Hyppää pääsisältöön

Buddy Holly: Rave On!

Buddy Holly lähikuvassa. Kuva dokumenttielokuvasta Buddy Holly: Rave On.
Buddy Holly lähikuvassa. Kuva dokumenttielokuvasta Buddy Holly: Rave On. Buddy Holly,rock,Pop,musiikkiohjelmat,Buddy Holly: Rave On

Rock'n’roll alkoi Elviksestä, mutta popmusiikin aloitti Buddy Holly & The Crickets.

Buddy Holly (1936–1959) oli hontelo rillipää, joka lauloi kuin olisi jatkuvasti pidätellyt hikkaa. Ulkoiselta olemukseltaan hän oli kaukana 1950-luvun rocktähdestä, mutta sitä hän kiistatta oli. Yksi suurimmista.

Buddy Hollyn tähteys jäi kuitenkin lyhyeksi. Vain 18 kuukautta sen jälkeen, kun That'll Be The Day nousi listaykköseksi, Buddy Holly kuoli lento-onnettomuudessa Iowassa 3. helmikuuta 1959. Se oli päivä josta Don McLean 12 vuotta myöhemmin teki laulun American Pie ja joka tunnetaan “päivänä jolloin musiikki kuoli”. Samassa onnettomuudessa kuolivat Ritchie Valens ja The Big Bopper. Buddy Holly oli kuollessaan vain 22-vuotias.

Dokumentissa työkaverit ja läheiset muistelevat Buddy Hollya ja puhuvat tämän valtavasta vaikutuksesta rockmusiikkiin. Myös kuuluisat fanit pääsevät ääneen. Mukana ovat muun muassa Don McLean, Duane Eddy, Robert Wyatt, Brian May, Don Everly, Bob Harris ja Paul Anka.

George Scottin ohjaama dokumenttielokuva saa Suomen-ensi-iltansa Teemalla 14.4.2018 klo 20. Pikauusinta 18.4. klo 24.15. Areenassa 60 päivää.

 • Buddy Holly: Rave On (Britannia 2017). Dokumenttielokuva, ohjaus George Scott.

Rave on, it's a crazy feelin' and
I know it's got me reelin'
I'm so glad that you're revealin'
Your love for me"
― Buddy Holly: Rave On
 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Isä Matteon tutkimukset jatkuvat taas

  Teemalla nähdään sarjan uusi 11. tuotantokausi

  Karismaattinen ja sydämellinen kirkonmies isä Matteo ratkoo rikoksia ja sydänsuruja suositun italialaissarjan uusissa jaksoissa. Sarjan 11. tuotantokausi nähdään Teemalla syksyn 2018 aikana. Teemalla arkisin 22.8.2018 alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20. Jaksot Areenassa 90 päivää. Uuden kauden aluksi Spoleton karabinieeriasemalla odotetaan jännittyneinä uuden kapteenin tapaamista.

 • Esa-Pekka Salonen 60 vuotta Teemalla

  Juhlakonsertti suorana, arkisto-ohjelmia nuoresta maestrosta

  Kesällä 60 vuotta täyttänyttä maestro Esa-Pekka Salosta juhlitaan suorassa konserttilähetyksessä perjantaina 17.8. Lisäksi Teemalla nähdään arkisto-ohjelmia nuoremmasta Salosesta.

Yle Teema