Hyppää pääsisältöön

Näyttelijä Sanna Majuri kouluttautuu äänenkäytön opettajaksi Lontoossa: "Kaikilla on kaunis ääni"

Näyttelijä-laujala Sanna Majuri Puoli seiskan studiossa
Näyttelijä ja laulaja Sanna Majuri irrottautuu rooleistaan tehokkaimmin käsitöillä. Tänä kesänä monipuolisuusnainen aikoo opetella, kuinka betonilattia valetaan. Näyttelijä-laujala Sanna Majuri Puoli seiskan studiossa Kuva: YLE/Susanna Laine Sanna Majuri,näyttelijät,laulajat,Helsingin kaupunginteatteri,Mörköooppera

Sanna Majuri yhdistää lastenmusiikin kulmakiven rokkikukkoiluun tämän kevään hittiesityksessä. Hän on itse Mörkö Marjatta Pokelan neljä vuosikymmentä sitten säveltämässä Mörköoopperassa.

Siviilissä Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä viljelee isän perintönä saatuja käden taitoja. Vaatteiden, korujen ja kirjansidonnan jälkeen nyt on vuorossa betonilattian valaminen.

– Remontointi on yksi intohimoni, mutta koti on jo valmis. Onneksi kesämökillä voin opetella tekemään lattian mikrosementistä.

Sanna Majuri piti aiemmin omaa kivijalkakauppaa Helsingin Kruununhaassa, mutta toisen lapsen syntymä ja muutto pois keskikaupungilta pakotti panemaan lapun luukulle.

– Toiset lähtivät esityksen jälkeen baariin, mutta minä menin kauppaani - tai työhuonehan se oli - ja sidoin pari tuntia kirjoja. Sillä pääsi täydellisesti irti musikaalin pääroolista ja biiseistä.

Mörkö se lähti rokkiin

Musikaalien jälkeen Sanna Majuri on halunnut näytellä laulamisen sijaan. Hän harjoitteli ruotsin kielen sen verran sujuvaksi, että esiintyi Lilla Teaternissa viime syksyn.

Tänä keväänä hän teki kuitenkin paluun musiikkiteatteriin. Sanna Majurin päärooli Mörköoopperassa on täysosuma - näyttelijälle itselleen ja myös yleisön mielestä.

– Osasin tämän itselleni hyvin tärkeän teoksen kaikki laulut etu- ja takaperin. Lauri Schrekin rokkiylöspanosta ammentava sovitus pyöräytti monta kertaa, että ei tätä näin voi tehdä. Mutta kyllä todellakin voi.

Säveltäja Marjatta Pokelan lapset antoivat tärkeimmän palautteen: "Satavarmasti Marjatta tykkäisi ja olisi hyväksynyt koko jutun."

– Kaikki tekijät olemme saaneet hyviä arvioita. Se on kivaa. Emmeköhän me näyttelijät kiitoksesta elä.

Eri asia, voiko kaikista tulla hienoja tulkitsijoita― Äänenkäytön opettajaksi opiskeleva Sanna Majuri

Laulajana aloittanut Sanna Majuri haluaa jakaa oppimaansa eteenpäin. Hän kouluttautuu Lontoossa äänenkäytön opettajaksi.

Menetelmässä keskitytään lihastyöhön, kurkunpään erilaisten lihasryhmien eriyttämiseen.

– Kaikilla on kaunis ääni. Mutta kokonaan eri asia on se, voiko kaikista tulla hienoja tulkitsijoita, artisteja.

Katso Sanna Majurin koko vierailu perjantain Puoli seiskassa tästä. Näet mm. sen, kuinka Majurin perhe yrittää elää jätteetöntä elämää. Lähetyksessä piipahdetaan myös veteraanien painonnoston Suomen mestaruuskisoissa Kalajoella.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän