikkoja, harvinaisia kulttifilmejä ja kiisteltyjäkin mestariteoksia.

Yle Teema